Klaver MakelaardijLandelijk wonenVrijstaande woningGrootschermerMeerdijk 1

Meerdijk 1 te Grootschermer

€ 1.675.000 k.k.

Documenten
Over deze woning
Video
360° Panorama
Kom binnen
Buiten
Plattegrond
Omgeving
Verbouwing
Kenmerken
Voorzieningen
Bezichtigen

Kenmerken

Inhoud:
1.114 m³
Bouwjaar:
1975
Perceeloppervlakte:
4.280 m²
Totale woonoppervlakte:
300 m²
Aantal kamers:
6 kamers (4 slaapkamers)
Bekijk alle kenmerken →
De makelaar van dit object
Remco Metselaar

Documenten

Relevante documenten zoals bijv. de NVM vragenlijst inzien? Log hier in op uw bestaande profiel of klik hier om een gratis Klaver Profiel aan te maken.

Brochure aanvragen

Over deze woning

Betreed uw idyllische eilandparadijs, omringd door water, natuur en rust…
Deze recent compleet verbouwde vrijstaande woning is omgeven door kabbelend water en de schoonheid van de natuur, waardoor u hier een gevoel van totale rust en sereniteit ervaart. De tuin is een levend schilderij, dat voortdurend met het seizoen mee verandert. Hier voltrekt zich dagelijks een prachtig schouwspel. Hier kunt u uw hart ophalen aan vissen, varen en ongestoord genieten van de natuur. En mocht de winter toeslaan met ouderwetse kou, dan kunt u vanaf hier moeiteloos de Eilandspolder op schaatsen! Het rieten dak (2019) geeft de woning een charmante uitstraling. Met een slaapkamer en badkamer op de begane grond, biedt deze woning het gemak van gelijkvloers wonen. De multifunctionele kamer, ook op de begane grond gelegen, geeft tal van mogelijkheden. Van een werk-/studeerplek tot een speelkamer, atelier of gym. Dit geeft u de mogelijkheid om uw huis aan te passen aan uw eigen behoeften en levensstijl. De rust, de ruimte en de privacy zorgen ervoor dat het heel aantrekkelijk is om hier 24/7 te verblijven. Op de verdieping zijn nog eens drie slaapkamers en de tweede badkamer aanwezig. Daarnaast is er een vrijstaande schuur met carport, wat zorgt voor voldoende opslagruimte en ruimte voor het overdekt parkeren van uw auto. Op het dak van de schuur zijn maar liefst 18 zonnepanelen aanwezig. Dit is de perfecte plek om te genieten van het unieke gevoel van landelijk wonen in het schilderachtige Grootschermer.

Kom binnen

In de living ervaart u door het plafond tot de nok de optimale beleving van ruimte. Met veel natuurlijke lichtinval door de grote raampartijen en de houtkachel is dit een zeer aangename plek in de woning. De open keuken is voorzien van diverse apparatuur. Staat (de mogelijkheid tot) gelijkvloers wonen op uw woonwensenlijst? Op de begane grond is een riante slaapkamer met badkamer en suite aanwezig. Vanuit de slaapkamer heeft u een prachtig uitzicht over de landerijen om de woning. De multifunctionele kamer aan de voorzijde is momenteel in gebruik als werkkamer. Een andere invulling is hier ook uitstekend mogelijk. Op de verdieping zijn nog een drietal zeer ruime slaapkamers (alle kamers hebben uitzicht over de landerijen) en de tweede complete badkamer aanwezig. In de slaapkamer aan de achterzijde zijn de balken tot de nok prachtig in het zicht gebracht. Er is een ruime walk-in-closet waar al uw kleiding netjes opgeborgen kan worden. In de slaapkamer in het midden van de woning is voldoende ruimte voor een groot tweepersoonsbed, een werk-/studeerplek en vanaf hier is er toegang tot de vide die in open verbinding staat met de living. In de badkamer is een wastafel, bad, inloopdouche, toilet en bidet aanwezig.

Buiten

De tuin rondom de woning is een waar paradijs voor mens en dier, een echte natuurtuin waar de natuur zo veel mogelijk haar eigen gang kan gaan. Zowel jong als oud kan in deze tuin naar hartenlust genieten van het buitenleven. Het geheel wordt omsloten door volwassen groen en water. Vanuit hier vaart u gemakkelijk de Eilandspolder in. In de winter is het natuurlijk ook fantastisch om hier de schaatsen onder te kunnen binden en een mooie tocht te schaatsen. De tuin bestaat als het ware uit twee grote eilanden. Daarnaast zijn er een heus ‘’eendeneiland’’ en ‘’broedeiland’’ waar in het broedseizoen er in alle rust en stilte door de diverse vogels die dit gebied rijk is gebroed kan worden. In deze tuin komt u helemaal tot rust, het verveelt hier werkelijk nooit! Ieder seizoen heeft haar eigen charme. Varen met een boot, hout sprokkelen uit eigen tuin, lange zomeravonden met een knapperend vuur, alles kan hier! Er staat naast de woning een grote vrijstaande schuur (35 m²) met carport. Veel bergruimte voor bijvoorbeeld uw (tuin)gereedschap en een overdekte plek om uw auto te parkeren. Er is ook plek om op eigen erf meerdere voertuigen te parkeren. Het perceel wordt afgesloten door een elektrische afsluitbare poort (2019). Er staat een tweede berging in de tuin van ca. 17 m².

Plattegrond

Omgeving

Grootschermer is een charmant dorp gelegen in de Schermerpolder en is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar rust en natuur. De omgeving kenmerkt zich door zijn landelijke en pittoreske karakter. Het ligt midden in het typisch Noord-Hollandse polderlandschap, met uitgestrekte weilanden, waterwegen en karakteristieke boerderijen. De omgeving is ideaal voor vaar-, fiets- en wandeltochten, waarbij u kunt genieten van de prachtige omgeving van de Eilandspolder. Op loop- en fietsafstand bevindt zich de dorpskern van Grootschermer. Noordeinde, Schermerhorn, Graft en De Rijp zijn op fietsafstand gelegen. Met de auto bent u binnen 15 minuten in Alkmaar en 30 minuten in Amsterdam.

Verbouwing

Tijdens de verbouwing van (2019 - 2023)  is de rieten kap en het pannendak vernieuwd en geïsoleerd, zijn de vloeren voorzien van vloerisolatie (schuim) en vloerverwarming (nagenoeg de gehele begane grond vloer). Alle elektra, leidingen, stopcontacten, schakelaar etcetra zijn vernieuwd en er zijn extra groepen aangebracht in de meterkast. De badkamer op de begane grond is vernieuwd in 2019. De vrijstaande schuur is in 2019 gebouwd en in 2023 zijn er op het dak van de schuur 18 zonnepanelen geplaatst. Genoeg om een elektrische laadpunt voor uw auto te plaatsen. De Remeha Calenta CV-ketel is in 2020 geplaatst. Het schilderwerk buitenom is in 2022-2023 uitgevoerd. Het perceel wordt afgesloten door de elektrische toegangspoort (2019).

360° Panorama

Kenmerken

Overdracht
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Soort woonhuis
Landhuis, vrijstaande woning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1975
Specifiek
Soort dak
Samengesteld dak bedekt met riet en dakpannen
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte
300 m²
Overige inpandige ruimte
1 m²
Externe bergruimte
52 m²
Perceeloppervlakte
4.280 m²
Inhoud
1.114 m³
Indeling
Aantal kamers
6 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers
Badkamervoorzieningen
Ligbad, toilet, bidet, wastafel, wastafelmeubel, inloopdouche, vloerverwarming, douche, wastafel en vloerverwarming
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
Tv kabel, rookkanaal, schuifpui, frans balkon, dakraam, glasvezel kabel en zonnepanelen
Energie
Energielabel
C
Isolatie
Dakisolatie, vloerisolatie en dubbel glas
Verwarming
C.v.-ketel, vloerverwarming gedeeltelijk en houtkachel
Warm water
C.v.-ketel
CV-ketel
Remeha 2019 Ace (2020; EIGENDOM)
Kadastrale gegevens
SCHERMER W 396
4.280 m² (volle eigendom)
Buitenruimte
Ligging
Aan water, vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom, aan vaarwater en landelijk gelegen
Tuin
Tuin rondom
Bergruimte
Schuur/Berging
Vrijstaand hout
Garage
Soort garage
Carport
Parkeergelegenheid
Soort parkeergelegenheid

Voorzieningen

Let op! Het kan zijn dat u niet direct de door u aangevinkte voorzieningen ziet, zoom dan uit of versleep de kaart om in de buurt te kijken.

Kennisbank

Wat is een Klaver Profiel?

Met een Klaver Profiel komt u bij ons in het systeem als woningzoeker. U geeft in uw profiel aan wat voor type woning u zoekt, hoeveel budget u heeft, waar u wilt wonen en aan welke kenmerken de woning van uw dromen moet voldoen. Des te completer en specifieker uw profiel is ingevuld, des te groter de kans op het vinden, bezichtigen en kopen van uw droomwoning.

Heeft u nog geen Klaver profiel? U kunt zich hier aanmelden

Waarom stille verkoop?

Niet iedereen wil aan de grote klok hangen dat zijn woning te koop staat. Bij sommige woningen is het ook gewoon slimmer om overvloedige aandacht te voorkomen. En dat is gunstig voor u. Voordat het grote publiek op de hoogte is, ontvangt u via uw Klaver profiel de meeste bijzondere woningen welke matchen met uw woonwensen.

Wat is stille verkoop van een huis?

Bij een stille verkoop van een huis staat er geen bord in de tuin van de desbetreffende woning. Er worden geen advertenties gemaakt en de woning staat (nog) niet op Funda. Klaver Makelaardij verzorgt voor deze woningen een gerichte verkoop via een gepersonaliseerde nieuwsbrief naar ons unieke klantenbestand met Klaver profielen.

Is een bestemmingsplan bindend?

Het bestemmingsplan is een bindend plan. Dit geldt zowel voor de burger als voor de overheid. Wanneer er een vergunning aangevraagd wordt voor een winkelpland, een schuur of een ander gebouw, dan wordt deze getoetst aan het bestemmingsplan.

Wanneer er in de regelgeving staat dat er gebouwd mag worden, dan wordt er een vergunning afgegeven door de gemeente. Het is niet zo dat de gemeente zelf mag bepalen of de vergunning wel of niet wordt afgegeven, een gemeente heeft zich ook te houden aan het bestemmingsplan. Indien u het vermoeden heeft dat de gemeente zelf aan het beslissen is, lees dan de regels van het geldende bestemmingsplan goed door.

Als u dan van mening bent dat de beslissing anders had moeten zijn, teken dan bezwaar aan. Motiveer deze goed aan de hand van de regels van het bestemmingsplan. Alles zal dan opnieuw bekeken en getoetst moeten worden. Wanneer een gemeente een nieuwe beslissing neemt, zullen ze deze goed moeten kunnen onderbouwen.

Wat is een woonbestemming?

Alle grond in Nederland heeft via vastgelegde bestemmingsplannen een bestemming.  Dit is een door de overheid opgesteld plan waar zowel de burger als de overheid zich aan dienen te houden. Een woonbestemming houdt in dat een object of perceel gebruikt of ingericht kan worden voor bewoning.

Wat is een agrarische bestemming?

Alle grond in Nederland heeft via vastgelegde bestemmingsplannen een bestemming. Dit is een door de overheid opgesteld plan waar zowel de burger als de overheid zich aan dienen te houden. Een agrarische bestemming houdt in dat een woning of object -met agrarische bestemming- alleen voor agrarische doeleinden gebruikt mag worden. Denk hierbij aan een melkveehouderij of een akkerbouwbedrijf.

Brochure aanvragen

Maak hieronder gratis en snel een Klaver Profiel aan, zodat u voortaan direct alle brochures kunt bekijken.
Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »


Wilt u de brochure per post ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Bezichtiging plannen

Maak hieronder gratis en snel een Klaver Profiel aan om vrijblijvend een afspraak te maken voor bezichtiging
of maak een afspraak via WhatsApp 06 146 319 31. Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »

Doe een bieding

Vul onderstaand formulier in om vrijblijvend een bod te doen op dit object.
Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »

Het bod dient minimaal 50% van de vraagprijs te zijn.
De vraagprijs van dit object is € 1.675.000 k.k.


Condities
  • Roerende zaken: conform lijst.
  • Koper (en zijn/haar adviseur) dient zelf te rechercheren en te verifiëren ten aanzien van gebreken, het beoogde gebruik, oppervlakte en eventuele verbouwplannen.
  • De koopovereenkomst komt pas tot stand na ondertekening door beide partijen van de koopakte.
  • Verkoper (indien particulier) is vóór ondertekening van de koopakte door beide partijen, niet gehouden aan mondelinge en/of schriftelijke overeenstemming over de verkoop van de woning/het appartementsrecht.
  • De namens Verkoper beschikbaar gestelde stukken zijn met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Door verkoper en makelaar verkoper wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. In het vertrouwen u hiermede naar behoren te hebben geïnformeerd verblijven wij.

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier