Borders in uw tuin

Een border komt het krachtigst uit tegen een achtergrond van een muur, schutting, hekwerk of haag met een open voorgrond van een gazon, dat een rustig vlak vormt tegenover de vele kleuren.

Als de border een wand als achtergrond heeft, kunt u achterin de hoogste planten zetten. Hoofdzakelijk de late bloeiers als Aster, Helenium, Macleaya, Eupatorium en Echinops. Ervóór komen de vroeger bloeiende Delphinium, Achillea’s, Lysimachia’s, Inula’s en Salvia’s. Helemaal vooraan komen de lagere planten: Nepeta, Campanula’s, Geum, Potentilla, Stachys, Sedum, Iberis en de lage Geraniums bij een rand van klinkers of keitjes. Wordt de begrenzing gevormd door een grasveld of gazon, neem dan geen kruipende planten, omdat die worden overwoekerd door het gras. In dat geval kunt u kiezen voor groepen van Buphthalum, Coreopsis, Lavandula en de grotere Geraniumsoorten. U kunt natuurlijk uw eigen favoriete borderplanten hebben, of bijvoorbeeld een border op kleur wensen.

Ter inspiratie: denk ook eens aan witte bloeiende kruidige planten, als witbloeiende tijm of witbloeiende lavendel: is onderhoudsvrij, bloeit gegarandeerd tussen juni en september, geurt heerlijk, is prima bijenvoedsel en kan ook nog in de keuken gebruikt worden!

KlaverMakelaardij-BuitengewonePost-Bordersinuwtuin
Klavermakelaardij-BuitengewonePost-Bordersinuwtuin-Ibiris

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

  • NVM
  • funda
  • Buitenstate makelaars
  • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
  • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
  • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
  • Versgeperst - Marketing voor vastgoed