Klaver MakelaardijLandelijk wonenWoningHippolytushoefKoningstraat 32 -34

Koningstraat 32 -34 te Hippolytushoef

verkocht

Over deze woning
Video

Kenmerken

Inhoud:
2.152 m³
Bouwjaar:
1919
Perceeloppervlakte:
630 m²
Totale woonoppervlakte:
481 m²
Aantal kamers:
0 kamers (0 slaapkamers)

De woning wordt in zijn geheel en tevens gesplitst aangeboden als appartement en een woonhuis, welke onlosmakelijk met elkaar verkocht worden. (kijk voor de andere aanmeldingen op Koningstraat 32 of Koningstraat 34 Hippolytushoef)

Het grote postkantoor in het centrum van Hippolytushoef is een bijzonderheid op zich. Het werd gebouwd in 1919 en ontworpen door de bekende architect Crouwell, die toen en nu zeer vooraanstaand is. Zijn ontwerpen worden beschouwd als voorloper van de Amsterdamse School. Het pand is zeer imposant en heeft een totale oppervlakte van ruim 555 m². U vraagt zich wellicht af wat een klein dorp als Hippolytushoef met zo’n gigantisch postkantoor moest. Dat kwam door de plannen voor de Afsluitdijk. Het idee was om van Hippolytushoef een grote stad te maken. Crouwell ontwierp alvast een groot postkantoor met daarboven een directeurswoning. Alles werd van de hoogste kwaliteit gemaakt. Er is nog een oude correspondentie met de architect en de regering, waarin staat dat de deuren die de architect had gebruikt veel te duur waren. Dit is één van de bewijzen dat het postkantoor gebouwd is met alleen maar kwaliteitsvolle materialen. De jaren verstreken, de dure deuren zitten er nog steeds in het pand, de Afsluitdijk kwam er, maar ‘Hippo’ bleef een knus en klein dorp (wél van alle gemakken voorzien). Inmiddels zijn we bijna een eeuw verder en het postkantoor staat nog steeds te pronken als middelpunt van het dorp. Mede door de exclusieve materiaalkeuzes van Crouwell en de nodige verbouwingen in de laatste decennia. Nu is het een riant woonhuis geworden, waarvan de benedenverdieping in gebruik is als fotostudio. Het linkergedeelte van het pand wordt verhuurd aan de post (is opzegbaar). Op de eerste verdieping is een riante woning met drie (slaap)kamers en een prachtige patio, die aan de keuken grenst. Er zijn op de zolder nog twee slaapkamers, dus er zijn in totaal vijf grote (slaap/werk)kamers. Achter het pand is een beschutte tuin en parkeergelegenheid. De enorme ruimte en vele vertrekken maken het object uitstekend geschikt voor dubbele- of kangoeroe bewoning. Hippolytushoef is dan geen wereldstad geworden,  maar u gaat lopend naar de bakker, supermarkt, een restaurant en niet te vergeten; de Waddenzee. Kortom, een imponerend pand met gigantische mogelijkheden op de juiste plek!

Bouwjaar: 1919
Woonoppervlakte: ca. 481 m²
Overige oppervlakte: ca. 74 m²
Inhoud: ca. 2.152 m³
Perceeloppervlakte: 630 m²

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten downloaden vanaf onze website (met een Klaver Profiel).

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier