Klaver MakelaardijLandelijk wonenWoonboerderijOosterblokkerZuiderdracht 18

Zuiderdracht 18 te Oosterblokker

€ 1.100.000 k.k.

Documenten
Over deze woning
360° Panorama
Kom binnen
Buiten
Plattegrond
Omgeving
Kenmerken
Voorzieningen
Bezichtigen

Kenmerken

Inhoud:
1.242 m³
Bouwjaar:
1967
Perceeloppervlakte:
9.910 m²
Totale woonoppervlakte:
269 m²
Aantal kamers:
7 kamers (6 slaapkamers)
Bekijk alle kenmerken →
De makelaar van dit object
Remco Metselaar

Documenten

Relevante documenten zoals bijv. de NVM vragenlijst inzien? Log hier in op uw bestaande profiel of klik hier om een gratis Klaver Profiel aan te maken.

Brochure aanvragen

Over deze woning

Aan de rand van Hoorn op de Zuiderdracht 18, bevindt zich deze prachtige en ruime woonboerderij, gelegen op een ruim perceel van 9.910 m². Bij aankomst via de indrukwekkende oprijlaan wordt direct duidelijk dat deze zorgvuldig onderhouden boerderij uit 1900 een unieke charme uitstraalt. De stolp met aanbouw is in 1967 volledig gerenoveerd met gebruik van hoogwaardige materialen. Met maar liefst zes (slaap)kamers, twee badkamers en een ruime inpandig bereikbare garage met vliering biedt deze woning voldoende ruimte. De woonkamer heeft een imposante vide en authentieke balken, wat het geheel een warme en gezellige uitstraling geeft. Aan de achterzijde van het perceel heeft u zelfs een eigen weiland voor het hobbymatig houden van dieren. Naast de woning is een fijn terras. Hier kunt u heerlijk ontspannen met een kop koffie, genietend van de rust en vrijheid om u heen. Hoewel u geniet van de landelijke rust, bevindt Hoorn zich op korte afstand, waardoor alle faciliteiten en drukte gemakkelijk te bereiken zijn. Deze unieke stolp biedt talloze mogelijkheden en de ligging is simpelweg prachtig. Geniet van de rust van een dorp, gecombineerd met de nabijheid van een bruisende stad. Wanneer mogen we u verwelkomen om deze bijzondere plek zelf te ervaren?

Kom binnen

Bij binnenkomst in de ruime hal kijkt u op de sierlijke trap die u naar de eerste verdieping leidt. De woonkamer heeft een serre die in 2006 is aangebouwd, samen met een gezellige haard. Op de begane grond is ook een comfortabele slaapkamer met een vaste kast en een aangrenzende badkamer. Deze badkamer heeft ligbad/douche, dubbele wastafel en nog een apart toilet. Aan de achterzijde heeft u via een tussenhal toegang tot drie comfortabele (slaap)kamers met een eigen badkamer en apart toilet. Ideaal voor gasten, B&B of de oudere kinderen. In de keuken heeft u de beschikking over een 5-pits gasfornuis, een afzuigkap, een dubbele spoelbak, een vaatwasmachine, een koelkast, een vriezer, een oven en een handig kookeiland. De serre geeft u toegang tot het terras dankzij de grote schuifpui, waardoor u kunt genieten van het heerlijke buitenleven. De garage, gebouwd in 1985, is uitgerust met een elektrische roldeur, een fietsenhok, een achterdeur en een ruime vliering, die gemakkelijk bereikbaar is via een vlizotrap. Op de eerste verdieping zijn er twee slaapkamers, elk met een aansluiting voor een wastafel. Daarnaast is er een handige berging aanwezig en een indrukwekkende vide die een extra ruimtelijk gevoel aan de verdieping geeft.

Buiten

Het ruime perceel ligt rondom de stolp en is rijkelijk voorzien van mooie beplanting, hierdoor ervaart u een gevoel van rust en sereniteit. Geniet van de perfecte balans tussen het comfortabele wonen in deze sfeervolle stolp en het weidse uitzicht dat het aangrenzende weiland biedt. Achter de stolp strekt zich een uitgestrekt weiland, heerlijk om hier hobbymatig dieren te houden. De perfecte gelegenheid om uw dromen te verwezenlijken en uw eigen stempel te drukken op dit fijne stukje paradijs. Laat u betoveren door het adembenemende uitzicht dat het perceel aan de achterzijde te bieden heeft. Hier zult u elke dag weer genieten van het uitzicht, dat zich uitstrekt tot aan de horizon. Laat de drukte van het dagelijks leven achter u en kom thuis in deze oase van rust, waar u volledig kunt ontsnappen aan de hectiek van alledag.

Plattegrond

Omgeving

Oosterblokker is een levendig dorp op slechts een steenworp afstand van Hoorn. Hier vindt u een breed scala aan voorzieningen die het leven gemakkelijk en plezierig maken. Onder andere een basisschool, kinderopvang en een gezondheidscentrum staan tot uw beschikking, waardoor u alle benodigdheden binnen handbereik heeft. Voor natuurliefhebbers en actieve ontdekkers biedt het grote natuur- en recreatiegebied, genaamd Drachterveld, een prachtige omgeving om te verkennen en te ontspannen. Sportievelingen kunnen terecht bij de lokale tennisclub, die meerdere tennisbanen en een overdekte sporthal heeft voor optimaal sportplezier. De gunstige ligging is een groot pluspunt. Met de nabijheid van de A7 bent u slechts 30 autominuten verwijderd van de ring van Amsterdam. Kortom, Oosterblokker biedt het beste van beide werelden: een levendige omgeving met alle nodige faciliteiten, omringd door een prachtig natuurgebied en met de stedelijke gemakken binnen handbereik.

360° Panorama

Kenmerken

Overdracht
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1967
Specifiek
Soort dak
Schilddak bedekt met riet
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte
269 m²
Overige inpandige ruimte
66 m²
Externe bergruimte
0 m²
Perceeloppervlakte
9.910 m²
Inhoud
1.242 m³
Indeling
Aantal kamers
7 kamers (6 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers
Badkamervoorzieningen
Ligbad, toilet, dubbele wastafel, douche en wastafel
Aantal woonlagen
2 woonlagen
Energie
Energielabel
E
Isolatie
Dubbel glas
Verwarming
C.v.-ketel en vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
C.v.-ketel
CV-ketel
Remeha (2010; EIGENDOM)
Kadastrale gegevens
DRECHTERLAND M 387
9.910 m² (volle eigendom)
Buitenruimte
Ligging
Aan rustige weg, vrij uitzicht, open ligging en buiten bebouwde kom
Tuin
Tuin rondom
Garage
Soort garage
Inpandig
Capaciteit
1 auto
Voorzieningen
Elektra, vliering en elektrische deur
Parkeergelegenheid
Soort parkeergelegenheid

Voorzieningen

Let op! Het kan zijn dat u niet direct de door u aangevinkte voorzieningen ziet, zoom dan uit of versleep de kaart om in de buurt te kijken.

Kennisbank

Wat is de hellingshoek van een rieten dak?

De hellingshoek van een rieten dak is de meest bepalende factor voor de levensduur van het rieten dak. Des te steiler het dak des te sneller het water afgevoerd kan worden en hoe minder diep het water in het dak kan dringen. Gevolg: het dak blijft droger.  Omgekeerd geldt hetzelfde: hoe flauwer de dakhelling, hoe langer het duurt om water af te voeren en hoe dieper het water in het dak kan dringen. Gevolg: het dak blijft natter. Hoe droger het dak is hoe langer gaat het mee. De lengte van het dakvlak en de hellingshoek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dus hoe langer en hoe flauwer des te korter de levensduur.

Hellingshoek en levensduur: 

Voor een rieten dak wordt een hellingshoek van minimaal 45 graden geadviseerd.  De levensduur is zelfs zo afhankelijk van de hellingshoek dat men zeer grof het volgende staatje kan hanteren: NB onder de 25 graden riet nooit toepassen.

Omdat de levensduur van het rieten dak zo duidelijk van de hellingshoek afhangt, is het vooral een gewetensvraag hoe vlak men het dak durft te maken. Ook hangt de minimumhellingshoek van de vorm en de lengte van het dakvlak af. Aannemers maar vooral architecten durven hierin vaak verder te gaan dan rietdekkers.

Minimum maten
- Ronde dakkapellen (hier kan het water ook zijdelings weg): 30 graden
- Vlakke dakkapellen korter dan 2,5 meter: 30 graden
- Vlakke dakkapellen langer dan 2,5 meter: 40 graden
- Korte dakvlakken (tot 2,5 meter): 30 graden
- Overige dakvlakken: 45 graden.

Mogelijke oplossingen
Omdat het ontwerp van een woning altijd in een spanningsveld ligt van eisen, wensen en haalbaarheid, lukt het niet altijd om een juiste hellingshoek te realiseren.  Er kan dan gekeken worden naar diverse oplossingen. De hellingshoek van een dakkapel kan bijvoorbeeld verbeterd worden door de dakkapel hoger in het dak te laten eindigen. Als het dakvlak hierdoor 5 graden steiler wordt dan resulteert dit direct in een langere levensduur. Ook kan het toepassen van ander materiaal dan riet een oplossing zijn.

Niet uitvoerbaar
Sommige ontwerpen kunnen gewoon niet in riet uitgevoerd worden en zullen gerealiseerd moeten worden in bijv. pannen. Bestaat er ook maar enige twijfel over de hellingshoek dan verdient het de aanbeveling deze dakvlakken niet in riet uit te voeren.

Wat is het vierkant van een boerderij?

Het vierkant is als het ware het geraamte van de boerderij. Aan het vierkant kun je zien of je boerderij in een ‘rijke tijd’ is gebouwd. Hoe dikker de paal, hoe rijker de boer was. Het ‘vierkant’ maakt een stolp anders dan een normaal huis. Alles valt of staat met de vierkantpalen en de sparren.

Wat is het verschil tussen een gesloten constructie en een traditioneel dak?

Rietdekken gebeurt altijd volgens hetzelfde systeem. Het verschil tussen rieten daken zit hem dan ook in de kap van het huis. Er zijn in de loop der jaren twee soorten kapconstructies ontstaan waar het riet op gedekt kan worden.

De eerste constructie is de traditionele kap, die bestaat uit een raamwerk van latten en balken. Het riet wordt bevestigd op de latten, door middel van een draad die om de lat wordt geslagen. Het is een open constructie waarbij het riet van binnenuit zichtbaar blijft.
De tweede constructie is de gesloten constructie. Deze constructie bestaat uit balken die bedekt worden door platen hout van 19 mm- dikte. Het rietdekken gebeurt bij deze constructie op dezelfde wijze als bij het traditionele dak. Het vastzetten van het riet gebeurt nu met een schroef waaraan een draad bevestigd is. Van binnenuit ziet men bij de gesloten constructie geen riet meer, maar platen hout.

Benieuwd naar voor- en nadelen van de twee constucties? Lees hier onze blog

Is een rieten dak duur om te verzekeren?

Dat een rieten dak duur is in de verzekering, is een oud verhaal wat nog steeds de ronde doet. Door de introductie van de gesloten constructie (schroefdak) is het brandrisico van het rieten dak enorm beperkt. Verzekeraars onderschrijven dit door het verlagen van de premies. De premie van een rietgedekt schroefdak is vergelijkbaar met dat van een pannendak. Verzekeraar Van Lanschot Chabot hanteert de zogenaamde Rietpolis, welke aan de wieg heeft gestaan van lage verzekeringspremies van rieten daken.

Wat is de levensduur van een rieten dak?

Het rieten dak is een waterkerende dakbedekking. Dit betekent dat zij niet waterdicht is. Hemelwater kan het rietpakket binnendringen maar door een juiste hellingshoek kan het water voldoende snel afgevoerd worden voordat dit schadelijke gevolgen heeft voor het riet. Het is om deze reden dat de hellingshoeken van een rieten dak zo steil mogelijk dienen te zijn. De hellingshoek van een rieten dak is maar 1 van de vele factoren die de kwaliteit van een rieten dak bepalen. Wanneer er preventief goed onderhoud gepleegd wordt is de “normale” levensduur voor het rieten dak 35 tot 45 jaar. Maar er zijn verschillende voordelen van daken die al 80 jaar oud zijn. Omdat riet een natuurproduct is en er verschillende omstandigheden meespelen zoals de ligging (bijv. tussen bomen of niet) zit er veel verschil in de levensduur. We zien dat, hoe droger het dak kan blijven, hoe langer de levensduur van het dak is. Zo zien we een kortere levensduur van het rieten dak in boomrijke gebieden. Vuistregel is, hoe vochtiger de omgeving en het dak, hoe korter de levensduur.

Hoe kan een bestemmingsplan gewijzigd worden?

Voor een wijziging in het bestemmingsplan moet u een aanvraag indienen bij de gemeente. Houdt u er rekening mee dat dit een vrij moeilijke en dure procedure kan zijn. Alleen de aanvraag kost op dit moment in de meeste gemeenten tussen de 10.000 en de 12.000 euro. Deze aanvraag wil dan nog niet zeggen dat er een positief antwoord op de vraag komt.

Voordat u deze aanvraag indient is het verstandig om goed te weten wat de gemeente van de nieuwe plannen vindt. Voor de aanvraag moet u de visie van de gemeente namelijk wel mee hebben. Een gemeente mag uiteindelijk zelf bepalen of ze in de aanvraag meegaat. Er zijn wel wat dingen waar een gemeente rekening mee dient te houden, bijvoorbeeld de visies voor dat gebied. Het kan zijn dat deze visies opgesteld zijn door de gemeente zelf, maar over het algemeen zijn ze opgezet in samenwerking met de provincie.

Een toewijzing van een wijziging in het bestemmingsplan dient een gemeente dan ook weer te verantwoorden tegenover de provincie. De kosten van de aanvraag zullen door de aanvrager zelf betaald moeten worden.

Is een bestemmingsplan bindend?

Het bestemmingsplan is een bindend plan. Dit geldt zowel voor de burger als voor de overheid. Wanneer er een vergunning aangevraagd wordt voor een winkelpland, een schuur of een ander gebouw, dan wordt deze getoetst aan het bestemmingsplan.

Wanneer er in de regelgeving staat dat er gebouwd mag worden, dan wordt er een vergunning afgegeven door de gemeente. Het is niet zo dat de gemeente zelf mag bepalen of de vergunning wel of niet wordt afgegeven, een gemeente heeft zich ook te houden aan het bestemmingsplan. Indien u het vermoeden heeft dat de gemeente zelf aan het beslissen is, lees dan de regels van het geldende bestemmingsplan goed door.

Als u dan van mening bent dat de beslissing anders had moeten zijn, teken dan bezwaar aan. Motiveer deze goed aan de hand van de regels van het bestemmingsplan. Alles zal dan opnieuw bekeken en getoetst moeten worden. Wanneer een gemeente een nieuwe beslissing neemt, zullen ze deze goed moeten kunnen onderbouwen.

Wat is een woonbestemming?

Alle grond in Nederland heeft via vastgelegde bestemmingsplannen een bestemming.  Dit is een door de overheid opgesteld plan waar zowel de burger als de overheid zich aan dienen te houden. Een woonbestemming houdt in dat een object of perceel gebruikt of ingericht kan worden voor bewoning.

Wat is een agrarische bestemming?

Alle grond in Nederland heeft via vastgelegde bestemmingsplannen een bestemming. Dit is een door de overheid opgesteld plan waar zowel de burger als de overheid zich aan dienen te houden. Een agrarische bestemming houdt in dat een woning of object -met agrarische bestemming- alleen voor agrarische doeleinden gebruikt mag worden. Denk hierbij aan een melkveehouderij of een akkerbouwbedrijf.

Brochure aanvragen

Maak hieronder gratis en snel een Klaver Profiel aan, zodat u voortaan direct alle brochures kunt bekijken.
Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »


Wilt u de brochure per post ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Bezichtiging plannen

Maak hieronder gratis en snel een Klaver Profiel aan om vrijblijvend een afspraak te maken voor bezichtiging
of maak een afspraak via WhatsApp 06 146 319 31. Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »

Doe een bieding

Vul onderstaand formulier in om vrijblijvend een bod te doen op dit object.
Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »

Het bod dient minimaal 50% van de vraagprijs te zijn.
De vraagprijs van dit object is € 1.100.000 k.k.


Condities
  • Roerende zaken: conform lijst.
  • Koper (en zijn/haar adviseur) dient zelf te rechercheren en te verifiëren ten aanzien van gebreken, het beoogde gebruik, oppervlakte en eventuele verbouwplannen.
  • De koopovereenkomst komt pas tot stand na ondertekening door beide partijen van de koopakte.
  • Verkoper (indien particulier) is vóór ondertekening van de koopakte door beide partijen, niet gehouden aan mondelinge en/of schriftelijke overeenstemming over de verkoop van de woning/het appartementsrecht.
  • De namens Verkoper beschikbaar gestelde stukken zijn met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Door verkoper en makelaar verkoper wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. In het vertrouwen u hiermede naar behoren te hebben geïnformeerd verblijven wij.

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier