Een fantastische plek waar u uw dromen werkelijkheid kunt laten worden! Aan de rand van Oudkarspel, met het kanaal in uw voortuin, ligt dit buitengewone perceel van ruim één hectare groot. Landelijk wonen met de voorzieningen van Oudkarspel binnen handbereik en Heerhugowaard op 10 minuten. Op de locatie staat een vervallen woning welke hoorde bij een agrarisch geheel. Met een overvloed aan ruimte en een adembenemend uitzicht, is het de perfecte setting om uw ideale woning te realiseren. De kaders liggen er en het is aan u om het in te kleuren.
De huidige bestemming op deze locatie is ‘agrarisch gebied’, deze gronden zijn uitsluitend bestemd voor de uitoefening van een agrarisch bedrijf. Er is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen op basis waarvan na bedrijfsbeëindiging het gebruik kan worden gewijzigd naar ‘Wonen’.
De gemeente staat open voor de bouw van 1 woning, mits deze landschappelijk wordt ingepast. Voor de bouw van 2 woningen is aangegeven dat dit enkel in één hoofdmassa mogelijk is. Hierbij merken wij op dat een goedkeuring van de provincie hierop niet gegarandeerd is.
Voor het buitengebied van Langedijk is in 2021 een nieuw bestemmingsplan opgesteld. De gemeente heeft besloten om dit plan uiteindelijk niet vast te stellen. In dit plan werd uitgegaan van een maximale inhoud van 1.000 m³, een maximale goothoogte van 4,5m en een maximale bouwhoogte van 9m. Ondanks dat deze maten geen juridische status hebben, zou dit als leidraad kunnen dienen bij het maken van een ontwerp. Deze maten hebben wij ook gebruikt voor de visualisaties. Voor een goede landschappelijke inpassing is ons inziens een voorwaarde dat het overgrote deel van de locatie agrarisch bestemd en in gebruik blijft.
Ons advies is om als eerste stap een conceptaanvraag bij de gemeente in te dienen met een schetsontwerp van de nieuwbouw en onderbouwing van de landschappelijke inpassing. Na een positieve reactie van de gemeente (en provincie) kan dit worden uitgewerkt tot een definitieve aanvraag.
De informatie over de bestemming, het proces en ons advies komt uit de quickscan van het bestemmingsplan. Deze is opgesteld door een planbureau en is op te vragen via ons kantoor.
Het tarief is afhankelijk van de inhoud van het principeverzoek en de gemeente.
Vaak kunt u een principeverzoek bij uw gemeente schriftelijk of digitaal indienen.
Een principeverzoek is de ambtelijke benaming voor de eerste afspraak tussen een bouwaanvrager en de ambtenaar van een gemeente. Soms wordt deze eerste afspraak ook wel beginselaanvraag genoemd. U kunt een principeverzoek indienen om af te tasten wat de gemeente van uw ruimtelijk initiatief vindt. Het gaat over initiatieven die niet in het geldende bestemmingsplan passen. Het bestemmingsplan geeft aan waarvoor u de grond mag gebruiken en wat de bouwmogelijkheden zijn.
Voor een wijziging in het bestemmingsplan moet u een aanvraag indienen bij de gemeente. Houdt u er rekening mee dat dit een vrij moeilijke en dure procedure kan zijn. Alleen de aanvraag kost op dit moment in de meeste gemeenten tussen de 10.000 en de 12.000 euro. Deze aanvraag wil dan nog niet zeggen dat er een positief antwoord op de vraag komt.
Voordat u deze aanvraag indient is het verstandig om goed te weten wat de gemeente van de nieuwe plannen vindt. Voor de aanvraag moet u de visie van de gemeente namelijk wel mee hebben. Een gemeente mag uiteindelijk zelf bepalen of ze in de aanvraag meegaat. Er zijn wel wat dingen waar een gemeente rekening mee dient te houden, bijvoorbeeld de visies voor dat gebied. Het kan zijn dat deze visies opgesteld zijn door de gemeente zelf, maar over het algemeen zijn ze opgezet in samenwerking met de provincie.
Een toewijzing van een wijziging in het bestemmingsplan dient een gemeente dan ook weer te verantwoorden tegenover de provincie. De kosten van de aanvraag zullen door de aanvrager zelf betaald moeten worden.
Alle grond in Nederland heeft via vastgelegde bestemmingsplannen een bestemming. Dit is een door de overheid opgesteld plan waar zowel de burger als de overheid zich aan dienen te houden. Een woonbestemming houdt in dat een object of perceel gebruikt of ingericht kan worden voor bewoning.
Alle grond in Nederland heeft via vastgelegde bestemmingsplannen een bestemming. Dit is een door de overheid opgesteld plan waar zowel de burger als de overheid zich aan dienen te houden. Een agrarische bestemming houdt in dat een woning of object -met agrarische bestemming- alleen voor agrarische doeleinden gebruikt mag worden. Denk hierbij aan een melkveehouderij of een akkerbouwbedrijf.
Het financieren van een bouwkavel roept bij veel mensen vragen op. Waar moet ik rekening mee houden? Wat gaat het me kosten? Klaver Makelaardij en Bas Zuurbier van Company Finance krijgen dagelijks te maken met mensen die een bouwkavel willen kopen en op zoek zijn naar informatie over financiering. We lichten de mogelijkheden in deze blog graag voor u uit.
Maak hieronder gratis en snel een Klaver Profiel aan, zodat u voortaan direct alle brochures kunt bekijken.
Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »
Maak hieronder gratis en snel een Klaver Profiel aan om vrijblijvend een afspraak te maken voor bezichtiging
of maak een afspraak via WhatsApp 0226 555 777. Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »
Vul onderstaand formulier in om vrijblijvend een bod te doen op dit object.
Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »