Klaver MakelaardijLandelijk wonenVrijstaande woningJispDorpsstraat 110 + 112

Dorpsstraat 110 + 112 te Jisp

verkocht

Over deze woning
Video
360° Panorama
Kom binnen
Buiten
Plattegrond
Omgeving
Dorpsstraat 112 / bouwgrond
Kenmerken
Voorzieningen

Kenmerken

Inhoud:
608 m³
Bouwjaar:
1941
Perceeloppervlakte:
2.475 m²
Totale woonoppervlakte:
149 m²
Aantal kamers:
5 kamers (4 slaapkamers)
Bekijk alle kenmerken →
De makelaar van dit object
Remco Metselaar

Over deze woning

Let op: Dit perceel wordt in zijn geheel en tevens gesplitst aangeboden als woonhuis en (bouw)grond. (kijk voor de andere aanmeldingen op Dorpsstraat 110 Jisp en Dorpsstraat 112 Jisp). Dit betreft de aanmelding van het geheel.

- Optie A: Dorpsstraat 110 Jisp (ca. 1.024 m²).
- Optie B: Dorpsstraat 112 Jisp (ca. 1.451 m²).
- Optie C: Dorpsstraat 110-112 Jisp (2.475 m²).
 
Wonen op een landelijke locatie in de ’achtertuin’ van Amsterdam.

Perfect voor diegene die op zoek is naar rust en ruimte met de Randstad om de hoek. Op een perceel van in totaal maar liefst 2.475 m² staat deze degelijk gebouwde vrijstaande woning met vrijstaande garage. Het geheel wordt tevens gesplitst aangeboden (nr. 110 betreft het huisperceel van ca. 1.024 m² en nr. 112 betreft de bouwgrond van ca. 1.451 m²). Er is een omgevingsvergunning afgegeven voor de bouw van een vrijstaande woning (u dient zelf de kavel nog bouwrijp te maken). Via uw eigen brug komt u op het perceel dat volledig omsloten wordt door water. De ligging tegen natuur- recreatiegebied het Wormer- en Jisperveld maakt dat u hier echt met de natuur leeft. Vanaf iedere hoek van het perceel is er een schitterend uitzicht. Heeft u een boot? Binnen no-time bent u in het natuurgebied, de Poel- en Jispersluis.

Kom binnen

De woning is oorspronkelijk in 1941 gebouwd, toen de huidige eigenaren het kochten is de woning al snel verbouwd (1990) tot een ruim gezinshuis. Vanuit de woonkamer, die ruim en sfeervol is, heeft u een prachtig uitzicht over het natuurgebied. Een uitzicht dat nooit verveelt en ieder seizoen weer anders is. Aan de achterzijde is de open keuken en de bijkeuken. Ook is hier de schuifpui naar het terras. De badkamer is op de begane grond gelegen en bereikbaar via de hal. Op de verdieping zijn in totaal vier slaapkamers aanwezig. De slaapkamers aan de achterzijde hebben beide toegang tot de loggia. Een beschutte plek, waar u zich kunt terug trekken met een boek of kunt genieten van een goed glas wijn. Op de verdieping is ook een voormalig toiletruimte, deze is afgekoppeld en niet meer in gebruik. Hier zijn de meeste aansluitingen aanwezig om een badkamer te realiseren, ter inspiratie hebben wij een visualisatie op laten stellen. Door middel van het plaatsen van een dakkapel haalt u hier het nodige licht en ruimte naar binnen. De tweede verdieping is bereikbaar via een vast trap. Momenteel is deze in gebruik als bergzolder. Door het uitvoeren van een aantal aanpassingen kunnen hier met gemak nog twee slaapkamers worden gerealiseerd.

Buiten

Hier woont u echt op een eigen eiland! Een eiland waar u van zonsopkomst tot zonsondergang kunt genieten van het buitenleven. Het perceel wordt geheel omsloten door water en een volwassen groensingel. De tuin is met veel liefde aangelegd en onderhouden. Aan de achterkant van de woning is een fijn terras gemaakt, waar u geniet van de rust en het uitzicht. Verder is er een groot gazon en diverse beplanting. Zowel voor als achter de woning liggen landerijen waardoor u hier echt het buitenleven ervaart. Ook een garage ontbreekt hier zeker niet.  In de vrijstaande garage naast de woning van 73 m² is nog voldoende ruimte voor een hobby of om te klussen. Heeft u een boot? Binnen no-time bent u in het natuurgebied, de Poel- en Jispersluis. Wilt u alle mogelijkheden die deze plek te bieden heeft zelf bekijken? Wij laten het u graag zien.

Plattegrond

Omgeving

Wonen in een landelijk gelegen dorp waar alle gemakken bij de hand zijn… Dan hebben we het over Jisp, een idyllisch dorp met een landelijke uitstraling op nog geen 25 autominuten van Amsterdam. Jisp is van alle gemakken voorzien, zo is er basisonderwijs, voor- en naschoolse opvang. Het dorp heeft een actief verenigingsleven. In het dorp staat het Jisper kerkje, een ontmoetingsplek waar concerten, vergaderingen, lezingen en andere activiteiten plaatsvinden. Voor een gezellige avond uit met een hapje en een drankje hoeft u niet ver. Restaurant De Lepelaar is op loopafstand gelegen. Wij nodigen u uit en laten de deze prachtige plek tegen natuurgebied het Wormer- en Jisperveld graag zien.

Dorpsstraat 112 / bouwgrond

Het geheel wordt op 3 manieren aangeboden. Als de woning en bouwgrond los van elkaar worden aangekocht, zijn deze verkopen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bij een losse verkoop van de woning en bouwgrond zal de toegangsbrug mandelig worden voor zowel het gebruik als het onderhoud. Aan de zijkant van het perceel (ca. 1.451 m²) zijn volop mogelijkheden om een woning te realiseren, dit perceel wordt dan ook los aangeboden als bouwgrond. Er is door de gemeente een bouwvergunning afgegeven voor het realiseren van een vrijstaande woning, de documenten hiervan zijn op te vragen bij ons kantoor. Op dit perceel is ook de mogelijkheid om het als tuin bij de bestaande woning van huisnummer 110 te gebruiken en kleinvee te houden. Op dit stuk grond staat ook een vrijstaande schuur van ca. 47 m².

Kenmerken

Overdracht
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Soort woonhuis
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1941
Soort dak
Zadeldak bedekt met dakpannen
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte
149 m²
Overige inpandige ruimte
15 m²
Externe bergruimte
95 m²
Perceeloppervlakte
2.475 m²
Inhoud
608 m³
Indeling
Aantal kamers
5 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Douche, ligbad en wastafel
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Energie
Energielabel
C
Isolatie
Dakisolatie, grotendeels dubbelglas, muurisolatie en vloerisolatie
Verwarming
C.v.-ketel
Warm water
C.v.-ketel
CV-ketel
Integas HRE 36/30A Cw5 (2020; eigendom)
Kadastrale gegevens
JISP H 1899
1.024 m² (volle eigendom)
JISP H 1900
1.451 m² (volle eigendom)
Buitenruimte
Ligging
Landelijk gelegen
Tuin
Tuin rondom
Bergruimte
Schuur/Berging
Vrijstaand hout
Garage
Soort garage
Aangebouwd steen
Parkeergelegenheid
Soort parkeergelegenheid
Openbaar parkeren

Voorzieningen

Let op! Het kan zijn dat u niet direct de door u aangevinkte voorzieningen ziet, zoom dan uit of versleep de kaart om in de buurt te kijken.

Kennisbank

Hoe maak ik mijn energielabel definitief?

Vanaf 1 januari 2021 gaat de bepaling van het energielabel niet meer digitaal, maar moet er een afspraak worden gemaakt met een energieadviseur. De adviseur komt langs, inspecteert de woning en bepaalt op basis van kenmerken als isolatie, afmetingen en warmtebronnen hoeveel energie de woning verbruikt.

De adviseur komt bij u thuis en bekijkt in gemiddeld 1 à 2 uur tijd het huis. De adviseur neemt kenmerken op van de woning. Bijvoorbeeld:

 • de afmetingen;
 • de aanwezige isolatie, zoals van het dak en de muren;
 • de aanwezige installaties, zoals de cv-ketel en zonnepanelen.

Op basis hiervan berekent de energieadviseur hoeveel energie er nodig is voor:

 • verwarming;
 • warm water;
 • ventilatie;
 • koeling van de woning.

Zo stelt de energieadviseur het energielabel nauwkeurig vast en is het mogelijk om verbeteringen aan te bieden. Deze aanbevelingen voor verduurzaming komen ook op het energielabel te staan.

Is een energielabel verplicht?

Bij verkoop of verhuur van een woning is een definitief energielabel verplicht. Een voorlopig energielabel is hierbij niet voldoende. Het ontbreken van een definitief energielabel bij de levering van de woning kan een boete opleveren.

De energieadviseur berekent de energieprestatie en registreert deze. Hierna ontvangt u het afschrift van het energielabel. De adviseur neemt kenmerken op van de woning. Bijvoorbeeld:

 • de afmetingen;
 • de aanwezige isolatie, zoals van het dak en de muren;
 • de aanwezige installaties, zoals de cv-ketel en zonnepanelen.

Op basis hiervan berekent de energieadviseur hoeveel energie er nodig is voor:

 • verwarming;
 • warm water;
 • ventilatie;
 • koeling van de woning.

Zo stelt de energieadviseur het energielabel nauwkeurig vast en is het mogelijk om verbeteringen aan te bieden. Deze aanbevelingen voor verduurzaming komen ook op het energielabel te staan.

Wat is een energielabel?

Het definitief energielabel van een woning geeft met de klasses A (zeer energiezuinig) tot en met G (minst energiezuinig) aan hoe energiezuinig een woning is. Daarnaast geeft het label inzicht in de woningkenmerken, woningtype, isolatie, beglazing en verwarming. Ook worden de eventuele energiebesparende mogelijkheden benoemd.

Wat is een omgevingsvergunning?

De vergunningen voor bouwen, wonen, monumenten, ruimte, natuur en milieu zijn samengevoegd in de omgevingsvergunning.

Is een bestemmingsplan bindend?

Het bestemmingsplan is een bindend plan. Dit geldt zowel voor de burger als voor de overheid. Wanneer er een vergunning aangevraagd wordt voor een winkelpland, een schuur of een ander gebouw, dan wordt deze getoetst aan het bestemmingsplan.

Wanneer er in de regelgeving staat dat er gebouwd mag worden, dan wordt er een vergunning afgegeven door de gemeente. Het is niet zo dat de gemeente zelf mag bepalen of de vergunning wel of niet wordt afgegeven, een gemeente heeft zich ook te houden aan het bestemmingsplan. Indien u het vermoeden heeft dat de gemeente zelf aan het beslissen is, lees dan de regels van het geldende bestemmingsplan goed door.

Als u dan van mening bent dat de beslissing anders had moeten zijn, teken dan bezwaar aan. Motiveer deze goed aan de hand van de regels van het bestemmingsplan. Alles zal dan opnieuw bekeken en getoetst moeten worden. Wanneer een gemeente een nieuwe beslissing neemt, zullen ze deze goed moeten kunnen onderbouwen.

Wat is een woonbestemming?

Alle grond in Nederland heeft via vastgelegde bestemmingsplannen een bestemming.  Dit is een door de overheid opgesteld plan waar zowel de burger als de overheid zich aan dienen te houden. Een woonbestemming houdt in dat een object of perceel gebruikt of ingericht kan worden voor bewoning.

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier