Vragen?
WhatsAppE-mail

Diepsmeer 4
te Warmenhuizen

€ 750.000 k.k.


Duinzicht op een kavel van 3.315 m²..

Aan de rand van de Diepsmeerpolder met uitzicht op de duinen ligt dit buitengewone perceel van 3.315 m² waar u uw droomwoning op kunt realiseren. Een geweldige locatie met fenomenaal weids uitzicht. Landelijk wonen met het Geestmerambacht op enkele minuten afstand van uw woning, Schoorl op 10 minuten rijden en binnen 15 minuten bent u in Alkmaar. De huidige oude dubbele stolp is in vervallen staat, waarbij herontwikkeling van de stolpboerderij niet tot de mogelijkheden behoort, maar de focus legt op sloop en het nieuwbouwen van uw droomwoning. Er zijn binnen het bestemmingsplan vanuit de gemeente twee mogelijkheden, namelijk: het nieuwbouwen van een vrijstaande woning (villa) of het nieuwbouwen van een 2-onder-1 kapboerderij. In de Quikckscan bestemmingsmogelijkheden kunt u alle relevante informatie vinden m.b.t. de belangrijkste bouw- en gebruiksmogelijkheden. De stolpboerderij staat in de huidige situatie erg vooraan de kavel. Echter heeft de gemeente aangegeven dat er mogelijkheden zijn om het bouwvlak naar achteren (het zuiden) te verplaatsen. De visualisaties geven u inspiratie/suggesties van de mogelijkheden op dit royale buitengewone perceel. Het grootste gedeelte van het ‘huiswerk’ (documentatie) t.a.v. nieuwbouw/vergunning hebben wij al voor u gedaan. Denk hierbij aan een sloopvergunning, asbestinventarisatie, bouwtechnisch keuringsrapport en bijvoorbeeld een kadastrale grensreconstructie.

Landschap en cultuurhistorie

De polder Diepsmeer is een voorloper van de grotere droogmakerijen Heerhugowaard en de Schermer die rond 1630 met windmolens werden drooggemalen. De opzet van de polder is vergelijkbaar; voor die tijd grote kavels, redelijk strak geometrisch geordend met een centraal gelegen pad in noord-zuid richting voor de aan- en afvoer van producten. Verder transport gaat dan via de vele vaarten in de omgeving en de enkele kerkepaden die tussen de lintbebouwing van Koedijk en Langedijk liggen. De boerderijen zijn, in tegenstelling tot de grotere droogmakerijen die later worden gemaakt, aan de rand van de polder gesitueerd. Diepsmeer 4 is de eerste en lange tijd de enige bebouwing in de polder. Waar de Diepsmeer 4 als eerste boerderij in een ‘moderne’ polder ooit de vooruitstrevende pionier was is nu de agrarische functie verdwenen en de resterende dubbelstolp in verval. Tijd om deze plek nieuw leven in te blazen.

Procedure

Indien wordt gekozen voor sloop van de huidige stolp en de nieuwbouw van één of twee woningen (gesplitste stolp) kan er voor gekozen worden om op basis van de in het bestemmingsplan opgenomen wijzigingsbevoegdheid eerst de bestemming te wijzigen naar Wonen. Verkoper is bereid om hierin mee te denken/werken met koper.


Documenten

Relevante documenten zoals bijv. de NVM vragenlijst inzien? Log hier in op uw bestaande profiel of klik hier om een gratis Klaver Profiel aan te maken.


Video


Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 750.000 k.k.
Status
Beschikbaar

Bouw

Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1840
Soort dak
-

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
299 m²
Perceeloppervlakte
3315 m²
Inhoud
900 m³

Indeling

Aantal kamers
1 kamer (ja slaapkamer)
Aantal badkamers
1 badkamer
Aantal woonlagen
1 woonlaag
Voorzieningen
-

Energie

Isolatie
-
Verwarming
-
Warm water
-
C.V.-ketel
-

Buitenruimte

Ligging
Aan park, aan water, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen, vrij uitzicht
Tuin
Geen tuin

Bergruimte

Schuur/Berging
-
Voorzieningen
-

Op de kaart

Sorry, Street View is niet beschikbaar voor dit object.
Laden...


Let op! Het kan zijn dat u niet direct de door u aangevinkte voorzieningen ziet, zoom dan uit of versleep de kaart om in de buurt te kijken.

Vergelijkbare woonboerderijen


Landelijk wonen aanbodRegionaal aanbod

Diepsmeer 4, Warmenhuizen - Foto 1Diepsmeer 4, Warmenhuizen - Foto 2Diepsmeer 4, Warmenhuizen - Foto 3Diepsmeer 4, Warmenhuizen - Foto 4Diepsmeer 4, Warmenhuizen - Foto 5Diepsmeer 4, Warmenhuizen - Foto 6Diepsmeer 4, Warmenhuizen - Foto 7Diepsmeer 4, Warmenhuizen - Foto 8Diepsmeer 4, Warmenhuizen - Foto 9Diepsmeer 4, Warmenhuizen - Foto 10Diepsmeer 4, Warmenhuizen - Foto 11Diepsmeer 4, Warmenhuizen - Foto 12Diepsmeer 4, Warmenhuizen - Foto 13Diepsmeer 4, Warmenhuizen - Foto 14Diepsmeer 4, Warmenhuizen - Foto 15Diepsmeer 4, Warmenhuizen - Foto 16Diepsmeer 4, Warmenhuizen - Foto 17Diepsmeer 4, Warmenhuizen - Foto 18Diepsmeer 4, Warmenhuizen - Foto 19Diepsmeer 4, Warmenhuizen - Foto 20Diepsmeer 4, Warmenhuizen - Foto 21Diepsmeer 4, Warmenhuizen - Foto 22Diepsmeer 4, Warmenhuizen - Foto 23Diepsmeer 4, Warmenhuizen - Foto 24Diepsmeer 4, Warmenhuizen - Foto 25Diepsmeer 4, Warmenhuizen - Foto 26

Neem contact op of kom langs op kantoor. De koffie staat klaar!

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Vragen? Neem contact met ons op

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Als eerste ons woningaanbod ontvangen?

Met een gratis Klaver Profiel ontvangt u als eerste ons nieuwe woningaanbod, voordat wij het op Funda plaatsen, in uw inbox.

Maak gratis Klaver Profiel aan

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed