Vragen?
WhatsAppE-mail

Huis van de maand: Oosteinderweg 32 Wognum

Mijn bouwjaar is 1820, maar ik ben een stolpboerderij die met z’n tijd mee gaat. 
Bijna een hele eeuw heb ik dienst gedaan als échte boerderij. Een gemengd bedrijf, met fruit, koeien en varkens. Uiteraard; alles onder één dak. Want wist u dat een boerderij daar oorspronkelijk voor gebouwd is? Om zowel het vee als de bewoners onder hetzelfde dak te huisvesten, waardoor de warmte in de boerderij blijft. Een praktische oplossing.

Voorheen had ik louter een agrarische functie, met in het vierkant de opslag van het hooi en stro, de dars voor het binnenrijden van het hiervoor genoemde, de zijkant voor het huisvesten van gemiddeld 16 koeien, de voorzijde als woning van de boer en zijn gezin. De achterzijde was in gebruik als kalverenstal. Het land waar het vee op liep reikte tot aan de Kromme Leek en de boomgaard was gesitueerd achter het huis, waar nu een paardenbak is gerealiseerd. Soms, als ik terug denk aan deze tijd dan hoor ik de koeien nog loeien en ruik ik het rijpe fruit aan de bomen.

De laatste boerenfamilie die mij bewoond heeft is in 1998 vertrokken. Daarna ben ik langzaam verbouwd tot volledig woonhuis, met de oude elementen in tact gelaten. In 2003 heeft de huidige bewoner zijn intrek genomen en is rigoureus te werk gegaan. Werkelijk alles is onder handen genomen en ik ben omgetoverd tot een magnifiek woonhuis. De darsdeuren zijn bijvoorbeeld grote glazen ramen geworden voor extra lichtinval en het vierkant is getransformeerd tot een prachtige bibliotheek met bar. Waar de koeien stonden is nu een luxueuze keuken gesitueerd. Zoals ik al zei, ik ga met mijn tijd mee. Nog steeds zijn de oude elementen, zoals de bedstedes in de slaapvertrekken en de waterput in de keuken, aanwezig. Alles ademt sfeer en ik kan u verzekeren, het is hier altijd gezellig. Ik ben van alle gemakken voorzien en heb volop mogelijkheden. Leuk om te weten is dat u nog steeds vee kunt huisvesten op het terrein, alleen ze hebben nu een eigen dak gekregen. Ja, voor de dieren is het ook een echt paradijs. Er is een stapmolen, een paardenbak en een ruime weide.

Ik ben blij met mijn nieuwe functie als volledig woonhuis. Ik bied genoeg ruimte voor mijn nieuwe bewoners om meerdere generaties onder één dak te huisvesten, u kunt zelfs gaan kangoeroewonen. Of wonen en werk combineren. Wie weet… misschien beginnen de nieuwe bewoners wel een Bed and Breakfast! Ik ben benieuwd wat de toekomst voor mij in petto heeft…

Meer informatie over dit huis?
Bekijk de Oosteinderweg 32 Wognum of bekijk ons volledige landelijk wonen aanbod.

Tekst: Liesanne Schoon

Achterzijde stolpboerderij Oostereinderweg 32 Wognum. Nu in de verkoop bij Klaver Makelaardij.
Voordeur stolpboerderij Oostereinderweg 32 te Wognum. Nu in de verkoop bij Klaver Makelaardij.
_MDG5746[1]
_MDG5807[1]
_MDG5507[1]
_MDG5704[1]
_MDG5650[1]

Neem contact op of kom langs op kantoor. De koffie staat klaar!

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Vragen? Neem contact met ons op

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Als eerste ons woningaanbod ontvangen?

Met een gratis Klaver Profiel ontvangt u als eerste ons nieuwe woningaanbod, voordat wij het op Funda plaatsen, in uw inbox.

Maak gratis Klaver Profiel aan

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed