Vragen?
WhatsAppE-mail

Bijloort - Kavel 1
te Broek Op Langedijk

€ 425.000 V.O.N.


Type: schuurwoning

Plan
Een voormalig agrarisch erf, welke als eiland tegen het plan Westerdel aanligt, wordt in het kader van ruimte-voor-ruimte door Bouwend Waarland BV herontwikkeld tot vijf bouwkavels. Het totaal in de vorm van een boerenerf. Hier mogen, naast de bestaande woning, vijf nieuwe vrijstaande woningen herrijzen. De kavels variëren in oppervlakte van 744 tot 910 m².
De ontsluiting naar de Nauertogt zal verdwijnen en een brug vanaf de Bijloort zal de nieuwe verbinding worden (deze brug komt in eigendom van de gemeente). Hierdoor sluit het nieuwe woonerf goed aan op de wijk. De twee oostelijke kavels vormen het front van het erf. Hier zijn dan ook twee bijzondere bouwtypen als blikvangers voorzien, kavel 4 krijgt een stolpvorm en kavel 3 een kapschuurvorm.

Beeldkwaliteitsparagraaf
Er is een beeldkwaliteitsparagraaf opgesteld met eisen, opdat het een onderling samenhangend geheel gaat worden. Er zijn specifieke eisen voor de bouwvorm, goot- en nokhoogte, rooilijnen en oriëntatie. Er wordt ‘eenheid in verscheidenheid’ nagestreefd.
Ook wordt er gestreefd naar voldoende individuele artistieke vrijheid voor de onder architectuur te ontwikkelen woningen. Het beeldkwaliteitsplan geeft de richting aan voor de samenhang.
De uitwerking van de eisen en criteria zijn vertaald naar kavelpaspoorten.

Erf
Het erfconcept wordt versterkt door de realisatie van landschappelijke erfbeplanting rondom het eiland welke de contour van het erf definieert. De randbeplanting is van inheemse soorten, zoals wilg en es, die goed snoei- en knotbaar zijn. Als erfafscheidingen naar de openbare ruimte worden hagen van veldesdoorn aangeplant. Hiervoor wordt een instandhoudingsverplichting opgenomen.
De gezamenlijke weg vanaf de brug inclusief verlichting etc. komt in gemeenschappelijk eigendom.

Voorzieningen
Er zijn volop voorzieningen in de buurt, zoals scholen, een gezondheidscentrum, winkelcentrum Broekerveiling en een kinderdagverblijf.
Daarnaast is er een snelle ontsluiting naar recreatiegebied Geestmerambacht, Heerhugowaard en Alkmaar.

Architectenprotocol
Er is een selectie gemaakt van drie architectenbureaus waar u een keuze uit kunt maken. Zij hebben allen een portfolio aangeleverd zodat u al een indruk kunt krijgen van hun werk en ‘handtekening’. De architecten zijn: 
• Avem Architecten uit Schagen, Patrick van Emmerik.
• Swan Artbuild architecten uit Warmenhuizen, Jaap Swan.
• Taats architecten uit Nieuwe Niedorp, Nico Dekker.

Alle drie de architecten zijn bekend met de kavelpaspoorten en dus met de beeldkwaliteitseisen van de gemeente Dijk en Waard. U kunt, als optienemer, eventueel met alle architecten een gesprek inplannen.
Bouwend Waarland heeft met de architecten een gelijke honorariumafspraak gemaakt voor het ontwerp tot en met de uitvoeringstekeningen opdat de hoogte van het honorarium geen invloed heeft op uw keuze. De kosten van de architect zullen in de bijkomende kosten van de aanneemsom worden meegenomen.

Bouwbedrijf Wever
Als het schetsontwerp gereed is en uw goedkeuring heeft verkregen en duidelijk is wat de materiaalkeuzen en afwerkingsniveaus zullen zijn zal Bouwbedrijf Wever een raming gaan maken van de bouwkosten inclusief de bijkomende kosten. Tekenen en rekenen zullen in alle verdere fasen van het ontwerp (voorlopig ontwerp en definitief ontwerp) samen gaan waarbij u in elke fase ook de mogelijkheid heeft/krijgt om bij te sturen.
Uiteindelijk zal na goedkeuring van het definitieve ontwerp met bijbehorende calculatie en technische omschrijving ook de omgevingsaanvraag worden ingediend alsmede de aannemingsovereenkomst worden ondertekend.

Vos Tuin en Landschap
Naast de architectenselectie voor het bouwkundige deel van uw woning geven wij u ook de gelegenheid om een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan te gaan met tuin- en landschapsarchitect Joost Vos uit Heerhugowaard. Joost is bij het project betrokken voor zover het gaat over de invulling van het groen in het centrale gedeelte van het plan alsmede de planmatige door verkoper aan te planten bomen en hagen op de kavels, overeenkomstig het beeldkwaliteitsplan en de kavelpaspoorten. Joost kan voor u een maatvast ontwerp maken afgestemd op uw woning, uw wensen en passend binnen het totale groenplan van het eiland. Via zijn website en Facebookpagina kunt u een beeld krijgen van zijn werk.

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse van belang zijnde documenten downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).


Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 425.000 V.O.N.
Status
Onder optie

Bouw

Soort woning
-
Soort bouw
N.v.t.
Bouwjaar
-
Soort dak
-

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
0 m²
Perceeloppervlakte
758 m²
Inhoud
0 m³

Indeling

Aantal kamers
0 kamer (0 slaapkamer)
Aantal badkamers
1 badkamer
Aantal woonlagen
0 woonlagen
Voorzieningen
-

Energie

Isolatie
-
Verwarming
-
Warm water
-
C.V.-ketel
-

Buitenruimte

Ligging
-
Tuin
-

Bergruimte

Schuur/Berging
-
Voorzieningen
-

Op de kaart

Sorry, Street View is niet beschikbaar voor dit object.
Laden...


Let op! Het kan zijn dat u niet direct de door u aangevinkte voorzieningen ziet, zoom dan uit of versleep de kaart om in de buurt te kijken.

Bijloort - Kavel 1, Broek Op Langedijk - Foto 1Bijloort - Kavel 1, Broek Op Langedijk - Foto 2Bijloort - Kavel 1, Broek Op Langedijk - Foto 3Bijloort - Kavel 1, Broek Op Langedijk - Foto 4Bijloort - Kavel 1, Broek Op Langedijk - Foto 5Bijloort - Kavel 1, Broek Op Langedijk - Foto 6Bijloort - Kavel 1, Broek Op Langedijk - Foto 7Bijloort - Kavel 1, Broek Op Langedijk - Foto 8Bijloort - Kavel 1, Broek Op Langedijk - Foto 9Bijloort - Kavel 1, Broek Op Langedijk - Foto 10

Neem contact op of kom langs op kantoor. De koffie staat klaar!

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Vragen? Neem contact met ons op

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Als eerste ons woningaanbod ontvangen?

Met een gratis Klaver Profiel ontvangt u als eerste ons nieuwe woningaanbod, voordat wij het op Funda plaatsen, in uw inbox.

Maak gratis Klaver Profiel aan

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed