Klaver MakelaardijLandelijk wonenVrijstaande woningAndijkDijkweg 318

Dijkweg 318 te Andijk

€ 400.000 k.k.

Documenten
Over deze woning
Video
Kom binnen
Plattegrond
Omgeving
Historie
Kenmerken
Voorzieningen
Bezichtigen

Kenmerken

Inhoud:
2.886 m³
Bouwjaar:
Perceeloppervlakte:
1.895 m²
Totale woonoppervlakte:
185 m²
Aantal kamers:
7 kamers (4 slaapkamers)
Bekijk alle kenmerken →
De makelaar van dit object
Remco Metselaar

Documenten

Relevante documenten zoals bijv. de NVM vragenlijst inzien? Log hier in op uw bestaande profiel of klik hier om een gratis Klaver Profiel aan te maken.

Brochure aanvragen

Over deze woning

Let op, het betreft een recht van opstal (retributiekosten € 12.898,92 per jaar), de kosten zijn fiscaal aftrekbaar. De huidige bestemming is: cultuur en ontspanning.

Een kans die niet snel een tweede keer voorbij zal komen, wonen in een gemaal. Het oude gemaal van Andijk met de naam Het Grootslag op de gevel. Het gemaal is in 1863 in gebruik genomen en heeft tot 1974 dienst gedaan. In dit gebouw bevonden zich de machines voor de bemaling van de polder ‘Het Grootslag’. Daar waar eerst de watermolens hun werk deden, bracht het stoomgemaal uiteindelijk de gewenste uitkomst. In het gemaal met aan de voorzijde de beheerderswoning hangt een bijzondere atmosfeer. Mede door het gemaal dat nog aanwezig is. U kunt de eigenaar van dit historische geheel worden! Zo is het uitermate geschikt om wonen en werken op 1 locatie te combineren. Het gebouw biedt ook de mogelijkheid om te splitsen in 4 appartementen, vanuit de gemeente is er een positieve reactie op het ingediende principeverzoek.

Kom binnen

Bij binnenkomst aan de voorzijde betreedt u de woonruimte. Op de begane grond zijn de woonkamer, open keuken en de hal met het toilet en de meterkast. De trap brengt u naar de verdiepingen waar in totaal 4 kamers en de badkamer zijn. De overige ruimtes in het voormalige gemaal ‘Het Grootslag’ zijn nagenoeg geheel in originele staat en bieden volop (ontwikkel-) mogelijkheden. De ruimte is met een totale inhoud van 2.886 m³ enorm!

Plattegrond

Omgeving

Ook de ligging aan de dijk met aan de andere kant van de dijk het IJsselmeer maakt dit een unieke kans! Wanneer u de deur uit wandelt en de dijk oversteekt komt u direct bij de jachthaven van Andijk. Op loopafstand zijn meerdere eetgelegenheden te vinden. U heeft hier het beste uit twee werelden. Enerzijds de rustige en landelijke ligging, anderzijds alle faciliteiten (zoals basisonderwijs, winkelvoorzieningen, openbaar vervoer en sportvelden) van het nabij gelegen dorpscentrum van Andijk. Ook het naastgelegen Hoorn en Medemblik zijn mede door de realisatie van de nieuwe N307 goed te bereiken.

Wij zien u graag bij dit machtige gebouw aan de dijk.

Historie

In 1843 werden dertien molens in de polder Het Grootslag voor het kapitale bedrag van 60.000 gulden omgebouwd tot toen moderne vijzelmolens, een belangrijke innovatie die meer capaciteit gaf. Maar toen kwam de stoommachine.
‘Het punt kwam ter sprake in een vergadering van hoofdingelanden van 19 October 1861. Toen werd voorgesteld om een proef met een stoomgemaal te nemen als steun voor de overige molens. Dit…ontmoette hevigen tegenstand van de conservatieve heeren Neefjes, Pool, Koopman, Stapel en Renkema. Zij verzetten zich met alle kracht’. Deze rijke veehouders zaten met hun grote bedrijven vooral op de hoge gronden, waar ze ook in natte tijden konden grassen en hooien. ‘Gelukkig echter was de meerderheid er voor.
De praktijk heeft de tegenstemmers in het ongelijk gesteld. Op 19 November 1861 werd besloten om een hulpgemaal te zetten te Andijk, dit ter vervanging van de drie oude Enkhuizers molens. De kosten bedroegen, ruw genomen ƒ 27.000,-. Het werd in 1863 in gebruik genomen. De drie molens brachten ƒ 1858,- op voor de sloop’.

- Citaten uit: P. Noordeloos en J. Morsink, Geschiedenis van den polder het Grootslag -

Kenmerken

Overdracht
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Soort woonhuis
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw
bestaande bouw
Soort dak
Zadeldak
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte
185 m²
Overige inpandige ruimte
589 m²
Perceeloppervlakte
1.895 m²
Inhoud
2.886 m³
Indeling
Aantal kamers
7 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Aantal woonlagen
4 woonlagen
Energie
Energielabel
E
Kadastrale gegevens
ANDIJK K 4846
75 m² ()
ANDIJK K 4845
1.820 m² ()
Bergruimte
Schuur/Berging
Inpandig

Voorzieningen

Let op! Het kan zijn dat u niet direct de door u aangevinkte voorzieningen ziet, zoom dan uit of versleep de kaart om in de buurt te kijken.

Kennisbank

Waar kan ik het bestemmingsplan inzien?

De bestemmingsplannen van provincies, gemeenten en Rijk kunt u inzien op de website ruimteplannen.nl. Bij uw eigen gemeente kunt u de toekomstige ruimtelijke ontwikkeling van uw omgeving inzien.

Wat is een omgevingsvergunning?

De vergunningen voor bouwen, wonen, monumenten, ruimte, natuur en milieu zijn samengevoegd in de omgevingsvergunning.

Hoeveel zekerheid biedt een principeverzoek?

Het principeverzoek is geen wettelijke aanvraag. Hieraan kunt u niet het recht ontlenen dat het ruimtelijk initiatief ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Wel krijgt u duidelijkheid of de gemeente wel of niet achter het initiatief staat. U kunt geen bezwaar of beroep indienen tegen het principebesluit.

Wat is het voordeel van een principeverzoek?

Het voordeel van een principeverzoek is dat u niet direct een (bouw)plan tot in detail hoeft uit te werken met de daarbij behorende kosten. Daarnaast kan een gedeelte van de gemaakte kosten van het principeverzoek later worden verrekend met de kosten van een vergunning. U moet dan een aanvraag voor een vergunning indienen binnen 26 weken na de reactie van de gemeente op het principeverzoek.

Wat is een principeverzoek?

Een principeverzoek is de ambtelijke benaming voor de eerste afspraak tussen een bouwaanvrager en de ambtenaar van een gemeente. Soms wordt deze eerste afspraak ook wel beginselaanvraag genoemd. U kunt een principeverzoek indienen om af te tasten wat de gemeente van uw ruimtelijk initiatief vindt. Het gaat over initiatieven die niet in het geldende bestemmingsplan passen. Het bestemmingsplan geeft aan waarvoor u de grond mag gebruiken en wat de bouwmogelijkheden zijn.

Hoe kan een bestemmingsplan gewijzigd worden?

Voor een wijziging in het bestemmingsplan moet u een aanvraag indienen bij de gemeente. Houdt u er rekening mee dat dit een vrij moeilijke en dure procedure kan zijn. Alleen de aanvraag kost op dit moment in de meeste gemeenten tussen de 10.000 en de 12.000 euro. Deze aanvraag wil dan nog niet zeggen dat er een positief antwoord op de vraag komt.

Voordat u deze aanvraag indient is het verstandig om goed te weten wat de gemeente van de nieuwe plannen vindt. Voor de aanvraag moet u de visie van de gemeente namelijk wel mee hebben. Een gemeente mag uiteindelijk zelf bepalen of ze in de aanvraag meegaat. Er zijn wel wat dingen waar een gemeente rekening mee dient te houden, bijvoorbeeld de visies voor dat gebied. Het kan zijn dat deze visies opgesteld zijn door de gemeente zelf, maar over het algemeen zijn ze opgezet in samenwerking met de provincie.

Een toewijzing van een wijziging in het bestemmingsplan dient een gemeente dan ook weer te verantwoorden tegenover de provincie. De kosten van de aanvraag zullen door de aanvrager zelf betaald moeten worden.

Brochure aanvragen

Maak hieronder gratis en snel een Klaver Profiel aan, zodat u voortaan direct alle brochures kunt bekijken.
Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »


Wilt u de brochure per post ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Bezichtiging plannen

Maak hieronder gratis en snel een Klaver Profiel aan om vrijblijvend een afspraak te maken voor bezichtiging
of maak een afspraak via WhatsApp 06 146 319 31. Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »

Doe een bieding

Vul onderstaand formulier in om vrijblijvend een bod te doen op dit object.
Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »

Het bod dient minimaal 50% van de vraagprijs te zijn.
De vraagprijs van dit object is € 400.000 k.k.


Condities
  • Roerende zaken: conform lijst.
  • Koper (en zijn/haar adviseur) dient zelf te rechercheren en te verifiëren ten aanzien van gebreken, het beoogde gebruik, oppervlakte en eventuele verbouwplannen.
  • De koopovereenkomst komt pas tot stand na ondertekening door beide partijen van de koopakte.
  • Verkoper (indien particulier) is vóór ondertekening van de koopakte door beide partijen, niet gehouden aan mondelinge en/of schriftelijke overeenstemming over de verkoop van de woning/het appartementsrecht.
  • De namens Verkoper beschikbaar gestelde stukken zijn met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Door verkoper en makelaar verkoper wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. In het vertrouwen u hiermede naar behoren te hebben geïnformeerd verblijven wij.

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier