Klaver MakelaardijLandelijk wonenBouwkavelOudkarspelWaarddijk Noord 0 ong

Waarddijk Noord 0 ong te Oudkarspel

€ 850.000 k.k.

Documenten
Over de bouwkavel
360° Panorama
Bestemming en mogelijkheden
Proces en advies
Kenmerken
Voorzieningen
Bezichtigen

Kenmerk

Perceeloppervlakte:
10.600 m²
Bekijk alle kenmerken →
De makelaar van dit object
Bart Stoop

Documenten

Relevante documenten zoals bijv. de NVM vragenlijst inzien? Log hier in op uw bestaande profiel of klik hier om een gratis Klaver Profiel aan te maken.

Brochure aanvragen

Over de bouwkavel

Een fantastische plek waar u uw dromen werkelijkheid kunt laten worden! Aan de rand van Oudkarspel, met het kanaal in uw voortuin, ligt dit buitengewone perceel van ruim één hectare groot. Landelijk wonen met de voorzieningen van Oudkarspel binnen handbereik en Heerhugowaard op 10 minuten. Op de locatie staat een vervallen woning welke hoorde bij een agrarisch geheel. Met een overvloed aan ruimte en een adembenemend uitzicht, is het de perfecte setting om uw ideale woning te realiseren. De kaders liggen er en het is aan u om het in te kleuren.

Bestemming en mogelijkheden

De huidige bestemming op deze locatie is ‘agrarisch gebied’, deze gronden zijn uitsluitend bestemd voor de uitoefening van een agrarisch bedrijf. Er is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen op basis waarvan na bedrijfsbeëindiging het gebruik kan worden gewijzigd naar ‘Wonen’.
De gemeente staat open voor de bouw van 1 woning, mits deze landschappelijk wordt ingepast. Voor de bouw van 2 woningen is aangegeven dat dit enkel in één hoofdmassa mogelijk is. Hierbij merken wij op dat een goedkeuring van de provincie hierop niet gegarandeerd is.
Voor het buitengebied van Langedijk is in 2021 een nieuw bestemmingsplan opgesteld. De gemeente heeft besloten om dit plan uiteindelijk niet vast te stellen. In dit plan werd uitgegaan van een maximale inhoud van 1.000 m³, een maximale goothoogte van 4,5m en een maximale bouwhoogte van 9m. Ondanks dat deze maten geen juridische status hebben, zou dit als leidraad kunnen dienen bij het maken van een ontwerp. Deze maten hebben wij ook gebruikt voor de visualisaties. Voor een goede landschappelijke inpassing is ons inziens een voorwaarde dat het overgrote deel van de locatie agrarisch bestemd en in gebruik blijft.

Proces en advies

Ons advies is om als eerste stap een conceptaanvraag bij de gemeente in te dienen met een schetsontwerp van de nieuwbouw en onderbouwing van de landschappelijke inpassing. Na een positieve reactie van de gemeente (en provincie) kan dit worden uitgewerkt tot een definitieve aanvraag.
De informatie over de bestemming, het proces en ons advies komt uit de quickscan van het bestemmingsplan. Deze is opgesteld door een planbureau en is op te vragen via ons kantoor.

Kenmerken

Overdracht
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Soort object
Bouwkavel
Indeling
Perceeloppervlakte
10.600 m²
Kadastrale gegevens
LANGEDIJK H 2
10.600 m² (volle eigendom)
Buitenruimte
Ligging
Vrij uitzicht, open ligging, aan vaarwater en landelijk gelegen

Voorzieningen

Let op! Het kan zijn dat u niet direct de door u aangevinkte voorzieningen ziet, zoom dan uit of versleep de kaart om in de buurt te kijken.

Kennisbank

Wat kost een principeverzoek?

Het tarief is afhankelijk van de inhoud van het principeverzoek en de gemeente.

Hoe dien ik een principeverzoek in?

Vaak kunt u een principeverzoek bij uw gemeente schriftelijk of digitaal indienen.

Wat is een principeverzoek?

Een principeverzoek is de ambtelijke benaming voor de eerste afspraak tussen een bouwaanvrager en de ambtenaar van een gemeente. Soms wordt deze eerste afspraak ook wel beginselaanvraag genoemd. U kunt een principeverzoek indienen om af te tasten wat de gemeente van uw ruimtelijk initiatief vindt. Het gaat over initiatieven die niet in het geldende bestemmingsplan passen. Het bestemmingsplan geeft aan waarvoor u de grond mag gebruiken en wat de bouwmogelijkheden zijn.

Hoe kan een bestemmingsplan gewijzigd worden?

Voor een wijziging in het bestemmingsplan moet u een aanvraag indienen bij de gemeente. Houdt u er rekening mee dat dit een vrij moeilijke en dure procedure kan zijn. Alleen de aanvraag kost op dit moment in de meeste gemeenten tussen de 10.000 en de 12.000 euro. Deze aanvraag wil dan nog niet zeggen dat er een positief antwoord op de vraag komt.

Voordat u deze aanvraag indient is het verstandig om goed te weten wat de gemeente van de nieuwe plannen vindt. Voor de aanvraag moet u de visie van de gemeente namelijk wel mee hebben. Een gemeente mag uiteindelijk zelf bepalen of ze in de aanvraag meegaat. Er zijn wel wat dingen waar een gemeente rekening mee dient te houden, bijvoorbeeld de visies voor dat gebied. Het kan zijn dat deze visies opgesteld zijn door de gemeente zelf, maar over het algemeen zijn ze opgezet in samenwerking met de provincie.

Een toewijzing van een wijziging in het bestemmingsplan dient een gemeente dan ook weer te verantwoorden tegenover de provincie. De kosten van de aanvraag zullen door de aanvrager zelf betaald moeten worden.

Wat is een woonbestemming?

Alle grond in Nederland heeft via vastgelegde bestemmingsplannen een bestemming.  Dit is een door de overheid opgesteld plan waar zowel de burger als de overheid zich aan dienen te houden. Een woonbestemming houdt in dat een object of perceel gebruikt of ingericht kan worden voor bewoning.

Wat is een agrarische bestemming?

Alle grond in Nederland heeft via vastgelegde bestemmingsplannen een bestemming. Dit is een door de overheid opgesteld plan waar zowel de burger als de overheid zich aan dienen te houden. Een agrarische bestemming houdt in dat een woning of object -met agrarische bestemming- alleen voor agrarische doeleinden gebruikt mag worden. Denk hierbij aan een melkveehouderij of een akkerbouwbedrijf.

Brochure aanvragen

Maak hieronder gratis en snel een Klaver Profiel aan, zodat u voortaan direct alle brochures kunt bekijken.
Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »


Wilt u de brochure per post ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Bezichtiging plannen

Maak hieronder gratis en snel een Klaver Profiel aan om vrijblijvend een afspraak te maken voor bezichtiging
of maak een afspraak via WhatsApp 06 146 319 31. Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »

Doe een bieding

Vul onderstaand formulier in om vrijblijvend een bod te doen op dit object.
Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »

Het bod dient minimaal 50% van de vraagprijs te zijn.
De vraagprijs van dit object is € 850.000 k.k.


Condities
  • Roerende zaken: conform lijst.
  • Koper (en zijn/haar adviseur) dient zelf te rechercheren en te verifiëren ten aanzien van gebreken, het beoogde gebruik, oppervlakte en eventuele verbouwplannen.
  • De koopovereenkomst komt pas tot stand na ondertekening door beide partijen van de koopakte.
  • Verkoper (indien particulier) is vóór ondertekening van de koopakte door beide partijen, niet gehouden aan mondelinge en/of schriftelijke overeenstemming over de verkoop van de woning/het appartementsrecht.
  • De namens Verkoper beschikbaar gestelde stukken zijn met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Door verkoper en makelaar verkoper wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. In het vertrouwen u hiermede naar behoren te hebben geïnformeerd verblijven wij.

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier