Vragen?
WhatsAppE-mail

Huis van de maand: Schelpenbolweg 8 Slootdorp

Oorspronkelijk is mijn bouwjaar 1941. Ik werd nieuw gebouwd voor een boerenfamilie en er werd bij mij gewoond en gewerkt onder 1 dak. Tot de bewuste 17 april 1945…..

Toen lieten de Duitsers de Wieringermeerpolder vol met water lopen door twee gaten in de dijk. Een tragedie. Klein lichtpuntje was dat er wel een waarschuwing uit was gegaan naar de boerenfamilies in de Wieringermeer, zodat ze op het laatste moment alles konden evacueren. Met paard en wagen werden hele families en complete veestapels verplaatst. Was het wraak van de Duitsers? Was het om de invasie lastiger te maken? Niemand kan het antwoord geven, de oorlog was immers bijna voorbij en deze brute daad kwam onverwacht.

Mijn bewoners hadden na het bericht van de onderwaterzetting alle meubelen op de eerste verdieping gezet, om de schade zo veel mogelijk te beperken. Daags na de onderwaterzetting ging de familie met de boot bij de daarvoor nog nieuwe boerderij kijken. Ze meerden aan bij het zolderraam en de schrik was groot. De volledige boerderij stond tot een meter onder de nok vol met water. De meubels dreven overal. Wat een ellende. Wat een verdriet.
Gelukkig werd Nederland op 5 mei bevrijd. Het was feest en ze begonnen met de wederopbouw. De polder werd snel drooggelegd door de gaten in de dijk te dichten en een nieuwe dijk om de gaten heen te leggen. Later werd dit gebied het Dijkgatbos, nu weet u ook waar deze naam van herleid is. Voor de bewoners van de onder water gelopen boerderijen werden na de drooglegging noodwoningen geplaatst bij de weggespoelde boerderijen, die in vele gevallen heel veel schade hadden opgelopen. Op mijn erf werd een bakstenen noodwoning gebouwd, die nu in gebruik is als Bed & Breakfast. Hier woonde het volledige gezin met 6 kinderen. Bij andere huizen werden er houten woningen geplaatst (Zweedse noodwoningen). Van deze stenen noodwoningen zijn er heden ten dage nog maar een paar over.

Ik werd weer volledig opnieuw gebouwd en ben in 1951 opgeleverd als compleet nieuwe boerderij. Het gezin kon zijn intrek weer nemen en heeft hier decennia lang met veel plezier gewoond en gewerkt. Wat zo tragisch begon, kent een happy end!

Klik hier voor informatie over deze bijzondere boerderij…

schelpenbolweg-8-slootdorp

Neem contact op of kom langs op kantoor. De koffie staat klaar!

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Vragen? Neem contact met ons op

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Als eerste ons woningaanbod ontvangen?

Met een gratis Klaver Profiel ontvangt u als eerste ons nieuwe woningaanbod, voordat wij het op Funda plaatsen, in uw inbox.

Maak gratis Klaver Profiel aan

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed