Klaver MakelaardijLandelijk wonenVrijstaande woningKolhornNieuwe Streek 58

Nieuwe Streek 58 te Kolhorn

€ 650.000 k.k.

Documenten
Over deze woning
Video
Kom binnen
Buiten
Plattegrond
Omgeving
Historie
Kenmerken
Voorzieningen
Bezichtigen

Kenmerken

Inhoud:
909 m³
Bouwjaar:
Perceeloppervlakte:
1.081 m²
Totale woonoppervlakte:
242 m²
Aantal kamers:
7 kamers (4 slaapkamers)
Bekijk alle kenmerken →
De makelaar van dit object
Bart Stoop

Documenten

Relevante documenten zoals bijv. de NVM vragenlijst inzien? Log hier in op uw bestaande profiel of klik hier om een gratis Klaver Profiel aan te maken.

Brochure aanvragen

Over deze woning

Achter de donkergroen geschilderde houten topgevels schuilt een dot van een zogenaamde langhuisstolp. Een verborgen stuk agrarisch erfgoed welke als Rijksmonument is opgenomen.

Tot de jaren ‘70 diende het rechterhuis nog als koestal met daaraan gekoppeld de kapberg en was het linkerhuis de boerenwoning. Hierna is het prachtig verbouwd tot één ruim woonhuis en heeft één van de vroegere burgemeesters het jaren bewoond. Binnen heerst er een aangename en unieke sfeer.

Kom binnen

De stal is nu een ruime living met als centraal middelpunt de keuken en de open trap naar de verdieping. Op de vloer liggen boerengeeltjes met vloerverwarming, waarin de patronen van de grup en koestallen door het gebruik van afwijkende motieven herkenbaar zijn gebleven. Elk vertrek heeft haar eigen sfeer en beleving.
De kapberg is de trots van de bewoners, want behalve dat het twee hele fijne kamers zijn welke nu worden gebruikt als werkkamer (begane grond) en boekenkamer (verdieping), herbergt het dak van de kapberg bovendien een flinke kolonie gierzwaluwen. Gasten die elk voorjaar terugkeren om onder de rode pannen te nestelen. In de kapberg is de vierkant constructie prachtig zichtbaar.

Via de open trap bereikt u de eerste verdieping van het rechterhuis. Deze is ingedeeld met een vide welke toegang geeft tot de loggia. Aan de voorzijde is de slaapkamer gesitueerd met hiernaast de badkamer. De zojuist genoemde ‘boekenkamer’ is ook een hele fijne kamer om u even terug te trekken, waarbij u een blik kan werpen op uw prachtige groene tuin.

De ‘linkerwoning’ heeft een voorkamer en een tuinkamer. Beide met een haard met authentiek tegeltableau.
De tuinkamer heeft over de gehele breedte en hoogte een glazen pui, eveneens een hele fijne ruimte om tijd door te brengen en tot rust te komen. De voorkamer geeft weer een totaal andere beleving. Vanuit hier heeft u toegang tot de wijnkelder. Ook bevindt zich hier de trap naar de verdieping van het linkerwoonhuis. De slaapkamer is gesitueerd aan de tuinzijde en voorin de badkamer. Het linkerwoonhuis heeft ook jaren als B&B gefungeerd.
De details aan stijlen, groene en gele estriken, balken, hoekkepers, kamerdeuren, raampartijen en kleine tegeltableaus spreken voor zich en geven een intiem karakter.

Buiten

Het uitzicht aan beide kanten is briljant, aan de achterzijde kijkt u naar uw eigen mooie tuin. Een door de voorramen kijkt u over de tuin en het water richting het schilderachtige straatje ‘Keern’.
De buitenruimte is veelzijdig, enerzijds een (voor Kolhornse begrippen) enorme achtertuin en anderzijds een ruime ‘overtuin’ grenzend aan het water van de Nieuwe Streek. In de zomer is het mogelijk om een rondje Kolhorn te varen en in de winter kan er met een beetje geluk worden geschaatst. Uw bootje kunt u aanmeren aan uw eigen steiger. Mocht u een groter plezierjacht hebben, dan ligt er aan de andere kant van de dijk de haven van het dorp.
De tuinen worden ecologisch verantwoord onderhouden en met name de achtertuin geeft veel privacy. Overal zijn bloeiende planten, knusse zithoekjes, hoge bomen en zelfs een vijver. De blokhut geeft naast het nodige opberg gemak ook een fijne zitplek onder de overstek. Onlangs zijn er twaalf zonnepanelen geplaatst op het dak van de blokhut. Ook de achtertuin is gelegen aan het water. Samengevat is het een paradijs voor water en tuin liefhebbers!
Het geheel ligt aan het nostalgische voetpad ‘Nieuwe Streek’. Via het voetpad bereikt u de aangrenzende berging. Vroeger diende deze berging als ‘kleinveestal’, tegenwoordig dient het als fietsenberging en de wasruimte.

Plattegrond

Omgeving

In het dorp is een actief verenigingsleven, aangedreven door enthousiaste inwoners. Ook is er een basisschool, kinderopvang en een uitstekend restaurant ‘t Anker. Binnen tien minuten bent u met de auto in Schagen, hier is een diversiteit aan winkels, horeca, voortgezet onderwijs en een NS-station. Ook rijdt er een buurtbus naar de stad. Nieuwe Niedorp en Anna Paulowna zijn tevens vlot te bereiken met de auto met eveneens een winkelcentrum. Het gemak van tegenwoordig is dat de boodschappen aan huis kunnen worden bezorgd. Via de A7 bent u met ongeveer drie kwartier op de ring van Amsterdam.

Historie

Kolhorn is een schilderachtig oud dorpje aan de voet van de Westfriese Omringdijk en bestaat al tenminste 600 jaar. Tot de drooglegging van de Wieringermeerpolder was Kolhorn een levendig vissersplaatsje aan de Zuiderzee.
Houten topgevels en makelaars rijgen zich aaneen tot een uniek dorpsbeeld. Het is misschien wel één van de mooiste en best bewaarde voormalige Zuiderzeedorpen. Voor toeristen is het ook zeker een trekpleister om te wandelen. Er is zelfs een stukje Kolhorn nagebouwd in het Zuiderzeemuseum.

Kenmerken

Overdracht
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Soort woonhuis
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw
bestaande bouw
Soort dak
Samengesteld dak
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte
242 m²
Overige inpandige ruimte
2 m²
Externe bergruimte
34 m²
Perceeloppervlakte
1.081 m²
Inhoud
909 m³
Indeling
Aantal kamers
7 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Kadastrale gegevens
BARSINGERHORN B 260
71 m² ()
BARSINGERHORN B 2286
923 m² ()
BARSINGERHORN B 263
87 m² ()
Bergruimte
Schuur/Berging
Vrijstaand hout

Voorzieningen

Let op! Het kan zijn dat u niet direct de door u aangevinkte voorzieningen ziet, zoom dan uit of versleep de kaart om in de buurt te kijken.

Kennisbank

Wat zijn de nadelen van een monument?
 • Een monument dient zijn historische en unieke monumentale waarde te behouden en vraagt het nodige onderhoud; dit kost tijd en vergt toewijding;
 • U bent gebonden aan wet- en regelgeving wanneer u uw pand wilt aanpassen, verbouwen of restaureren; vrijwel altijd krijgt u te maken met uw gemeente en dient u een omgevingsvergunning aan te vragen;
 • U dient er rekening mee te houden dat een vergunningstraject voor een monument langer duurt dan het traject voor niet-monumentale panden;
 • Uw pand vraagt om specialistische zorg; kosten voor onderhoud en restauratie vallen veelal hoog uit vanwege bijvoorbeeld gebruik van speciale materialen en technieken;
 • De beschermde status van een monument gaat verder dan de buitenkant van het pand. Zo valt bijvoorbeeld ook het interieur in enkele gevallen onder de bescherming. Het is niet zo dat u niets mag met een monumentaal pand, wel vraagt het om tijdige afstemming met uw gemeente;
 • Voor aanschaf van een rijksmonument is vanuit de overheid geen subsidie beschikbaar.
Wat zijn de voordelen van een monument?
 • Een monument is een bijzonder pand met een grote historische waarde en beschermde status;
 • U leert veel over het pand en zijn geschiedenis;
 • De circa 25.000 rijksmonumenten die geen woonhuizen zijn, zoals kerken, kastelen en molens kunnen bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed een instandhoudingssubsidie aanvragen. Ook provincies hebben budget beschikbaar voor instandhouding;
 • U kunt gebruikmaken van advies en ondersteuning bij de instandhouding van uw monument via onder meer de gemeente, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (InfoDesk en brochures ) en de Monumentenwacht in uw provincie;
 • U komt mogelijk in aanmerking voor financiële ondersteuning bij onderhoud en restauratie. Eigenaren van een rijksmonumentaal woonhuis kunnen bij het Nationaal Restauratiefonds tegen lage rente een Restauratiefonds-hypotheek aanvragen.;
 • U komt mogelijk in aanmerking voor belastingvoordeel via de inkomstenbelasting (voor rijksmonumenten).
Welke verschillende monumenten zijn er?

- Rijksmonumenten;
- Gemeentelijke monumenten;
- Provinciale monumenten;
- Beschermd stads- of dorpsgezicht;
- Monumenten op de lijst van werelderfgoed Unesco ( bijv. de Amsterdamse grachtengordel en droogmakerij de Beemster).

Brochure aanvragen

Maak hieronder gratis en snel een Klaver Profiel aan, zodat u voortaan direct alle brochures kunt bekijken.
Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »


Wilt u de brochure per post ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Bezichtiging plannen

Maak hieronder gratis en snel een Klaver Profiel aan om vrijblijvend een afspraak te maken voor bezichtiging
of maak een afspraak via WhatsApp 06 146 319 31. Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »

Doe een bieding

Vul onderstaand formulier in om vrijblijvend een bod te doen op dit object.
Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »

Het bod dient minimaal 50% van de vraagprijs te zijn.
De vraagprijs van dit object is € 650.000 k.k.


Condities
 • Roerende zaken: conform lijst.
 • Koper (en zijn/haar adviseur) dient zelf te rechercheren en te verifiëren ten aanzien van gebreken, het beoogde gebruik, oppervlakte en eventuele verbouwplannen.
 • De koopovereenkomst komt pas tot stand na ondertekening door beide partijen van de koopakte.
 • Verkoper (indien particulier) is vóór ondertekening van de koopakte door beide partijen, niet gehouden aan mondelinge en/of schriftelijke overeenstemming over de verkoop van de woning/het appartementsrecht.
 • De namens Verkoper beschikbaar gestelde stukken zijn met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Door verkoper en makelaar verkoper wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. In het vertrouwen u hiermede naar behoren te hebben geïnformeerd verblijven wij.

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier