Vragen?
WhatsAppE-mail

Overal stijgen huizenprijzen, behalve in Hollands Kroon: daar dalen ze juist

Waar vorig jaar bijna overal in Nederland de huizenprijzen stegen - in Noord-Holland tussen de 0,5 procent in Langedijk tot 27,0 procent in Landsmeer -  was Hollands Kroon de enige gemeente waar de prijzen juist daalden. Weliswaar met 0,3 procent, maar toch. Waarom is nog onduidelijk.

De uitkomst is opvallend, aangezien de huizenprijzen in de Noordkop toch al lager zijn dan elders in de provincie. Waar je in Amsterdam voor gemiddeld 500.000 euro een huis koopt, liggen de prijzen in Den Helder drie ton lager. De gemeente Hollands Kroon zit daarom met een gemiddelde huizenprijs van tegen de 260.000 euro aan de lage kant.

Volgens makelaar Danny Laan kan de hele lichte daling wellicht te maken hebben met een iets beperkter aanbod op de markt in Hollands Kroon. “Iets minder transacties in het hogere segment kan er voor zorgen dat de gemiddelde huizenprijs daalt. Naar mijn idee is in verschillende segmenten de prijs nog steeds stijgend. Hoge prijzen zijn het nieuwe normaal, maar we worden ook nog steeds genoeg verrast.”

Makelaar Geert Klaver denkt ook dat het aantal transacties verband houdt met de cijfers van het CBS. “Wiskundig gezien kan dat het verklaren, het zal komen door een aantal heel dure huizen die zijn verkocht. Wij zien eigenlijk ook alleen maar een prijsstijging.”

Olievlek

Helderse makelaars gaven in november nog aan dat ze hard op zoek waren naar koopwoningen om te verkopen. De vraag naar woningen is vooral gestegen door de lage hypotheekrente, de lage huizenprijzen in Den Helder en de groeiende belangstelling van kopers uit de Randstad. “Zeker in deze coronatijd en het thuiswerken maakt het niet meer zoveel uit waar je woont”, zo zei makelaar Danny Laan toen. “Dat in combinatie met de rust en de ruimte die we hier hebben, maakt Den Helder heel aantrekkelijk.”

Ook makelaar Geert Klaver zegt dat nog steeds te merken. “Wij zitten in heel Noord-Holland. Wij verbazen ons ook dat steeds meer mensen uit de Randstad vandaan, bijvoorbeeld Amsterdam, hiernaartoe trekken. Die mensen trekken dan op hun beurt ook weer naar boven toe, als een soort olievlek Noord-Holland in.”

Neem contact op of kom langs op kantoor. De koffie staat klaar!

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Vragen? Neem contact met ons op

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Als eerste ons woningaanbod ontvangen?

Met een gratis Klaver Profiel ontvangt u als eerste ons nieuwe woningaanbod, voordat wij het op Funda plaatsen, in uw inbox.

Maak gratis Klaver Profiel aan

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed