Vragen?
WhatsAppE-mail

Scheringa Museum in delen verkocht en verhuurd

Na het faillissement van DSB werd het werk aan het pand stilgelegd en staat het enorme gebouw van 10.000 m2 leeg. In 2015 kocht een Obdamse vastgoedondernemer het pand voor bijna een miljoen euro. Ondanks meerdere gesprekken heeft het nog niet tot concrete plannen geleid, daarom gaat het nu openbaar in de verkoop. “We gaan het in delen verkopen. Daardoor maak je het veel toegankelijker.”

Puist van Opmeer

De makelaar laat er geen gras over groeien. Er is een speciale website, er komt nog een bijzondere videotour en in oktober gaat het pand zelfs open voor publiek. “We willen de bevolking erbij betrekken en weer enthousiast maken voor dit gebouw”, aldus Klaver.

Omwonenden zijn na acht jaar wachten een stuk sceptischer. “Ik hoop dat er echt weer wat komt, het is nu de puist van Opmeer”, vertelt een vrouw die vanuit haar tuin recht tegen het gebouw aankijkt. “Ik heb er niet zoveel vertrouwen in. Er zijn al zoveel suggesties gedaan die op niets zijn uitgelopen.” Een andere omwonende sluit zich daarbij aan. “Het wordt wel moeilijk, maar we moeten blijven hopen.”

Wonen toegestaan

Tot nu toe waren vooral de strenge eisen van de gemeente een groot struikelblok. Het pand heeft een educatieve en culturele bestemming en dus mag je er niet zomaar wat in beginnen. Maar daar is nu verandering in gekomen. “Het is nu onder voorwaarden mogelijk om er ook te wonen. We zijn heel blij dat er naar nieuwe gegadigden wordt gezocht”, aldus loco-burgemeester Elly Deutekom-Muntjewerff.

Op de vraag waarom hij wel voor elkaar gaat krijgen wat niemand anders in acht jaar is gelukt, is de makelaar stellig: “Het heeft nooit echt openbaar in de verkoop gestaan. Er is nooit een kans geweest om het te kunnen kopen of huren. De burger heeft nooit de kans gehad. Die gaan wij nu open stellen”, vertelt Klaver.

Neem contact op of kom langs op kantoor. De koffie staat klaar!

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Vragen? Neem contact met ons op

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Als eerste ons woningaanbod ontvangen?

Met een gratis Klaver Profiel ontvangt u als eerste ons nieuwe woningaanbod, voordat wij het op Funda plaatsen, in uw inbox.

Maak gratis Klaver Profiel aan

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed