Vragen?
WhatsAppE-mail

Westdijk 30 *
te Westbeemster


Paradijselijk wonen!

Op een unieke locatie met rondom blijvend vrij uitzicht, in werelderfgoed de Beemster polder met natuurgebied de ‘Eilandspolder’ in de voortuin, een paar minuten van charmant dorp De Rijp en op 20 auto minuten van Amsterdam. Een stolpboerderij met veel land en veel mogelijkheden van verschillende opstallen voor paardenliefhebbers maar even goed voor andere hobby’s die ruimte vragen. Deze plek biedt een ander leven: in pyjama ’s ochtends de dieren eten geven, in je pak werken in Amsterdam en ’s avonds in alle stilte onder een eindeloze sterrenhemel nog een glas wijn drinken.

De stolp met dubbel vierkant (ca. 16 x 20) is gedeeltelijk in oude agrarische staat en vraagt om modernisering. Dat kan in een keer gebeuren of gefaseerd in eigen tempo terwijl je ondertussen van het (buiten)leven geniet. In de boerderij is een aangenaam woonverblijf met drie aangrenzende slaapkamers, een woonkamer met open keuken. Vervolgens stap je zo naar buiten en heb je rondom de boerderij ruim 3 ha eindeloze ruimte en geen buren te bekennen. Buiten vind je een goed gedraineerde rijbak (ca. 20 x 50), een grote veldschuur (ca. 15 x 20) die nu dienst doet als indoor round pen/ longeercirkel, een stal (ca. 12 x 7) met 4 paarden boxen, een voormalige ‘stierenboet’ (ca. 6,50 x 4,20) met twee ruime stallen, een machineschuur (ca. 10 x 10).

De huidige indeling biedt alle mogelijkheden voor een natuurlijke paardenhouderij met een loopstal, voerhek, betonnen plaat die grenst aan een zandpaddock en omheinde paardenweide en genoeg land voor eigen hooi. Maar andere dromen laten zich hier even makkelijk realiseren, denk aan een werkplaats aan huis, magazijn, moestuin, pensionstalling, zorgboerderij, B&B …. de ruimte is er!

De stolp met de naam ‘Noordwijk’ dateert van origine uit ca. 1890. Er is sprake van dat de stolp destijds gebouwd is door een kapitein en dat in het vierkant rondhout van een oude scheepsmast is verwerkt. Alle woonvertrekken vindt u op de begane grond. Hier zijn de sfeervolle woonkamer met open keuken, drie slaapkamers en de badkamer. In de dars aan de achterzijde van de stolp is een zee aan (berg-) ruimte en vele mogelijkheden. Denkt u hierbij eens aan het vergroten van de woonkamer of het intimmeren van een verdieping waarbij diverse riante slaapvertrekken kunnen worden gecreëerd. In de tuin vinden we nog een mooi stukje historie, zo staan er 3 perenbomen die ouder zijn dan de stolp. Als zij hun verhalen eens konden vertellen… Verder staat er een diverse mix van groene en bloeiende beplanting in de tuin. Naast de stolp is voldoende ruimte om uw auto’s op uw eigen erf te parkeren. Het dorp De Rijp is op nog geen 5 minuten gelegen. Hier vindt u alles wat u nodig heeft, keuze uit verschillende restaurants, een goede moderne
basisschool, bushalte en alles wat daar tussenin ligt. Kortom een unieke kans op een paradijselijke plek, middenin de Beemster en dichtbij de Randstad!

Bouwjaar: ca. 1890
Woonoppervlakte stolp: ca. 113 m²
Overige inpandige ruimte: ca. 237 m²
Inhoud stolp: ca. 2.411 m³
Externe bergruimte: ca. 525 m²
Perceeloppervlakte: 32.935 m² (optioneel uit te breiden met 12.605 m².)

Benieuwd wat deze woning heeft opgeleverd?
Laat uw gegevens achter
Ook het maximale uit de verkoop
van uw woning halen?
Plan een kennismakingsgesprek in

Vergelijkbare woonboerderijen


Landelijk wonen aanbodRegionaal aanbod

Westbeemster - Foto 1Westbeemster - Foto 2Westbeemster - Foto 3Westbeemster - Foto 4Westbeemster - Foto 5Westbeemster - Foto 6Westbeemster - Foto 7Westbeemster - Foto 8Westbeemster - Foto 9Westbeemster - Foto 10Westbeemster - Foto 11Westbeemster - Foto 12Westbeemster - Foto 13Westbeemster - Foto 14Westbeemster - Foto 15Westbeemster - Foto 16Westbeemster - Foto 17Westbeemster - Foto 18Westbeemster - Foto 19Westbeemster - Foto 20Westbeemster - Foto 21Westbeemster - Foto 22Westbeemster - Foto 23Westbeemster - Foto 24Westbeemster - Foto 25Westbeemster - Foto 26

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed