Vragen?
WhatsAppE-mail

Huis van de Maand

Dorpsstraat 991 Oudkarspel

[media=“839"align=“center” img=“img-responsive img-thumbnail” size=“800”]

Als we de boerderij aan de Dorpsstraat 991 in Oudkarspel betreden dan is de eerste vraag die boven borrelt, waarom gaan deze mensen verhuizen? Dit is een droomhuis!

,,Dat is een goede vraag”, zegt de eigenaar. ,,Ik zal je meenemen in ons verhaal van de afgelopen maanden… Het was niet onze intentie om te verhuizen. We wonen hier sinds 2008. De vorige eigenaar vertelde ons, als je hier een feestje viert is het altijd gezellig. Wij dachten dat het bij het verkoop verhaal hoorde. Maar na een aantal feestjes gevierd te hebben moesten we hem gelijk geven, het is hier altijd enorm gezellig. Het komt door de verschillende knusse zithoeken, de oude balken en natuurlijk de allesbrander. Toen wij het kochten had het huis al een fantastische sfeer en in de afgelopen jaren hebben we het volledig opgeknapt en naar onze zin gemaakt. We hebben een tweede badkamer geplaatst, vloerverwarming op de hele beneden verdieping aangebracht, de tuin opnieuw aangelegd en een overdekt terras gemaakt. Ondanks dat de tuin middenin de bebouwde kom ligt hebben we hem zo ingedeeld dat er veel privacy is. In de schuur kunnen we onze fietsen en overige spullen kwijt. Maar hij zou ook prima kunnen fungeren als salon of bed and breakfast. Aan de achterkant van de schuur hebben we een royaal houthok, we vinden het heerlijk om te stoken in de winter, de allesbrander geeft een hele aangename warmte.

De keuken was het laatste project en hebben we in december 2015 afgerond. Je kunt de verf nog ruiken… Daarbij is de ligging optimaal, ons huis ligt in het “Trappelend”, een authentiek buurtje aan het einde van de Dorpsstraat in Oudkarspel. Het is dichtbij de school en de winkels. Je loopt ook zo de landerijen in, dat is heerlijk en doen we dagelijks. Kortom, we hebben het buitengewoon voor elkaar.

Maar nu komt het. We vinden ons eigen huis een 10. Maar hier iets verderop staat het huis waarvan we altijd hebben gezegd: dat is een 10+ huis. We hadden niet de intentie om onze huidige stek te verlaten, maar ik zei altijd tegen mijn vrouw, als daar ooit een bord in de tuin komt, dan koop ik het onmiddellijk. En wat denk je? Enkele maanden geleden kwam dát huis in de verkoop, ook bij Klaver Makelaardij overigens. Ik heb direct mijn vrouw gebeld, maar niet gezegd dat ik het gekocht had hoor.. We waren behoorlijk van slag, want we hadden net ons huis helemaal klaar. We hebben er een aantal weken goed over nagedacht, slapeloze nachten gehad, stevig overleg gevoerd en wilden toch graag een bezichtiging inplannen. Misschien zou ons 10+ huis in het echt wel enorm tegen vallen… Maar nee, tijdens de bezichtiging waren we meteen verkocht en hebben daarna alles in gang gezet om onze nieuwe locatie te kopen. Het is jammer dat we ons huis gaan verlaten nu het helemaal klaar is, maar ik weet zeker dat dit ook het droomhuis wordt van iemand anders… En ik kan nu alvast vertellen, de feestjes zijn altijd gezellig!”

Meer informatie over deze prachtige woning? Klik hier: Dorpsstraat 991 te Oudkarspel
[media=“847"align=“center” img=“img-responsive img-thumbnail” size=“800”]
[media=“846"align=“center” img=“img-responsive img-thumbnail” size=“800”]

Tekst: Liesanne Schoon
Foto’s: John Oud

Neem contact op of kom langs op kantoor. De koffie staat klaar!

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Vragen? Neem contact met ons op

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Als eerste ons woningaanbod ontvangen?

Met een gratis Klaver Profiel ontvangt u als eerste ons nieuwe woningaanbod, voordat wij het op Funda plaatsen, in uw inbox.

Maak gratis Klaver Profiel aan

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed