Vragen?
WhatsAppE-mail

Huis van de maand: Weereweg 3 Lutjewinkel

3Lutjewinkel-11


Mensen zijn vaak van mening dat ze een huis uitkiezen. Maar ik, als huis zijnde, spreek dat volledig tegen. Ik ben van mening dat het huis zijn nieuwe bewoners uitkiest. Mijn nieuwe bewoners heb ik nog niet gekozen, maar die komen ongetwijfeld op mijn pad. Ik ben al een paar honderd jaar oud, ik stam uit 1788 en het is altijd nog goed gekomen. Ik, een stolpboerderij, heb lange tijd dienstgedaan als bakkerij van de familie Hulleman. Er was een klein winkeltje en een aparte ruimte waarin het brood en andere lekkernijen gebakken werden. De geur van het versgebakken brood hing door heel Lutjewinkel heen en trok de inwoners van het kleine gezellige dorp naar mij toe. Er kwamen vele vaste klanten en sommige hebben nog steeds een speciaal plekje in mijn hart. Zoals dat oude dametje met haar donkerpaarse jas en groene hoed. Ze rook naar een duur parfum van zoete bloemen en had altijd haar kleine zwart witte hondje Coos mee. Ze bestelde iedere maandag drie bruine broden en op vrijdag twee tompoezen, voor het weekend. Coos bleef altijd geduldig buiten wachten aan de paal en verwelkomde zijn bazin wild kwispelend, als hij haar in het oog kreeg met een tas vol verse baksels.

Maar de bakkerij verouderde en de klandizie liep terug. Familie Cuyk kwam op mijn pad en namen mij in gebruik als woonhuis. Dit duurde niet lang en mijn huidige bewoners namen mij over. Een gezin die houdt van de gezelligheid van een échte stolpboerderij en dat kon ik bieden. Zij hebben mij volledig verbouwd en alles is gedaan met smaak en sfeer. Ik ben omgetoverd tot een plek van gezelligheid en authenticiteit. De oude details zijn bewaard gebleven en de kleuren sluiten aan bij mijn historie. In 2004 hebben ze me zelfs een nieuw rieten dak gegeven waar ik nog iedere dag mee pronk. Nu zijn er drie slaapkamers, maar er is plek voor veel meer. Dat is het mooie van mijn ruimte, dit maakt mij geschikt voor meer personen of gezinnen. In de tuin vindt u een vijver en twee tuinkamers, hier kunt u heerlijk zitten op een warme zomerdag of in de koude winter. Heerlijk luxueus. Eigenlijk is alles bij mij luxe.

Ik weet nu nog niet wie mijn nieuwe bewoners zijn, maar één ding weet ik wel, ze houden van kwaliteit en gezelligheid. Anders zouden ze mij nooit uitkiezen… Of was het nu andersom?

Meer informatie? Kijk hier.

Tekst: Liesanne Schoon
Foto’s: John Oud

3Lutjewinkel-02
3Lutjewinkel-18


Weereweg 3 Lutjewinkel keuken
3Lutjewinkel-29

Neem contact op of kom langs op kantoor. De koffie staat klaar!

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Vragen? Neem contact met ons op

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Als eerste ons woningaanbod ontvangen?

Met een gratis Klaver Profiel ontvangt u als eerste ons nieuwe woningaanbod, voordat wij het op Funda plaatsen, in uw inbox.

Maak gratis Klaver Profiel aan

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed