Klaver MakelaardijLandelijk wonenBouwkavelBroek Op LangedijkBijloort - 5 KAVELS 0

Bijloort - 5 KAVELS 0 te Broek Op Langedijk

€ 360.000 k.k.

Documenten
Boerenerf 'Bijloort', 5 nieuwbouwkavels voor vrijstaande woningen
Plan
Beeldkwaliteitsparagraaf
Erf en voorzieningen
Architectenprotocol, bouwbedrijf Wever en Vos Tuin en Landschap
Kenmerken
Voorzieningen
Bezichtigen

Kenmerk

Perceeloppervlakte:
758 m²
De makelaar van dit object
Bart Stoop

Documenten

Relevante documenten zoals bijv. de NVM vragenlijst inzien? Log hier in op uw bestaande profiel of klik hier om een gratis Klaver Profiel aan te maken.

Brochure aanvragen

Boerenerf 'Bijloort', 5 nieuwbouwkavels voor vrijstaande woningen

Verkocht
Kavel 1. ca. 910 m², type: schuurwoning, € 425.000,- v.o.n.

Verkocht
Kavel 2, ca. 744 m², type: schuurwoning, € 375.000,- v.o.n.

Verkocht onder voorbehoud
Kavel 3, ca. 790 m², type: kapschuur, € 395.000,- v.o.n.

Beschikbaar
Kavel 4, ca. 866 m², type: stolpboerderij, € 385.000,- v.o.n.

Onder optie
Kavel 5, ca. 758 m², type: schuurwoning, € 360.000,- v.o.n.

Plan

Een voormalig agrarisch erf, welke als eiland tegen het plan Westerdel aanligt, wordt in het kader van ruimte-voor-ruimte door Bouwend Waarland BV herontwikkeld tot vijf bouwkavels. Het totaal in de vorm van een boerenerf. Hier mogen, naast de bestaande woning, vijf nieuwe vrijstaande woningen herrijzen. De kavels variëren in oppervlakte van 744 tot 910 m².
De ontsluiting naar de Nauertogt zal verdwijnen en een brug vanaf de Bijloort zal de nieuwe verbinding worden (deze brug komt in eigendom van de gemeente). Hierdoor sluit het nieuwe woonerf goed aan op de wijk. De twee oostelijke kavels vormen het front van het erf. Hier zijn dan ook twee bijzondere bouwtypen als blikvangers voorzien, kavel 4 krijgt een stolpvorm en kavel 3 een kapschuurvorm.

Beeldkwaliteitsparagraaf

Er is een beeldkwaliteitsparagraaf opgesteld met eisen, opdat het een onderling samenhangend geheel gaat worden. Er zijn specifieke eisen voor de bouwvorm, goot- en nokhoogte, rooilijnen en oriëntatie. Er wordt ‘eenheid in verscheidenheid’ nagestreefd.
Ook wordt er gestreefd naar voldoende individuele artistieke vrijheid voor de onder architectuur te ontwikkelen woningen. Het beeldkwaliteitsplan geeft de richting aan voor de samenhang.
De uitwerking van de eisen en criteria zijn vertaald naar kavelpaspoorten.

Erf en voorzieningen

Het erfconcept wordt versterkt door de realisatie van landschappelijke erfbeplanting rondom het eiland welke de contour van het erf definieert. De randbeplanting is van inheemse soorten, zoals wilg en es, die goed snoei- en knotbaar zijn. Als erfafscheidingen naar de openbare ruimte worden hagen van veldesdoorn aangeplant. Hiervoor wordt een instandhoudingsverplichting opgenomen.
De gezamenlijke weg vanaf de brug inclusief verlichting etc. komt in gemeenschappelijk eigendom.

Er zijn volop voorzieningen in de buurt, zoals scholen, een gezondheidscentrum, winkelcentrum Broekerveiling en een kinderdagverblijf.
Daarnaast is er een snelle ontsluiting naar recreatiegebied Geestmerambacht, Heerhugowaard en Alkmaar.

Architectenprotocol, bouwbedrijf Wever en Vos Tuin en Landschap

Er is een selectie gemaakt van drie architectenbureaus waar u een keuze uit kunt maken. Zij hebben allen een portfolio aangeleverd zodat u al een indruk kunt krijgen van hun werk en ‘handtekening’. De architecten zijn: 
• Avem Architecten uit Schagen, Patrick van Emmerik.
• Swan Artbuild architecten uit Warmenhuizen, Jaap Swan.
• Taats architecten uit Nieuwe Niedorp, Nico Dekker.

Alle drie de architecten zijn bekend met de kavelpaspoorten en dus met de beeldkwaliteitseisen van de gemeente Dijk en Waard. U kunt, als optienemer, eventueel met alle architecten een gesprek inplannen.

Bouwbedrijf Wever
Als het schetsontwerp gereed is en uw goedkeuring heeft verkregen en duidelijk is wat de materiaalkeuzen en afwerkingsniveaus zullen zijn zal Bouwbedrijf Wever een raming gaan maken van de bouwkosten. Tekenen en rekenen zullen in alle verdere fasen van het ontwerp (voorlopig ontwerp en definitief ontwerp) samen gaan waarbij u in elke fase ook de mogelijkheid heeft/krijgt om bij te sturen.
Uiteindelijk zal na goedkeuring van het definitieve ontwerp met bijbehorende calculatie en technische omschrijving ook de omgevingsaanvraag worden ingediend alsmede de aannemingsovereenkomst worden ondertekend.

Vos Tuin en Landschap
Naast de architectenselectie voor het bouwkundige deel van uw woning geven wij u ook de gelegenheid om een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan te gaan met tuin- en landschapsarchitect Joost Vos uit Heerhugowaard. Joost is bij het project betrokken voor zover het gaat over de invulling van het groen in het centrale gedeelte van het plan alsmede de planmatige door verkoper aan te planten bomen en hagen op de kavels, overeenkomstig het beeldkwaliteitsplan en de kavelpaspoorten. Joost kan voor u een maatvast ontwerp maken afgestemd op uw woning, uw wensen en passend binnen het totale groenplan van het eiland. Via zijn website en Facebookpagina kunt u een beeld krijgen van zijn werk.

Kenmerken

Overdracht
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Soort object
Bouwkavel
Indeling
Perceeloppervlakte
758 m²
Kadastrale gegevens
LANGEDIJK F 2788
758 m² ()
LANGEDIJK F 2790
0 m² ()
LANGEDIJK F 2792
0 m² ()

Voorzieningen

Let op! Het kan zijn dat u niet direct de door u aangevinkte voorzieningen ziet, zoom dan uit of versleep de kaart om in de buurt te kijken.

Kennisbank

Wat is een Klaver Profiel?

Met een Klaver Profiel komt u bij ons in het systeem als woningzoeker. U geeft in uw profiel aan wat voor type woning u zoekt, hoeveel budget u heeft, waar u wilt wonen en aan welke kenmerken de woning van uw dromen moet voldoen. Des te completer en specifieker uw profiel is ingevuld, des te groter de kans op het vinden, bezichtigen en kopen van uw droomwoning.

Heeft u nog geen Klaver profiel? U kunt zich hier aanmelden

Wat is een omgevingsvergunning?

De vergunningen voor bouwen, wonen, monumenten, ruimte, natuur en milieu zijn samengevoegd in de omgevingsvergunning.

Brochure aanvragen

Maak hieronder gratis en snel een Klaver Profiel aan, zodat u voortaan direct alle brochures kunt bekijken.
Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »


Wilt u de brochure per post ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Bezichtiging plannen

Maak hieronder gratis en snel een Klaver Profiel aan om vrijblijvend een afspraak te maken voor bezichtiging
of maak een afspraak via WhatsApp 0226 555 777. Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »

Doe een bieding

Vul onderstaand formulier in om vrijblijvend een bod te doen op dit object.
Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »

Het bod dient minimaal 50% van de vraagprijs te zijn.
De vraagprijs van dit object is € 360.000 k.k.


Condities
  • Roerende zaken: conform lijst.
  • Koper (en zijn/haar adviseur) dient zelf te rechercheren en te verifiëren ten aanzien van gebreken, het beoogde gebruik, oppervlakte en eventuele verbouwplannen.
  • De koopovereenkomst komt pas tot stand na ondertekening door beide partijen van de koopakte.
  • Verkoper (indien particulier) is vóór ondertekening van de koopakte door beide partijen, niet gehouden aan mondelinge en/of schriftelijke overeenstemming over de verkoop van de woning/het appartementsrecht.
  • De namens Verkoper beschikbaar gestelde stukken zijn met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Door verkoper en makelaar verkoper wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. In het vertrouwen u hiermede naar behoren te hebben geïnformeerd verblijven wij.

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier