Vragen?
WhatsAppE-mail

Oude Streek 40
te Kolhorn

verkocht onder voorbehoud


Door een vakman, met liefde voor het timmerambacht, is dit prachtige woonhuis met inpandig te bereiken schuur in 2021 en 2022 nieuw gebouwd. Enkel de voorgevel is blijven staan, maar deze is uiteraard ook geheel gerenoveerd.
Er is veel waarde gehecht aan de afwerking, details, historie en de bouwmaterialen. Het is helemaal passend in de oude stijl van Kolhorn én het beschermd dorpsgezicht waarin het is gelegen. Maar alles voldoet uiteraard helemaal aan de nieuwbouw- en isolatie eisen van nu.

De indeling is doordacht en praktisch. Allereerst zijn de woning en de schuur aan elkaar gekoppeld door het ‘hossie’. Maar wel een hossie in een luxe uitvoering, met een knipoog naar vroeger.
Bij de entree van de woning zijn een kamer én badkamer gesitueerd. Met fraaie glas-in-lood schuifdeuren is deze kamer af te sluiten van de living, een ideale ruimte voor werken vanuit huis óf bijvoorbeeld een speelkamer voor de kinderen. De living is tuingericht. Voor de toekomstige keuken zijn alle aansluitingen al aangelegd. De woonkamer heeft openslaande deuren naar de veranda. De voormalige waterput met boerengeeltjes is helemaal gerestaureerd en door de glasplaat in de woonkamer te bewonderen, hoe uniek! Tegenover alle karakteristieke elementen zijn er ook tegenhangers in de vorm van een stoere zwarte stalen balk en zwarte stalen deuren. Een perfecte balans tussen modern en authentiek.

Op de eerste verdieping van het woonhuis zijn drie (slaap)kamers gesitueerd en de toekomstige badkamer.
Zoals gezegd kunt u binnendoor de schuur (10 x 4,50 m.) bereiken. Qua afwerking en uitstraling doet deze zeker niet onder ten opzichte van de woning. Ook deze gehele begane grond is voorzien van vloerverwarming, er is een toilet aanwezig en ook de aansluitingen voor een douche zijn al aangelegd. Via een vaste trap bereikt u een volwaardige verdieping.

Binnen en buiten staat alles ‘dik’ in de verf. U kunt deze woning volledig naar eigen smaak inrichten en afstylen. Ook de keuze voor vloer, sanitair en keuken, dit heeft u volledig in eigen hand.

De beschutte achtertuin heeft een uniek uitzicht op de indrukwekkende Laurenskerk. In de veranda zijn alle aansluitingen aangelegd voor een buitenkeuken. Wij kunnen ons voorstellen dat u hier straks heerlijk kunt vertoeven.
Ook de zijtuin is zeer ruim en u kunt hier met gemak een ruim terras maken. In zowel de voor- als achtertuin zijn tuinsproeiers aangelegd, gemak dient de mens!

Het is gelegen aan de Oude Streek, samen met de Nieuwe Streek en De Keern, zijn deze straten enkel te voet bereikbaar. Bij deze woning heeft u het gemak van een parkeerplek op uw eigen pad. Via de Torenstraat is deze achterom te bereiken.
Een uniek stukje Kolhorn, met aan de voorzijde vaarwater (heel leuk om te kanoën of met een bootje een rondje te varen) én uitzicht op ouderwetse Turfschuren met hierachter de Westfriesedijk.

Achter deze dijk lag vroeger de Zuiderzee, het is dan ook een voormalig vissersdorp. De charme hiervan is nog altijd bewaard gebleven.
In het dorp is een actief verenigingsleven met enthousiaste dorpelingen. Ook is er een basisschool, kinderopvang en een uitstekend restaurant. Binnen tien minuten bent u met de auto in Schagen, hier is een diversiteit aan winkels, horeca, voortgezet onderwijs en een NS-station. Ook Nieuwe Niedorp is vlot te bereiken met de auto met eveneens een winkelcentrum. Via de A7 bent u met ongeveer drie kwartier op de ring van Amsterdam.

Wij leiden u graag rond om alles met eigen ogen aan te schouwen en samen met u te fantaseren over de inrichting! Om u een beetje op weg te helpen hebben wij wel al drie visualisaties laten maken..

Bijzonderheden
• De gehele begane grond, zowel schuur als woning, is voorzien van vloerverwarming.
• Er is krachtstroom aanwezig, ook voldoende voor een toekomstige laadpaal voor een elektrische auto.
• De aansluitingen voor zonnepanelen en een warmtepomp zijn al voorbereid.
• Dit geldt tevens voor de badkamers, keuken en buitenkeuken en eventuele douche in de schuur.
• De R-waarde van de vloerisolatie is 4,5, van de gevels en schuur zijn R 6,2.
• Er zijn zeven sproeiers in de tuin aangelegd, vier in de achtertuin en drie in de zijtuin.
• De aanleg voor glasvezel is aangevraagd.
• Parkeren op eigen erf.
• Via de Torenstraat is de woning met de auto te bereiken. De Oude Streek is enkel voor voetgangers toegankelijk.

Kenmerken
Perceeloppervlakte: 445 m²
Inhoud: 643 m³
Woonoppervlakte inclusief schuur: 177 m²
Veranda: 18 m²
Bouwjaar: 2021/2022
Energielabel: A

Vergelijkbare vrijstaande woningen


Landelijk wonen aanbodRegionaal aanbod

Kolhorn - Foto 1Kolhorn - Foto 2Kolhorn - Foto 3Kolhorn - Foto 4Kolhorn - Foto 5Kolhorn - Foto 6Kolhorn - Foto 7Kolhorn - Foto 8Kolhorn - Foto 9Kolhorn - Foto 10Kolhorn - Foto 11Kolhorn - Foto 12Kolhorn - Foto 13Kolhorn - Foto 14Kolhorn - Foto 15Kolhorn - Foto 16Kolhorn - Foto 17Kolhorn - Foto 18Kolhorn - Foto 19Kolhorn - Foto 20Kolhorn - Foto 21Kolhorn - Foto 22Kolhorn - Foto 23Kolhorn - Foto 24Kolhorn - Foto 25Kolhorn - Foto 26Kolhorn - Foto 27Kolhorn - Foto 28Kolhorn - Foto 29Kolhorn - Foto 30Kolhorn - Foto 31Kolhorn - Foto 32Kolhorn - Foto 33Kolhorn - Foto 34Kolhorn - Foto 35Kolhorn - Foto 36Kolhorn - Foto 37Kolhorn - Foto 38Kolhorn - Foto 39Kolhorn - Foto 40Kolhorn - Foto 41Kolhorn - Foto 42Kolhorn - Foto 43Kolhorn - Foto 44Kolhorn - Foto 45Kolhorn - Foto 46Kolhorn - Foto 47Kolhorn - Foto 48Kolhorn - Foto 49Kolhorn - Foto 50Kolhorn - Foto 51

Neem contact op of kom langs op kantoor. De koffie staat klaar!

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Vragen? Neem contact met ons op

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Als eerste ons woningaanbod ontvangen?

Met een gratis Klaver Profiel ontvangt u als eerste ons nieuwe woningaanbod, voordat wij het op Funda plaatsen, in uw inbox.

Maak gratis Klaver Profiel aan

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed