Klaver MakelaardijLandelijk wonenBouwkavelBroek Op LangedijkBijloort - Kavel 2 0

Bijloort - Kavel 2 0 te Broek Op Langedijk

verkocht

Plan
Beeldkwaliteitsparagraaf en erf
Voorzieningen
Architectenprotocol en Bouwbedrijf Wever
Vos Tuin en Landschap
Kenmerken
Voorzieningen

Kenmerk

Perceeloppervlakte:
758 m²
Bekijk alle kenmerken →
De makelaar van dit object
Bart Stoop

Plan

Type: schuurwoning

Een voormalig agrarisch erf, welke als eiland tegen het plan Westerdel aanligt, wordt in het kader van ruimte-voor-ruimte door Bouwend Waarland BV herontwikkeld tot vijf bouwkavels. Het totaal in de vorm van een boerenerf. Hier mogen, naast de bestaande woning, vijf nieuwe vrijstaande woningen herrijzen. De kavels variëren in oppervlakte van 744 tot 910 m².
De ontsluiting naar de Nauertogt zal verdwijnen en een brug vanaf de Bijloort zal de nieuwe verbinding worden (deze brug komt in eigendom van de gemeente). Hierdoor sluit het nieuwe woonerf goed aan op de wijk. De twee oostelijke kavels vormen het front van het erf. Hier zijn dan ook twee bijzondere bouwtypen als blikvangers voorzien, kavel 4 krijgt een stolpvorm en kavel 3 een kapschuurvorm.

Beeldkwaliteitsparagraaf en erf

Er is een beeldkwaliteitsparagraaf opgesteld met eisen, opdat het een onderling samenhangend geheel gaat worden. Er zijn specifieke eisen voor de bouwvorm, goot- en nokhoogte, rooilijnen en oriëntatie. Er wordt ‘eenheid in verscheidenheid’ nagestreefd.
Ook wordt er gestreefd naar voldoende individuele artistieke vrijheid voor de onder architectuur te ontwikkelen woningen. Het beeldkwaliteitsplan geeft de richting aan voor de samenhang.
De uitwerking van de eisen en criteria zijn vertaald naar kavelpaspoorten.

Het erfconcept wordt versterkt door de realisatie van landschappelijke erfbeplanting rondom het eiland welke de contour van het erf definieert. De randbeplanting is van inheemse soorten, zoals wilg en es, die goed snoei- en knotbaar zijn. Als erfafscheidingen naar de openbare ruimte worden hagen van veldesdoorn aangeplant. Hiervoor wordt een instandhoudingsverplichting opgenomen.
De gezamenlijke weg vanaf de brug inclusief verlichting etc. komt in gemeenschappelijk eigendom.

Voorzieningen

Er zijn volop voorzieningen in de buurt, zoals scholen, een gezondheidscentrum, winkelcentrum Broekerveiling en een kinderdagverblijf.
Daarnaast is er een snelle ontsluiting naar recreatiegebied Geestmerambacht, Heerhugowaard en Alkmaar.

Architectenprotocol en Bouwbedrijf Wever

Er is een selectie gemaakt van drie architectenbureaus waar u een keuze uit kunt maken. Zij hebben allen een portfolio aangeleverd zodat u al een indruk kunt krijgen van hun werk en ‘handtekening’. De architecten zijn: 
• Avem Architecten uit Schagen, Patrick van Emmerik.
• Swan Artbuild architecten uit Warmenhuizen, Jaap Swan.
• Taats architecten uit Nieuwe Niedorp, Nico Dekker.

Alle drie de architecten zijn bekend met de kavelpaspoorten en dus met de beeldkwaliteitseisen van de gemeente Dijk en Waard. U kunt, als optienemer, eventueel met alle architecten een gesprek inplannen.
Bouwend Waarland heeft met de architecten een gelijke honorariumafspraak gemaakt voor het ontwerp tot en met de uitvoeringstekeningen opdat de hoogte van het honorarium geen invloed heeft op uw keuze. De kosten van de architect zullen in de bijkomende kosten van de aanneemsom worden meegenomen.

Bouwbedrijf Wever
Als het schetsontwerp gereed is en uw goedkeuring heeft verkregen en duidelijk is wat de materiaalkeuzen en afwerkingsniveaus zullen zijn zal Bouwbedrijf Wever een raming gaan maken van de bouwkosten inclusief de bijkomende kosten. Tekenen en rekenen zullen in alle verdere fasen van het ontwerp (voorlopig ontwerp en definitief ontwerp) samen gaan waarbij u in elke fase ook de mogelijkheid heeft/krijgt om bij te sturen.
Uiteindelijk zal na goedkeuring van het definitieve ontwerp met bijbehorende calculatie en technische omschrijving ook de omgevingsaanvraag worden ingediend alsmede de aannemingsovereenkomst worden ondertekend.

Vos Tuin en Landschap

Naast de architectenselectie voor het bouwkundige deel van uw woning geven wij u ook de gelegenheid om een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan te gaan met tuin- en landschapsarchitect Joost Vos uit Heerhugowaard. Joost is bij het project betrokken voor zover het gaat over de invulling van het groen in het centrale gedeelte van het plan alsmede de planmatige door verkoper aan te planten bomen en hagen op de kavels, overeenkomstig het beeldkwaliteitsplan en de kavelpaspoorten. Joost kan voor u een maatvast ontwerp maken afgestemd op uw woning, uw wensen en passend binnen het totale groenplan van het eiland. Via zijn website en Facebookpagina kunt u een beeld krijgen van zijn werk.

Kenmerken

Overdracht
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Soort object
Bouwkavel
Indeling
Perceeloppervlakte
758 m²
Kadastrale gegevens
LANGEDIJK F 2788
758 m² ()
LANGEDIJK F 2790
0 m² ()
LANGEDIJK F 2792
0 m² ()

Voorzieningen

Let op! Het kan zijn dat u niet direct de door u aangevinkte voorzieningen ziet, zoom dan uit of versleep de kaart om in de buurt te kijken.

Kennisbank

Wat is het verschil tussen een taxatie en een waardebepaling?

Zowel een taxatie als een waardebepaling geven inzicht in het de waarde van uw woning. Het belangrijkste verschil tussen een taxatie en een waardebepaling is dat je de een wel kunt gebruiken voor een verkrijgen van een hypotheek en de ander niet. Een taxatierapport wordt zowel door de bank, Belastingdienst en verzekeraars geaccepteerd. Je kunt hiermee dus een hypotheek verkrijgen. Dit geldt niet voor een waardebepaling.

Wat is een omgevingsvergunning?

De vergunningen voor bouwen, wonen, monumenten, ruimte, natuur en milieu zijn samengevoegd in de omgevingsvergunning.

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier