Vragen?
WhatsAppE-mail

Bloemencorso 2016

‘Bloemencorso Winkel… 110 jaar groot feest’

Een dag die je moet beleven, voor jong en oud…
met als hoogtepunt de optocht van versierde wagens en mooie figuranten.

Deze 110e editie belooft een verrassend spektakel te worden. Vernieuwing en creativiteit staat voorop, zodat bezoekers en deelnemers ieder jaar weer een mooie dag kunnen beleven! Op 25 september 2016 zullen tijdens het Bloemencorso ongeveer 20 Corsowagens de straten van Winkel vullen. Het ‘kopstuk’ van het Bloemencorso is het Kindercorso. Hierin komt de creativiteit van de kinderen ruim aan bod, wat zorgt voor een speelse aftrap.
Voorafgaand aan het Bloemencorso gaat een optocht van klassieke en mooie trucks van de firma Spaansen. Rond de 10.000 bezoekers weten Winkel ieder jaar te vinden… u ook?

Faciliteiten
Om alle bezoekers van alle gemakken te voorzien zijn er twee gratis tribunes voor de mensen die ‘loufe biene’ krijgen! Daarnaast zijn er invalidenparkeerplaatsen, te vinden bij Dorpsstraat 177 en op de Corsolaan.

Er is meer…
Op deze feestdag is er ‘s morgens vanaf 10.00 uur een markt/ braderie in het dorp met afwisselende kramen en een muziekpodium. Hier treden op: Brick, Big Band Dirk’s Horns, Geraldo en de Busquitos. En er is meer muziek, een selectie uit de deelnemende muziekkorpsen: Winkel’s Harmonie, Trompetterkorps Alkmaar De Knickerbockers(senioren en jeugd), Mallet-Percussionband Drumband Rhenen, TTH en als dweilorkest de Deurdweilers uit Angeren. In de namiddag komt Feestkapel De Blaasbalgen uit Leidschendam de sfeer nóg gezelliger maken. Een kermis voor jong én oud maakt het geheel compleet. De wagens worden na de optocht prachtig verlicht opgesteld, iets wat u zeker niet mag missen…

Kroon op het werk
Er zijn verschillende prijzen te winnen door de Corsogroepen. Een juryprijs (eerste, tweede en derde prijs) voor de verschillende categorieën; jeugd, kleine wagens, middelgrote en grote wagens. Ook is er voor iedere categorie een publieksprijs te winnen. In het programmaboekje wordt een speciaal ‘stembriefje’ toegevoegd zodat u kunt aangeven wie voor de publieksprijzen in aanmerking komen. Het Kindercorso wordt niet gejureerd.
De verlichte wagens worden ook beoordeeld naar ‘de best verlichte Corsowagen’. Als laatste kunnen de Corsogroepen zelf onderling aangeven welke Corsowagen zij als ‘de origineelste Corsowagen’ beschouwen.

Programma in het kort
De kassaposten zijn vanaf 10:00 uur geopend. Om ongeveer 12:00 uur, voordat het Corso officieel begint kunt u genieten van een historisch voorprogramma met daarin dit jaar klassieke en mooie trucks van Spaansen, afgewisseld met Trompetterkorps Alkmaar (de Knickerbockers).
Om 13:00 uur wordt het Bloemencorso geopend door de voorzitter van de Stichting Bloemencorso Winkel, Gea Breebaart. Zij geeft het startsein, waarna het Corso aan drie rondes begint, voorafgegaan door het Kindercorso (één ronde).

Na afloop van het Corso kunnen de Corsowagens vanaf ongeveer 17.00 uur ‘s middags nog eens rustig bekeken worden. Zodra het donker wordt, gaan de schijnwerpers aan en zorgen voor prachtige plaatjes en sfeer in het dorp!

Route en entree
Winkel ligt aan de weg Alkmaar, Heerhugowaard, Middenmeer, Afsluitdijk. Met speciale borden wordt u verwezen naar de ruim voor handen zijnde parkeergelegenheid. Reclame of sponsoring komt niet op de wagens voor. Daarom vraagt het Corso de volgende entreevergoeding:
De toegangsprijzen zijn: kinderen tot 12 jaar €2,50 en personen ouder dan 12 jaar €5,00.

Geniet mee van deze dag, tezamen met iedereen die met het Corso te maken heeft (gehad) en iedereen die al jaren dit verrassende spektakel komt bewonderen! Voor meer informatie, volg/like ons op Facebook en kijk op onze website: www.bloemencorsowinkel.nl

Buitengewone Post september Bloemencorso

Neem contact op of kom langs op kantoor. De koffie staat klaar!

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Vragen? Neem contact met ons op

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Als eerste ons woningaanbod ontvangen?

Met een gratis Klaver Profiel ontvangt u als eerste ons nieuwe woningaanbod, voordat wij het op Funda plaatsen, in uw inbox.

Maak gratis Klaver Profiel aan

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed