Klaver MakelaardijLandelijk wonenWoningBenningbroekOosterstraat 9

Oosterstraat 9 te Benningbroek

verkocht

Over deze woning
Video

Kenmerken

Inhoud:
1.837 m³
Bouwjaar:
1887
Perceeloppervlakte:
4.280 m²
Totale woonoppervlakte:
259 m²
Aantal kamers:
0 kamers (0 slaapkamers)

In de ‘’historische driehoek’’ (Enkhuizen, Medemblik en Hoorn) staat het voormalige Station Benningbroek-Sijbekarspel dat in ca. 1887 in gebruik werd genomen voor reizigersvervoer tussen Hoorn en Medemblik. Het station is tot 1958 in gebruik geweest, tegenwoordig wordt het voormalig station bewoond en is de spoorlijn slechts nog af en toe in gebruik door de museumstoomtram. Door de jaren heen is er met veel oog voor detail verbouwd, zo is het hoge authentieke plafond in de voormalige wachtkamer in tact gebleven, zijn op de verdieping de boogspanten zichtbaar en de woning is opnieuw gevoegd met een stijlvolle snijvoeg.

De voormalige wachtruimte van het station waar vroeger de passagiers zaten te wachten en waar de kaartjes verkocht werden is omgetoverd tot een sfeervolle eetkamer/werkruimte. De oude deuren zijn vervangen door imposante ramen waardoor er veel natuurlijke lichtinval is. Alle ruimtes in de woning zijn goed ingedeeld zodat er veel sfeer is.

Achter de bescheiden voorgevel bevindt zich de woning van meer dan 19 meter lang! Daarachter is een enorme aanbouw waar veel ruimte is voor uw hobby of bijvoorbeeld werken aan huis. De aanbouw leent zich ook goed om geschikt te maken voor kangoeroe wonen. De royale tuin biedt u veel privacy, ruimte en mogelijkheden tot het houden van kleinvee. Door de verschillende terrassen is er altijd wel een fijne plek om van het buitenleven te genieten.

Aangrenzend ligt een stukje weiland van ca. 2.100 m². Ook wordt er nog 3.520 m² gepacht, ideaal voor het houden van paarden en/of andere dieren. Het geheel staat in Benningbroek, een gezellig dorpje met diverse faciliteiten zoals een basisschool, kinderopvang en een zwembad. Gaat u toch liever naar de stad? Dat is geen enkel probleem, de bruisende stad Hoorn ligt op slechts 10 minuten rijden. Wanneer komt u deze unieke woonkans aanschouwen?

Bouwjaar: ca. 1887
Woonoppervlakte: ca. 259 m²
Overige inpandige ruimte: ca. 222 m²
Inhoud: ca. 1.837 m³
Perceeloppervlakte: 4.280 m²
Pachtgrond: 3.520 m²

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten downloaden vanaf onze website.

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier