Vragen?
0226 - 555 777WhatsAppE-mail

Dorpsweg 159
te Twisk


Dit prachtige historische pand wordt in zijn geheel en tevens gesplitst aangeboden als woonhuis en een stolpboerderij, welke onlosmakelijk met elkaar verkocht worden. (kijk voor de andere aanmeldingen op Dorpsweg 159 WH Twisk of Dorpsweg 159 Stolp Twisk).

In het rustieke dorpje Twisk in de gemeente Medemblik ligt dit sprookjesachtige Landgoed ’t Twiskerslot op een perceel van wél 11.080 m². Twisk is een prachtig historisch dorp gekenmerkt door bruggetjes over de waterwegen naar de huizen en boerderijen. Rijdend door het dorp Twisk waant u zicht even terug in de tijd. Het monument ‘Stationsgebouw Twisk’ completeert bijvoorbeeld het nostalgische gevoel van het dorp. De imposante woning aan de Dorpsweg 159 te Twisk is ook een monument. Landgoed ’t Twiskerslot aan de Dorpsweg 159 te Twisk is een uiterst bekende locatie in regio West-Friesland. Een waar begrip in deze regio en terecht. Dit landgoed is één van de parels van West-Friesland. Enige tijd geleden woonde de gerenommeerde pianist Wibi Soerjadi nog in dit bijzondere maar bovenal buitengewone pand. Ook Peter van Straaten, Nederlandse cartoonist, striptekenaar en schrijver heeft hier gewoond en zijn werken geschreven vanuit deze locatie. Daarnaast heeft menig bruidspaar hier elkaar het ‘ja-woord’ gegeven. Het landgoed stond en staat nog steeds voor kwaliteit, historie en karakter. Wanneer u over het perceel rond loopt wordt u in een soort van sprookje gezogen. Dat sprookje begint aan de voorzijde van de woning; het vooraanzicht van de woning zou rechtstreeks uit een verhaal van de Gebroeders Grimm gekopieerd kunnen zijn. Een imposant exterieur met sierlijke details. De pirons, de glas-in-lood elementen, de torenspits en de gekleurde bakstenen. Allemaal zorgen zij voor dit buitengewone aanzicht. De herkenbare teleurstelling van wakker worden op het hoogtepunt van uw droom… Het is niet alleen een teleurstelling, maar voelt ook onafgerond. Maar hoe bijzonder is het om een droom werkelijkheid te laten worden? Dat kan op ’t Twiskerslot! De prachtige tuin op het perceel en het bijzonder pand zullen een constant gevoel van dromen bezorgen. Foto’s geven vaak een mooi beeld van een woning. Echter dienen sommige locaties ‘live’ ervaren te worden. Dit is zo’n locatie! Plan dus snel een bezichtiging in!

Bouwjaar: ca. 1910
Woonoppervlakte: ca. 851 m²
Overige inpandige ruimte: ca. 145 m²
Inhoud: ca. 3.760 m³
Perceeloppervlakte: 11.080 m²
Externe bergruimte: ca. 6 m²

Benieuwd wat deze woning heeft opgeleverd?
Laat uw gegevens achter
Ook het maximale uit de verkoop
van uw woning halen?
Plan een kennismakingsgesprek in

Vergelijkbare woonboerderijen


Landelijk wonen aanbodRegionaal aanbod

Twisk - Foto 1Twisk - Foto 2Twisk - Foto 3Twisk - Foto 4Twisk - Foto 5Twisk - Foto 6Twisk - Foto 7Twisk - Foto 8Twisk - Foto 9Twisk - Foto 10Twisk - Foto 11Twisk - Foto 12Twisk - Foto 13Twisk - Foto 14Twisk - Foto 15Twisk - Foto 16Twisk - Foto 17Twisk - Foto 18Twisk - Foto 19Twisk - Foto 20Twisk - Foto 21Twisk - Foto 22Twisk - Foto 23Twisk - Foto 24Twisk - Foto 25Twisk - Foto 26Twisk - Foto 27Twisk - Foto 28Twisk - Foto 29Twisk - Foto 30Twisk - Foto 31Twisk - Foto 32Twisk - Foto 33Twisk - Foto 34Twisk - Foto 35Twisk - Foto 36Twisk - Foto 37Twisk - Foto 38Twisk - Foto 39Twisk - Foto 40Twisk - Foto 41Twisk - Foto 42Twisk - Foto 43Twisk - Foto 44Twisk - Foto 45Twisk - Foto 46

Neem contact op of kom langs op kantoor. De koffie staat klaar!

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Vragen? Neem contact met ons op

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Als eerste ons woningaanbod ontvangen?

Met een gratis Klaver Profiel ontvangt u als eerste ons nieuwe woningaanbod, voordat wij het op Funda plaatsen, in uw inbox.

Maak gratis Klaver Profiel aan

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed