Vragen?
WhatsAppE-mail

Huis van de maand: Dorpsweg 137 Twisk

137 Twisk-06Aangenaam, ik ben Huize Wilhemina.
Ik ben vernoemd naar mijn laatste en huidige bewoonster. U moet weten, ik heb al een aardige geschiedenis achter de rug. In het jaar 1886 ben ik volledig afgebrand en weer opgebouwd. Dus we beschouwen 1886 als mijn bouwjaar, maar mijn ziel is vele malen ouder. Ik werd weer opgebouwd door een boerenfamilie, die de stolp -die oorspronkelijk achter mij stond- gebruikte als veestal. Verder waren er nog meerdere varkensboetjes en een melkschuur op het erf. Het echtpaar Blokker was het laatste boerenpaar wat mij gebruikte in mijn oorspronkelijke functie, als boerderij. Toen reikte het land dat bij mij hoorde van kerk tot kerk. Ik zie soms nog de dampende koeien in de stolp staan en de mekkerende schapen met hun lammetjes in de weide dartelen. Het was een sobere, maar goede tijd.

In 2009 werd ik in hevig vervallen toestand gekocht door een bouwhistoricus en zijn vrouw. Beter had ik het niet kunnen treffen. Ze hebben enorm veel werk verricht om mij weer te laten stralen. Tijdens de restauratie vonden ze zelfs oude kranten uit 1886 die waren gebruikt als isolatiemateriaal. Het mooie is, ik ben volledig vernieuwd, met enorm veel respect voor mijn historie. Mijn historische uitstraling moest natuurlijk wel behouden blijven. De authentieke raampartijen, houten wanden, paneeldeuren en constructies zijn hersteld en behouden, maar wél volledig geïsoleerd. Daarnaast ben voorzien van alle hedendaagse gemakken. De 21e eeuw toont zich in mijn nieuwe ‘special effects’; een glazen vloer, de stalen schuifdeur met gekleurd glas en vitrine-vensters in de achtergevel. Oud en nieuw komen letterlijk samen!

Inmiddels is de stolp verdwenen en het erf opnieuw ingedeeld met een gloednieuwe schuur. Hier kunt u heerlijk in klussen en fantastisch zitten onder de aangrenzende veranda. Er is ook een mooi kippenverblijf. De dames Teuntje, Coosje, Neeltje, Dottie, Elsje, Ceesje én mevrouw Advocaat wonen hier fantastisch en verzorgen iedere dag verse eieren.

De tuin is volledig opnieuw aangelegd en er staan verschillende fruit- en notenbomen. Van het fruit wat hier in de zomerperiode van af komt kunt u heerlijke moes en jam maken. Of wat dacht u van een voortreffelijk ruikende appeltaart in de oven?

Ik weet het, ik ben uniek in mijn soort en ik ben op zoek naar nieuwe unieke bewoners. U misschien?

Meer informatie over deze woning? Klik hier: https://vgp.to/QWLn6Z

Neem contact op of kom langs op kantoor. De koffie staat klaar!

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Vragen? Neem contact met ons op

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Als eerste ons woningaanbod ontvangen?

Met een gratis Klaver Profiel ontvangt u als eerste ons nieuwe woningaanbod, voordat wij het op Funda plaatsen, in uw inbox.

Maak gratis Klaver Profiel aan

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed