Klaver MakelaardijLandelijk wonenVrijstaande woningDe GoornVredemakersweg 9

Vredemakersweg 9 te De Goorn

verkocht

Over deze woning
Inschrijving
Plattegrond
Omgeving
Kenmerken

Kenmerken

Inhoud:
540 m³
Bouwjaar:
1993
Perceeloppervlakte:
13.195 m²
Totale woonoppervlakte:
133 m²
Aantal kamers:
4 kamers (3 slaapkamers)
Bekijk alle kenmerken →

Over deze woning

Samen met Klaver Agrarisch Vastgoed bieden wij middels verkoop per inschrijving een landelijk gelegen locatie aan in De Goorn. Het object is uitermate geschikt voor vrij wonen in het buitengebied met volop ruimte voor het houden van enkele paarden of hobbydieren. De huidige agrarische bestemming verdient wel aandacht, mede in relatie tot een eventuele financiering. Informeer hiervoor tijdig bij de gemeente Koggenland en uw financier.

Begin jaren 90 is het bedrijf gevestigd op deze plek. Middels de brede oprit is de ruime woning (inhoud 540 m³) met garage bereikbaar. Recent is het huis van binnen gestuct en geschilderd. De achtergelegen veestalling met een oppervlakte van circa 750 m² is voorzien van een potstalgedeelte en boxen met mestopslag. Achter de stal is een ruim erf met voeropslagmogelijkheden. Rondom de opstallen is de hobbyweide aanwezig met diverse bomen welke voor schaduw zorgen op zonnige dagen. De kadastrale oppervlakte van deze locatie is 13.195 m².

Inschrijving

Sluitdatum inschrijving: 11 augustus 2022 om 12:00 uur

Plattegrond

Omgeving

Het geheel ligt op korte afstand van de dorpskern Avenhorn/De Goorn met diverse faciliteiten.

Kenmerken

Overdracht
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Soort woonhuis
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1993
Soort dak
Zadeldak bedekt met dakpannen
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte
133 m²
Overige inpandige ruimte
29 m²
Perceeloppervlakte
13.195 m²
Inhoud
540 m³
Indeling
Aantal kamers
4 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers
Badkamervoorzieningen
Douche, toilet, vloerverwarming, wastafel, dubbele wastafel, ligbad en toilet
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
Alarminstallatie en glasvezel kabel
Energie
Energielabel
C
Isolatie
Volledig geïsoleerd
Verwarming
C.v.-ketel en vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
C.v.-ketel
Kadastrale gegevens
WESTER-KOGGENLAND AB 1019
1.625 m² (volle eigendom)
WESTER-KOGGENLAND AB 1257
1.615 m² (volle eigendom)
WESTER-KOGGENLAND AB 1254
3.820 m² (volle eigendom)
WESTER-KOGGENLAND AB 1020
6.135 m² (volle eigendom)
Buitenruimte
Tuin
Tuin rondom
Bergruimte
Schuur/Berging
Vrijstaand steen
Voorzieningen
Voorzien van elektra en voorzien van water
Garage
Soort garage
Inpandig
Capaciteit
1 auto
Voorzieningen
Voorzien van elektra
Parkeergelegenheid
Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein

Kennisbank

Wat kost een principeverzoek?

Het tarief is afhankelijk van de inhoud van het principeverzoek en de gemeente.

Hoeveel zekerheid biedt een principeverzoek?

Het principeverzoek is geen wettelijke aanvraag. Hieraan kunt u niet het recht ontlenen dat het ruimtelijk initiatief ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Wel krijgt u duidelijkheid of de gemeente wel of niet achter het initiatief staat. U kunt geen bezwaar of beroep indienen tegen het principebesluit.

Hoe werkt de besluitvorming van principeverzoek?

Aan de hand van de beoordeling nemen burgemeester en wethouders een besluit over uw principeverzoek. Het besluit kan zijn:
a. Een positief principebesluit: er kan medewerking worden verleend
b. Een positief principebesluit: er kan medewerking worden verleend, mits het initiatief op onderdelen wordt aangepast
c. Een niet positief principebesluit: er kan geen medewerking worden verleend

Let op: als het besluit a of b betreft, moet u vervolgens nog wel voldoen aan de algemene voorwaarden. Algemene voorwaarden kunnen zijn:

Het doen van onderzoeken, zoals een bodem- of een verkeersonderzoek

Het afsluiten van een anterieure- en planschadeovereenkomst met de gemeente

Als de gemeente een besluit zoals genoemd onder a of b genomen heeft, kunt u een verzoek indienen voor de planologische wijziging zoals genoemd in het principebesluit.

Hoe beoordeelt de gemeente uw principeverzoek?

De gemeente maakt een verkenning waaruit blijkt of uw initiatief met een planologische procedure (bestemmingsplan of afwijking) mogelijk gemaakt kan worden. Deze inschatting maakt de gemeente door het (bouw)plan te beoordelen op grond van het meest recente gemeentelijk-, provinciaal-, en rijksbeleid.

De gemeente brengt in kaart welke aspecten bij de ontwikkeling van het (bouw)plan een rol spelen. Dit zijn bijvoorbeeld ecologische waarden, verkeer, archeologie, cultuurhistorie, etc.

Aan de hand van stap 1 en 2 wordt een inschatting van de haalbaarheid van het plan gemaakt.

Wat is het voordeel van een principeverzoek?

Het voordeel van een principeverzoek is dat u niet direct een (bouw)plan tot in detail hoeft uit te werken met de daarbij behorende kosten. Daarnaast kan een gedeelte van de gemaakte kosten van het principeverzoek later worden verrekend met de kosten van een vergunning. U moet dan een aanvraag voor een vergunning indienen binnen 26 weken na de reactie van de gemeente op het principeverzoek.

Hoe dien ik een principeverzoek in?

Vaak kunt u een principeverzoek bij uw gemeente schriftelijk of digitaal indienen.

Wat is een principeverzoek?

Een principeverzoek is de ambtelijke benaming voor de eerste afspraak tussen een bouwaanvrager en de ambtenaar van een gemeente. Soms wordt deze eerste afspraak ook wel beginselaanvraag genoemd. U kunt een principeverzoek indienen om af te tasten wat de gemeente van uw ruimtelijk initiatief vindt. Het gaat over initiatieven die niet in het geldende bestemmingsplan passen. Het bestemmingsplan geeft aan waarvoor u de grond mag gebruiken en wat de bouwmogelijkheden zijn.

Hoe kan een bestemmingsplan gewijzigd worden?

Voor een wijziging in het bestemmingsplan moet u een aanvraag indienen bij de gemeente. Houdt u er rekening mee dat dit een vrij moeilijke en dure procedure kan zijn. Alleen de aanvraag kost op dit moment in de meeste gemeenten tussen de 10.000 en de 12.000 euro. Deze aanvraag wil dan nog niet zeggen dat er een positief antwoord op de vraag komt.

Voordat u deze aanvraag indient is het verstandig om goed te weten wat de gemeente van de nieuwe plannen vindt. Voor de aanvraag moet u de visie van de gemeente namelijk wel mee hebben. Een gemeente mag uiteindelijk zelf bepalen of ze in de aanvraag meegaat. Er zijn wel wat dingen waar een gemeente rekening mee dient te houden, bijvoorbeeld de visies voor dat gebied. Het kan zijn dat deze visies opgesteld zijn door de gemeente zelf, maar over het algemeen zijn ze opgezet in samenwerking met de provincie.

Een toewijzing van een wijziging in het bestemmingsplan dient een gemeente dan ook weer te verantwoorden tegenover de provincie. De kosten van de aanvraag zullen door de aanvrager zelf betaald moeten worden.

Wat is een agrarische bestemming?

Alle grond in Nederland heeft via vastgelegde bestemmingsplannen een bestemming. Dit is een door de overheid opgesteld plan waar zowel de burger als de overheid zich aan dienen te houden. Een agrarische bestemming houdt in dat een woning of object -met agrarische bestemming- alleen voor agrarische doeleinden gebruikt mag worden. Denk hierbij aan een melkveehouderij of een akkerbouwbedrijf.

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier