Vragen?
0226 - 555 777WhatsAppE-mail

Ruigeweg
te Schagerbrug


Het Ananasbos

Let op, dit betreft een verkoop bij inschrijving. U kunt voor 20 januari 2022 15:00 uur een bieding doen door middel van het biedingsformulier. Deze is op te vragen bij onze collega’s van Klaver Agrarisch Vastgoed. 

Natuurliefhebber, ontwikkelaar of boswachter? Of misschien wel alle drie? Voor een ieder die altijd al een bos wilt hebben is dit uw kans.
Dit buitengewone perceel is uitermate geschikt voor uw eigen persoonlijke natuurbeleving. Laat u meeslepen door de sfeer van uw eigen bos en creëer zelf de gewenste ontspanning die u altijd al had willen hebben. Houthakken, spelen met de (klein)kinderen of gewoon even helemaal tot uzelf komen wanneer u door de bomen het bos niet meer ziet. Deze plek zal u betoveren en zorgen voor de nodige rust én beleving. Bovendien draagt u op unieke wijze bij aan het behoud van de natuur in ons land!

De Ruigeweg is een prachtige weg met aan weerzijde grote forse bomen welke over de weg hangen. Alsof u in een soort ‘bomentunnel’ aan komt rijden bij dit prachtige Ananasbos. Het Ananasbos is een mooie plek met een divers aanbod aan inheemse boomsoorten, zoals Es, Els, Iep en Meidoorn. Het bezoekend publiek bestaat vooral uit paardenliefhebbers, fietsers en wandelaars uit de regio. Het Ananasbos ligt nabij de Noord-Hollandse kust met de uitgerekte stranden en prachtige duinen. Het bos wordt omringd door dorpjes, waaronder de gezellige gemeente Schagen en het ligt in de nabijheid van het bekende Schoorl, Callantsoog, Bergen, Alkmaar en Sint Maartenszee.
Het bos en het perceel cultuurgrond worden onlosmakelijk van elkaar verkocht. Informatie over de cultuurgrond kunt u opvragen bij onze collega’s van Klaver Agrarisch Vastgoed.

Juridische informatie bosperceel en cultuurgrond:
- Op het bosgedeelte (ca 5,75 ha) is een SNL-pakket afgesloten, ten behoeve van instandhouding Haagbeuken- en essenbos, dit pakket loopt tot en met 2022. Er wordt jaarlijks een subsidie uitgekeerd van € 487,08 indien en voor zover aan de instandhoudingseisen wordt voldaan. Tevens is hieraan de eis gekoppeld dat het terrein kosteloos opengesteld en toegankelijk wordt gehouden. Koper zal de verplichtingen uit de SNL-overeenkomst overnemen.
- Op het bosgedeelte is voorts de Wet Natuurbescherming (voormalige Boswet) van toepassing.
Er gelden voorwaarden / beperkingen aan het kappen van bomen en een meld- en herplantplicht.
- Op het perceel is aan de zuid-westzijde van het Ananasbos een ontsluitingsweg gelegen. Over deze ontsluitingsweg is een erfdienstbaarheid van weg gevestigd, ten behoeve van het gemaal van het Hoogheemraadschap en ten behoeve van het perceel van de Stichting “de Zijper Molens’’ (gelegen bij Ruigeweg 101). De huurders van Ruigeweg 101 hebben op basis van een persoonlijk recht het recht om gebruik te maken van het overpad. De bezoekers van de camping hebben dit recht niet.
- Bij verkoop en de daarop volgende akte van levering, zal er tevens een erfdienstbaarheid van weg gevestigd worden over de ontsluitingsweg, ten behoeve van de percelen kadastraal bekend gemeente Zijpe sectie D nummers 4059, 358, 2233 en 2221.
- Het perceel 3121 behoort niet tot het aangebodene. Dit perceel is eigendom van Liander, waarop een trafo-huisje is gelegen. Perceel 3121 heeft eveneens ontsluiting over het aangeboden perceel 4186.
- Bij gesplitste verkoop bosperceel en cultuurgrond komt er een nieuwe grens tussen land en bos een meter vanaf betonpad te liggen. Perceel dient kadastraal ingemeten te worden. Kosten hiervan komen voor rekening koper(s). Over-/ondermaat wordt verrekend; zo mogelijk bij de juridische levering, via de afrekening van de notaris.

Benieuwd wat deze woning heeft opgeleverd?
Laat uw gegevens achter
Ook het maximale uit de verkoop
van uw woning halen?
Plan een kennismakingsgesprek in

Vergelijkbare woonboerderijen


Landelijk wonen aanbodRegionaal aanbod

Schagerbrug - Foto 1Schagerbrug - Foto 2Schagerbrug - Foto 3Schagerbrug - Foto 4Schagerbrug - Foto 5Schagerbrug - Foto 6Schagerbrug - Foto 7Schagerbrug - Foto 8Schagerbrug - Foto 9Schagerbrug - Foto 10Schagerbrug - Foto 11Schagerbrug - Foto 12

Neem contact op of kom langs op kantoor. De koffie staat klaar!

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Vragen? Neem contact met ons op

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Als eerste ons woningaanbod ontvangen?

Met een gratis Klaver Profiel ontvangt u als eerste ons nieuwe woningaanbod, voordat wij het op Funda plaatsen, in uw inbox.

Maak gratis Klaver Profiel aan

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed