Vragen?
WhatsAppE-mail

Van geiten leer je vloeken

Geiten etend

Als je het erf betreedt verwacht je niet dat er maar liefst 1000 geiten wonen in de twee grote schuren. Als we verder lopen kijken er al snel honderden nieuwsgierige oogjes onze kant op.
,,Geiten zijn nieuwsgierig en dwars. Vandaar de bedrijfsnaam. En als ze weer eens door een hekje uitgebroken zijn met een groep dan hoor je ons wel eens even vloeken ja..“, zegt Ron.

Spannend om met deze dwarse beesten een bedrijf te beginnen…

,,Dat was het zeker! In eerste instantie hadden we allerlei andere plannen. Een boerenbedrijf met koeien, emigreren, overname van een bestaand bedrijf. Vele dingen zijn de revue gepasseerd. Uiteindelijk zijn het de geiten geworden. We dachten dat het onmogelijk zou zijn om een nieuw boerenbedrijf in de vorm van een melkgeitenhouderij op te zetten. We komen beide niet uit een boerenfamilie en dachten dat we het financiële plaatje niet rond zouden krijgen. Toen meerdere investeerders vertrouwen in ons en ons plan hadden ging de bank overstag. We konden onze huidige stek kopen en van start gaan met onze stal. In het begin hadden we wat tegenslagen maar nu kunnen we zeggen dat het erg goed gaat.”

Dat slaat meteen een mooie brug naar het winnen van de Rabobank startersprijs….Allereerst gefeliciteerd! Kunnen jullie vertellen hoe jullie dit ervaren?

“We zijn heel blij met het winnen van deze prijs. De selectie is uitgevoerd door bedrijvengroep Niedorp en uiteindelijk hebben we de prijs in de wacht gesleept. We wisten niet dat we genomineerd waren dus het was een dubbele verrassing. Het is mooi als je bedrijf wordt gewaardeerd.”

Hoe ziet een dag er bij jullie op de boerderij er uit?

,,Het lijkt cliché, maar het is 7 dagen per week hard werken. Onze geiten worden drie keer per dag gemolken. De eerste melkbeurt is om half 6 ‘s morgens. Daarna gaan we voeren en opstrooien. We vinden het belangrijk dat onze geiten in een schone stal staan. De tweede melkronde is om half 2 ‘s middags. Hierna strooien we nog een keer op. De laatste melkronde is om half 10 ‘s avonds. Na de laatste melkbeurt krijgen de geiten nog een keer eten en vroeg in de ochtend begint het ritueel weer opnieuw. Tussen de melkbeurten door houden we ons bezig met andere werkzaamheden op de boerderij. Marijke is daarnaast ook nog drie dagen in de week aan het werk bij Klaver Makelaardij. U vast wel bekend…” zegt Ron.

Jazeker, Klaver Makelaardij, dat kennen we!
Marijke, kun je ons vertellen wat jouw werkzaamheden bij Klaver Makelaardij precies zijn?
,,Ik geef agrarisch bedrijfsadvies aan ondernemers en collega’s op het gebied van wet en regelgeving. Heel interessant en afwisselend. Ik ben goed op de hoogte van alle regels en kan deze ook toepassen in ons bedrijf. De Dwarskop is bijvoorbeeld volledig gecertificeerd en voldoet aan de eisen van de Maatlat Duurzame Veehouderij.”

Jullie zijn jonge en succesvolle ondernemers, kunnen jullie vertellen waarom “De Dwarskop” zich zo succesvol onderscheidt ten opzichte van andere bedrijven?

,,We zijn er met een dosis ervaring op verschillende vlakken en vol goede moed ingestapt. Maar we denken ook dat het komt omdat we openstaan voor nieuwe ideeën en adviezen. De echte boeren dwarsheid zit ons niet in het bloed en dat werkt misschien in ons voordeel. Daarnaast kunnen we ons werk ook goed loslaten. Ontspannen en met frisse moed weer volop aan de slag!”

De laatste vraag….de toekomst?
Wat brengt deze jullie en de prachtige (veelal) witte beesten die hier wonen?

,,In de toekomst willen we ons bedrijf verder doorontwikkelen maar vooral heel veel goede melk produceren met gezonde tevreden dieren. Als de dieren tevreden zijn, zijn wij dat ook!”

Ron en Marijke van De Dwarskop
Boerderij de Dwarskop

Tekst: Liesanne Schoon
Foto’s: Daniëlle Balfoort

Neem contact op of kom langs op kantoor. De koffie staat klaar!

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Vragen? Neem contact met ons op

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Als eerste ons woningaanbod ontvangen?

Met een gratis Klaver Profiel ontvangt u als eerste ons nieuwe woningaanbod, voordat wij het op Funda plaatsen, in uw inbox.

Maak gratis Klaver Profiel aan

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed