Vragen?
WhatsAppE-mail

CBS nieuws: Hervormingen woningmarkt hypotheekrenteaftrek

De PBL en CPB onderzoekers stellen dat een snellere afschaffing van de hypotheekrenteaftrek de Nederlandse schatkist de komende jaren miljarden kan opleveren. Ook zijn er volgens hen voordelen te behalen door huurders in de vrije sector huursubsidie te geven. De maatregelen zorgen ervoor dat zowel koop- als huurwoningen goedkoper worden, waardoor huishoudens een lagere hypotheek kunnen afsluiten of minder huur betalen. Volgens CPB-onderzoeker Machiel van Dijk is de hypotheekrenteaftrek eigenlijk een soort subsidie die ervoor zorgt dat men meer geld uitgeeft aan wonen en minder aan andere zaken. ‘Dat verstoort de consumptie en dat zorgt er uiteindelijk voor dat de woningmarkt minder doelmatig werkt. Zonder deze renteaftrek zijn mensen uiteindelijk beter af,’ zegt Van Dijk. ‘Doordat zij vrijer kunnen kiezen tussen kopen en huren, en tussen wonen en andere dingen in het algemeen.’

Aan het plan van het PBL en CPB zijn echter grote risico’s verbonden. Zo kunnen huiseigenaren last krijgen van de dalende huizenprijzen als gevolg van het versneld afschaffen van de aftrek. Daarnaast zou zeker 10 tot 15 procent van de mensen ’onder water’ komen te staan. Dat is de reden waarom regeringspartijen als VVD en PvDA het plan afkeuren. ‘Wij hebben aan het begin van deze regeerperiode uitdrukkelijk gezegd: we moeten wat doen aan de hypotheekrenteaftrek en dan willen wij voor 30 jaar een vast kader hebben. Dat kader is er nu en daar houden wij aan vast. Rust op de woningmarkt is de komende jaren het belangrijkste item,’ aldus de politici.

Neem contact op of kom langs op kantoor. De koffie staat klaar!

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Vragen? Neem contact met ons op

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Als eerste ons woningaanbod ontvangen?

Met een gratis Klaver Profiel ontvangt u als eerste ons nieuwe woningaanbod, voordat wij het op Funda plaatsen, in uw inbox.

Maak gratis Klaver Profiel aan

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed