Huis van de Maand

Dorpsstraat 991 Oudkarspel

[media=“839"align=“center” img=“img-responsive img-thumbnail” size=“800”]

Als we de boerderij aan de Dorpsstraat 991 in Oudkarspel betreden dan is de eerste vraag die boven borrelt, waarom gaan deze mensen verhuizen? Dit is een droomhuis!

,,Dat is een goede vraag”, zegt de eigenaar. ,,Ik zal je meenemen in ons verhaal van de afgelopen maanden… Het was niet onze intentie om te verhuizen. We wonen hier sinds 2008. De vorige eigenaar vertelde ons, als je hier een feestje viert is het altijd gezellig. Wij dachten dat het bij het verkoop verhaal hoorde. Maar na een aantal feestjes gevierd te hebben moesten we hem gelijk geven, het is hier altijd enorm gezellig. Het komt door de verschillende knusse zithoeken, de oude balken en natuurlijk de allesbrander. Toen wij het kochten had het huis al een fantastische sfeer en in de afgelopen jaren hebben we het volledig opgeknapt en naar onze zin gemaakt. We hebben een tweede badkamer geplaatst, vloerverwarming op de hele beneden verdieping aangebracht, de tuin opnieuw aangelegd en een overdekt terras gemaakt. Ondanks dat de tuin middenin de bebouwde kom ligt hebben we hem zo ingedeeld dat er veel privacy is. In de schuur kunnen we onze fietsen en overige spullen kwijt. Maar hij zou ook prima kunnen fungeren als salon of bed and breakfast. Aan de achterkant van de schuur hebben we een royaal houthok, we vinden het heerlijk om te stoken in de winter, de allesbrander geeft een hele aangename warmte.

De keuken was het laatste project en hebben we in december 2015 afgerond. Je kunt de verf nog ruiken… Daarbij is de ligging optimaal, ons huis ligt in het “Trappelend”, een authentiek buurtje aan het einde van de Dorpsstraat in Oudkarspel. Het is dichtbij de school en de winkels. Je loopt ook zo de landerijen in, dat is heerlijk en doen we dagelijks. Kortom, we hebben het buitengewoon voor elkaar.

Maar nu komt het. We vinden ons eigen huis een 10. Maar hier iets verderop staat het huis waarvan we altijd hebben gezegd: dat is een 10+ huis. We hadden niet de intentie om onze huidige stek te verlaten, maar ik zei altijd tegen mijn vrouw, als daar ooit een bord in de tuin komt, dan koop ik het onmiddellijk. En wat denk je? Enkele maanden geleden kwam dát huis in de verkoop, ook bij Klaver Makelaardij overigens. Ik heb direct mijn vrouw gebeld, maar niet gezegd dat ik het gekocht had hoor.. We waren behoorlijk van slag, want we hadden net ons huis helemaal klaar. We hebben er een aantal weken goed over nagedacht, slapeloze nachten gehad, stevig overleg gevoerd en wilden toch graag een bezichtiging inplannen. Misschien zou ons 10+ huis in het echt wel enorm tegen vallen… Maar nee, tijdens de bezichtiging waren we meteen verkocht en hebben daarna alles in gang gezet om onze nieuwe locatie te kopen. Het is jammer dat we ons huis gaan verlaten nu het helemaal klaar is, maar ik weet zeker dat dit ook het droomhuis wordt van iemand anders… En ik kan nu alvast vertellen, de feestjes zijn altijd gezellig!”

Meer informatie over deze prachtige woning? Klik hier: Dorpsstraat 991 te Oudkarspel
[media=“847"align=“center” img=“img-responsive img-thumbnail” size=“800”]
[media=“846"align=“center” img=“img-responsive img-thumbnail” size=“800”]

Tekst: Liesanne Schoon
Foto’s: John Oud

Neem contact op

Klaver Makelaardij

Telefoon
0226 414 008

WhatsApp (alleen berichten)
06 146 319 31

E-mail
info@klavermakelaardij.nl

Postadres
Postbus 62
1733 ZH Nieuwe Niedorp

Bezoekadres
Trambaan 12
Nieuwe Niedorp

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Neem de virtuele tour door ons kantoor! Neem de virtuele tour door ons kantoor!