Huis van de maand: Watermolen 10 te Schagen

10Watermolen-14[1]

Lieve lezers,

41 jaar geleden ben ik door architect Overtoom ontworpen. Mijn huidige eigenaren werden verliefd op de ligging van een toen nog braak liggend stuk grond. Gelegen aan de rand van het centrum van Schagen, te midden van een toen nog te bouwen villawijk, waar rekening werd gehouden met rust, ruimte en privacy. Met uiterste precisie werden de lijnen geschetst en looproutes bedacht. De zon speelde een belangrijke rol. En ik moet u zeggen, ieder moment van de dag laat deze grote gele bol zijn licht hier naar binnen stralen. Licht doet leven, dit weten we allemaal. Dat is wat het leven hier zo aangenaam maakt.

Zal ik u een klein geheimpje verklappen? Mijn huidige eigenaren hebben hier zo fijn geleefd, dat ik de eer heb om mijn hele leven een écht thuis voor ze te zijn. Want dat zie ik als mijn taak. Iedereen zal zich hier comfortabel voelen.
Dit komt mede door de prettige tuin, die volledig om het huis heen loopt. Er is veel groen, dus u heeft veel privacy. Daarnaast is er niet bespaard op ruimte, zowel buiten als binnen. Alle woonvertrekken zijn ruim opgezet en hebben een prettig uitzicht op de tuin. De routes in het huis zijn praktisch, zoals ik al eerder zei, hier is over nagedacht. Er is ook nagedacht over levensloopbestendigheid, want u kunt hier oud worden. Hier bevindt zich namelijk ook een slaap- en badkamer op de begane grond. Trappen lopen hoeft dus niet. Maar als u dat wél wilt, dan vindt u boven drie riante slaapkamers én een zolder, die ook als slaapkamer kan dienen.

Kortom, ik ben geschikt voor alle leeftijden. En tja, dan rest mij natuurlijk nog iets te zeggen over Schagen an sich. Als u denkt dat er in Amsterdam veel te doen is, dan bent u nog nooit in Schagen geweest. Want Schagen bruist! Haar levendige markt nodigt u uit om te flaneren, te dineren en te amuseren. Er zijn vele restaurants en terrassen, maar ook een bioscoop, het theater, de bibliotheek en de vele sportclubs zijn aanwezig. Hier is voor ieder wat te beleven. U loopt ’s avonds naar het centrum om te borrelen of te dineren en u kunt schommelend weer naar huis. Waar u zich de volgende ochtend weer fit zal voelen, nadat u een heerlijk rondje (hard)gelopen heeft in de landerijen, die u binnen handbereik heeft. Of u neemt een verfrissende duik in het zwembad waar u zo heen kunt lopen? Bent u fan van het strand? Binnen 20 minuten bent u bij zand en zee… Maar u kunt het zand ook dichter bij huis vinden, want het Schager strand is vlakbij. Heeft u kinderen? Dan zullen ze blij zijn dat de school binnen enkele minuten te belopen is en in de tuin kunnen ze na een lange schooldag hun overtollige energie ruimschoots kwijt.

Tja, ik droom al weg bij de gedachten aan mijn nieuwe bewoners en de nieuwsgierigheid brandt. Bent u op zoek naar een villa met alle facetten bij de hand?
Meer informatie? Klik hier.

Tekst: Liesanne Schoon


watermolen10.1
watermolen10.2
watermolen.3
watermolen10.4

Neem contact op

Klaver Makelaardij

Telefoon
0226 414 008

WhatsApp (alleen berichten)
06 146 319 31

E-mail
info@klavermakelaardij.nl

Postadres
Postbus 62
1733 ZH Nieuwe Niedorp

Bezoekadres
Trambaan 12
Nieuwe Niedorp

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Neem de virtuele tour door ons kantoor! Neem de virtuele tour door ons kantoor!