Huis van de Maand: Surmerhuizerweg 8a in Sint Maarten

Mijn voorgangers in deze rubriek waren gemiddeld een eeuw ouder. Ik ben echter een onderscheidend exemplaar. Ontworpen door mijn eigenaren in 2001 met doordachte verrassingen. Het doel was een huis creëren voor een groot gezin, waarin iedereen genoeg ruimte en vrijheid heeft voor eigen bezigheden en ideeën. Waar ook feesten gegeven kunnen worden, kleine en grote, van vroeg tot laat.

Normaal gesproken heeft een stolp een vierkant. Bij mij is dit een cirkel. Al bijzonder op zich. U kan van beneden zo omhoog naar de nok kijken. Dat noem ik een buitengewone bijzonderheid. Doordat de cirkel in het centrum van het huis open en dicht kan, kunnen alle ruimtes afgesloten worden, maar ook geopend worden tot een groot geheel. Zo staan alle ruimtes met elkaar in verbinding.

U kunt zich voorstellen dat bij een groot feest alles één ruimte geworden is, maar op een doordeweekse avond kan iemand aan het koken zijn in de keuken en de andere bewoners rustig televisie kijken in de knusse woonkamer. Daarbij is ook de lichtinval bij het ontwerp van groot belang geweest. Licht doet leven en dat is hier volop. Daarbij kunt u bij mij optimaal genieten van het buitenleven en de verschillende seizoenen in volle glorie beleven. Wat dacht u van de geborgenheid van de woonkamer in de winter bij de open haard? Of het voorjaar met alle bloemen en bomen volop in bloei? De schuifpuien die volledig open kunnen, waardoor binnen en buiten bijna één zijn geworden? En de boomgaard in de zomer met de geur van vers fruit om u heen. Tot slot, niet te vergeten de onstuimige herfst. Te beleven alsof u er middenin zit, maar dan lekker warm en droog met een kop thee in de hand.

Mijn kleine broertje, het tuinhuis, is ook een uniek exemplaar moet ik toegeven. U snapt dat er broederlijke rivaliteit kan zijn, maar de grap is dat ik hem enorm waardeer. Hij is natuurlijk een stuk kleiner dan ik, maar ontworpen onder architectuur en de schoonheid straalt er van af. Hij is voorzien van een moderne handgemaakte keuken, gemaakt van robuust hout en beschikkend over een open haard. Twee wanden zijn van glas en kunnen volledig opengeschoven worden. Kunt u zich voorstellen hoe de besneeuwde landerijen er uitzien vanuit dit huis? Tevens beschikt dit onderkomen over een overdekte vlonder, wat een perfecte locatie is voor een feestelijke borrel of om lekker onder weg te dromen op een ligbed in de zon.

Ach, ik kan nog tal van mooie herinneringen en feiten met u delen. Maar beter is het mij te aanschouwen in de realiteit, dan wordt u zeker verliefd en raakt u dat gevoel nooit meer kwijt!

Meer weten over dit buitengewone unieke huis?
Bekijk de Surmerhuizerweg 8a in Sint Maarten of bekijk ons volledige landelijk wonen aanbod.

Tekst: Liesanne Schoon
Foto’s: John Oud

[media=“1142"align=“center” img=“img-responsive img-thumbnail” size=“800”]

[media=“1141"align=“center” img=“img-responsive img-thumbnail” size=“800”]

[media=“1147"align=“center” img=“img-responsive img-thumbnail” size=“800”]

[media=“1144"align=“center” img=“img-responsive img-thumbnail” size=“800”]

[media=“1139"align=“center” img=“img-responsive img-thumbnail” size=“800”]

[media=“1145"align=“center” img=“img-responsive img-thumbnail” size=“800”]

[media=“1143"align=“center” img=“img-responsive img-thumbnail” size=“800”]

[media=“1146"align=“center” img=“img-responsive img-thumbnail” size=“800”]

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

  • NVM
  • funda
  • Buitenstate makelaars
  • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
  • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
  • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
  • Versgeperst - Marketing voor vastgoed