Wandelend door de duinen naar een ruisende zee met de wind door de haren. Dat kan vanuit deze fraaie locatie aan de Peperstraat in Egmond-Binnen. Naast een unieke locatie, staat op de Peperstraat ook een uniek pand. Of eigenlijk wel drie panden! Zowel beneden als boven als in de achtergelegen woning, kun je hier tal van woon- en/of ondernemers-wensen kwijt! Wat een mogelijkheden!
Het pand is in 2009 met veel zorg en kundigheid verbouwd. Op dit moment is de gehele begane grond in gebruik als ‘het kleinste Hotel van Egmond’. Samen met de recreatiewoning op het achterterrein heb je hier een instapklaar toeristisch verdienmodel! Op de twee bovenste verdiepingen wordt door de huidige eigenaren gewoond. Maar ook een extra benedenwoning behoort tot de mogelijkheden. De woning op het achterterrein, met een gebruiksoppervlakte van 110 m², is in gebruik als recreatiewoning (officieel vergund), maar zou ook voor langere termijn mogen worden bewoond. Wat een kansen!
Begane grond:
Wanneer u het terras oploopt, vindt u onder de overkapping de entree naar de B&B. Eenmaal over de drempel wordt u verrast door de speelse indeling en ervaart u de fijne sfeer die binnen heerst. In totaal zijn hier vier ruime hotelkamers gerealiseerd, allemaal voorzien van een eigen badkamer. Verder is er een gezellige gastenkamer, waar in de winter de houtkachel brandt. Het ontbijt wordt geserveerd vanuit de handgemaakte keuken, welke afsluitbaar is door middel van en-suite schuifdeuren.
Bovenwoning:
De bovenwoning telt twee verdiepingen en is binnendoor bereikbaar, maar beschikt ook over een eigen entree. De eerste verdieping is bijzonder ruim opgezet. Alleen al de woonkamer meet 62 m² en is ook weer voorzien van een gezellige houtkachel. De grote ramen op deze verdieping zorgen voor veel lichtinval en bieden een prachtig zicht op de Peperstraat met haar mooie kastanjebomen. Verder vindt u op de eerste verdieping een afsluitbaar kantoor, een slaapkamer met tegenoverliggende badkamer en een riante woonkeuken. Daarnaast is er een toilet en een technische kast voor o.a. de cv-opstelling en waterbehandeling. Wilt u genieten van het buitenleven, dan kan dat aan de achterzijde op het dakterras of op het balkon, dat zowel bereikbaar is vanuit de keuken als de woonkamer.
De vaste trap brengt u naar de tweede verdieping, waar de balken prachtig in het zicht zijn gehouden en de ruimtes wederom riant zijn. Hier vindt u drie slaapkamers, een badkamer, een extra toilet en een afsluitbare ruimte ten behoeve van de wasmachine. Boven de twee voorste slaapkamers is een opbergzolder gecreëerd.
Achter-woning:
Deze woning, met een gebruiksoppervlakte van maar liefst 110 m², heeft een woonkamer met open keuken, een badkamer, twee slaapkamers en een apart toilet. Aan de rechterzijkant bevindt zich nog een ruime schuur met bovenverdieping.
In Egmond-Binnen woont u in een prachtige omgeving, het is de perfecte uitvalsbasis voor liefhebbers van natuur, strand en mooie fiets- en wandelroutes. De duinen en het rustige strand van Egmond-Binnen bevinden zich op slechts 3 km afstand. De mogelijkheden voor schitterende strand- en duinwandelingen zijn eindeloos. Komt u graag in de stad, dan zijn Alkmaar, Haarlem en Amsterdam zeer goed bereikbaar.
Let op! Het kan zijn dat u niet direct de door u aangevinkte voorzieningen ziet, zoom dan uit of versleep de kaart om in de buurt te kijken.
Een kangoeroewoning is goed voor de portemonnee. Beide gezinnen delen immers de kosten met betrekking tot het vastgoed.
Wat betreft de hypotheek: meestal wordt een kangoeroewoning volgens het kadaster gezien als één onroerend goed. In dat geval kunnen meerdere gezinnen de eigendom alleen in mede-eigendom kopen en zullen álle eigenaren moeten tekenen voor de lening.
Kangoeroewonen betekent dat twee of drie generaties samenwonen in hetzelfde huis, maar toch apart. Elk gezin heeft dus een privéwoning. Er hoeft niet noodzakelijk een familiaire band te zijn tussen de gezinnen. Kangoeroewonen of zorgwonen is een trend welke is overgewaaid uit de Scandinavische landen, die nu al flink is ingeburgerd in onze contreien. Lees hier ook onze blog.
De vergunningen voor bouwen, wonen, monumenten, ruimte, natuur en milieu zijn samengevoegd in de omgevingsvergunning.
Voor een wijziging in het bestemmingsplan moet u een aanvraag indienen bij de gemeente. Houdt u er rekening mee dat dit een vrij moeilijke en dure procedure kan zijn. Alleen de aanvraag kost op dit moment in de meeste gemeenten tussen de 10.000 en de 12.000 euro. Deze aanvraag wil dan nog niet zeggen dat er een positief antwoord op de vraag komt.
Voordat u deze aanvraag indient is het verstandig om goed te weten wat de gemeente van de nieuwe plannen vindt. Voor de aanvraag moet u de visie van de gemeente namelijk wel mee hebben. Een gemeente mag uiteindelijk zelf bepalen of ze in de aanvraag meegaat. Er zijn wel wat dingen waar een gemeente rekening mee dient te houden, bijvoorbeeld de visies voor dat gebied. Het kan zijn dat deze visies opgesteld zijn door de gemeente zelf, maar over het algemeen zijn ze opgezet in samenwerking met de provincie.
Een toewijzing van een wijziging in het bestemmingsplan dient een gemeente dan ook weer te verantwoorden tegenover de provincie. De kosten van de aanvraag zullen door de aanvrager zelf betaald moeten worden.
Het bestemmingsplan is een bindend plan. Dit geldt zowel voor de burger als voor de overheid. Wanneer er een vergunning aangevraagd wordt voor een winkelpland, een schuur of een ander gebouw, dan wordt deze getoetst aan het bestemmingsplan.
Wanneer er in de regelgeving staat dat er gebouwd mag worden, dan wordt er een vergunning afgegeven door de gemeente. Het is niet zo dat de gemeente zelf mag bepalen of de vergunning wel of niet wordt afgegeven, een gemeente heeft zich ook te houden aan het bestemmingsplan. Indien u het vermoeden heeft dat de gemeente zelf aan het beslissen is, lees dan de regels van het geldende bestemmingsplan goed door.
Als u dan van mening bent dat de beslissing anders had moeten zijn, teken dan bezwaar aan. Motiveer deze goed aan de hand van de regels van het bestemmingsplan. Alles zal dan opnieuw bekeken en getoetst moeten worden. Wanneer een gemeente een nieuwe beslissing neemt, zullen ze deze goed moeten kunnen onderbouwen.
Het bestemmingsplan kunt u opvragen bij de gemeente. Tegenwoordig zijn er steeds meer plannen digitaal inzichtelijk. Deze kunt u vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl.
Maak hieronder gratis en snel een Klaver Profiel aan, zodat u voortaan direct alle brochures kunt bekijken.
Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »
Maak hieronder gratis en snel een Klaver Profiel aan om vrijblijvend een afspraak te maken voor bezichtiging
of maak een afspraak via WhatsApp 06 146 319 31. Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »
Vul onderstaand formulier in om vrijblijvend een bod te doen op dit object.
Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »