Een dag op pad met; Hanneke Braakman van Oldwood

DSC00401We starten vandaag om 08.30 uur. Het is een druilerige dag maar als ik binnenstap bij Oldwood in Midwoud is het meteen gezellig. Hanneke Braakman heet mij hartelijk welkom. We beginnen met een kopje koffie in het eigen Café Oldwood, gevestigd op de eerste etage van de winkel. Hanneke vertelt dat de mannen van de werkplaats al om 08.00 uur begonnen zijn. Hanneke zelf is veelal bezig met kantoorwerkzaamheden, maar springt in waar nodig. Ze is van alle markten thuis en inmiddels een jaar werkzaam bij de woonwinkel, die inmiddels al ruim 20 jaar bestaat.

DSC00488
02-07-2015-Letters-02_Oldwood_Vintage_Lichtletters[1]Na de koffie lopen we door de winkel. Hanneke vertelt waarom Oldwood zo onderscheidend is. Ze hebben bijvoorbeeld de grootste collectie industriële lampen van Nederland.

Sfeer_Oldwood_Zolder-04[1]Veel producten worden uit Oostblok landen gehaald door eigenaar Ton. Hij is vaak in het buitenland te vinden. Hierdoor kan er groot en voordelig ingekocht worden, wat weer scheelt in de verkoopprijzen. ‘We proberen onze producten zo scherp mogelijk in de markt te zetten,’ zegt Hanneke. De vriendin van Ton, Baukje, is veelal in de winkel te vinden en zorgt er voor dat de dagelijkse zaken op rolletjes lopen.

Sfeer-07[1]


‘We zijn gespecialiseerd in maatwerk. De klanten kunnen kiezen uit verschillende stoffen en leersoorten voor bijvoorbeeld stoelen. Maar ook tafels en andere meubels kunnen we precies op maat maken. Daarbij doen we ook veel interieurinrichting voor horeca zaken,’ vertelt Hanneke.

DSC00472
DSC00466


Echte eyecatchers in de winkel zijn de unieke stukken. Tafels, stoelen of accessoires waar maar 1 exemplaar van bestaat, dat is natuurlijk heel bijzonder.

Sfeer-05[1]


Na de lunch gaan we naar de werkplaats. Hier wordt veel werk verricht. In totaal zijn er 13 mensen werkzaam bij Oldwood. Omdat ze veel producten zelf maken, afwerken en in elkaar zetten is er veel handwerk. Hier is een speciaal team voor.

DSC00405


In de zomer is Oldwood geopend van maandag tot en met zaterdag. In de wintermaanden zijn ze zeven dagen per week geopend. Deze winkel bruist, is van alle markten thuis, maar bovenal, het straalt vakmanschap en vriendelijkheid uit. Een échte aanrader om langs te gaan!

Meer informatie kunt u vinden op www.oldwood.nl

DSC00431
DSC00433
DSC00403Tekst: Liesanne Schoon
Foto’s: Oldwood & Liesanne Schoon

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

  • NVM
  • funda
  • Buitenstate makelaars
  • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
  • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
  • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
  • Versgeperst - Marketing voor vastgoed