Huis van de maand: Westerweg 29 Limmen

Klaver Makelaardij Buitengewone Post oktober 2016 Huis van de Maand: Westerweg 29 Limmen tuin2

Als u in mijn tuin loopt, dan ruikt u de zee van bloemen en ziet u de duinen in de verte. Ze zeggen dat ik de oudste boerderij van Limmen ben. Mijn bouwjaar is rond 1800. Ik lig aan een rustige weg en de plek wordt vaak idyllisch genoemd. En ik kan u zeggen, daar is niets van gelogen. Hoge bomen en een mooie siertuin zijn om mij heen gelegen en geven me net dát stukje klasse waar u kriebels van in uw buik krijgt. We gaan even terug in de tijd. Vroeger werd ik gebruikt door boeren gezinnen voor hun huisvesting en die van de dieren. Ook het hooi en stro had een mooie plek op de zolder. De gezinnen waren vaak groot en hadden wel enige ruimte nodig.

In 1974 kwam ik in handen van de huidige eigenaar. De koeien vertrokken en ik ben volledig verbouwd, het was geen half werk. De heer des huizes had zelf een groot aannemersbedrijf, dus alleen de állerbeste materialen werden gebruikt. Zo ook delen van een oude kerk. Een voorbeeld hiervan is de oude preekstoel die nu terug te vinden is in de woonkamer. Mijn stijl wordt ook wel eclectisch genoemd. Dit betekent dat er veel verschillende stijlen te vinden zijn, die mij door de eeuwen heen zijn aangemeten. Na de grote verbouwing werd ik bewoond door een groot gezin en ieder had z’n eigen ruime kamer. Boven is een tweede badkamer waar dankbaar gebruik van werd gemaakt. Eén van de dochters heeft een liefde voor paarden. Dus er werd een mooie stal met 3 boxen gebouwd op het erf. Achter de stal is een weiland, dus de paarden konden zo vanuit de boxen het weidse landschap inlopen. Jarenlang heeft het gezin er met veel vreugde gewoond.

Maar langzaam zijn alle kinderen uitgevlogen, de paarden vertrokken en is de rijbak verdwenen. Ik word te ruim voor het echtpaar alleen, dus er breekt voor mij een nieuwe tijd aan. Ik zal mijn nieuwe bewoners niet teleurstellen, want ik ben een unicum en heb altijd al mijn bewoners voorzien van een hoop woongenot. Of het komt door mijn ligging, de sfeer of mijn uitstraling, ik weet het niet…

Maar één ding is zeker, een ieder die hier komt, geniet!

Nieuwsgierig geworden naar deze woning?
Binnenkort komt hij in de verkoop, dus houdt onze website in de gaten!

Klaver Makelaardij Buitengewone Post oktober 2016 Huis van de Maand: Westerweg 29 Limmen
Klaver Makelaardij Buitengewone Post oktober 2016 Huis van de Maand: Westerweg 29 Limmen weiland
Klaver Makelaardij Buitengewone Post oktober 2016 Huis van de Maand: Westerweg 29 Limmen tuin
Klaver Makelaardij Buitengewone Post oktober 2016 Huis van de Maand: Westerweg 29 Limmen tuin 3

Tekst: Liesanne Schoon
Beeld: John Oud

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

  • NVM
  • funda
  • Buitenstate makelaars
  • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
  • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
  • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
  • Versgeperst - Marketing voor vastgoed