Vragen?
WhatsAppE-mail

Memo, de in- en exterieurcomponisten

Buitengewone Post december 2016 pand Memo

IIIEIIIO, de in- & exterieurcomponisten.

Geen enkel muziekstuk is hetzelfde, zo ook bij onze ontwerpen…..

Mijn bloed stroomt harder door mijn aderen, mijn hart bonst hartstochtelijker dan normaal. De creativiteit spat in het rond, ik voel, zie en beleef. Ik sta te popelen om met mijn interieur aan de slag te gaan. Ideeën bruisen, ze worden levend, gaan zich ontwikkelen en groeien uit tot realiteit. Waar ik ben? Ik ben bij IIIEIIIO, de in- & exterieurcomponisten.

De nieuwsgierigheid wordt al gewekt terwijl ik het pad aan de Reaal 95 in Hoorn betreed. Het imposante pand in neoclassicistische stijl kijkt me uitnodigend aan. Hier werken interessante mensen, dat vóél je, dat zíé je. Ik stap naar binnen en ontmoet Harry Karel, oprichter en directeur van IIIEIIIO. Hij begint gepassioneerd te vertellen. Eén ding valt meteen op, alles wat deze man zegt komt direct uit het hart. Hij neemt me mee in de wondere wereld van architectuur, interieur, exterieur, bouwen, advies, realisatie en styling. Hoe heeft hij van al deze facetten zijn bedrijf gesmeed, waarbij alles van het begin tot het eind klopt?

Terug in de geschiedenis
,,Ik neem je mee naar de oorsprong’‘, zegt Harry. ,,IIIEIIIO staat voor Meubel & Mode, dat was voorheen de naam van de winkel van mijn moeder en zus welke zij runden in Hoorn. Mijn vader heeft de naam bedacht. Daarbij heeft het in de dikke Van Dale de betekenis mens- en milieuvriendelijk ondernemen. Deze naam en het tijdloze beeldmerk heb ik meegenomen naar het bedrijf in zijn huidige vorm, dat tijdens de vorige generatie is ontstaan. Ik kom uit een ontzettend creatief en ondernemend gezin. Van oorsprong waren we een transport- en verhuisbedrijf. We vervoerden ook meubels. Hierdoor begon mijn vader met het opkopen van partijen meubels, vooral B-keuze. Zo heeft het bedrijf zich naast de transport en verhuisactiviteiten uitgebreid naar een heuse winkel. We groeiden verder en zijn hiernaast ook kantoormeubelen, keukens en andere interieur gerelateerde artikelen gaan voeren. Begin jaren 80 kwam de woonmarkt in een economische malaise en hebben we de keuze gemaakt ons vooral te richten op kantoren. Van daaruit ben ik begonnen met het tekenen van interieurs. Als één van de eerste met een computer, 2D volledig ingekleurd, exact zoals het zou worden. Het ging me erg goed af omdat ik mede door alle verhuiswerkzaamheden een perfect ruimtelijk inzicht heb ontwikkeld. Toen begonnen we al met het werken aan het totaalplaatje. De behoefte aan het opleveren van een totaalconcept groeide omdat ruimte en inrichting met elkaar in harmonie dienen te zijn. Vandaar dat we nu het gehele proces ook in eigen hand kunnen nemen.

De omslag
De omslag van enkel zakelijke opdrachten naar gedeeltelijk particulier kwam mede door de wispelturige economie. De zakelijke behoefte nam af, de particuliere toe. Vandaag de dag is er ook bijna geen verschil meer van stijl voor de zakelijke en de particuliere markt. Op de werkplek willen we een relaxt thuisgevoel hebben, thuis willen we comfortabel kunnen werken. Er ontstond een fiftyfifty verhouding die op dit moment nog steeds gaande is. We kunnen ieder gebouw, woonhuis of object onderscheidend revitaliseren zodat het klaar is voor de toekomst. Daarbij geven we een tal van materialen met originele en vindingrijke aanpassingen een tweede leven. Bij het uitwerken van onze ideeën houden we steeds rekening
met het duurzame aspect.

Vandaag de dag
We leveren graag complete plannen aan bij onze klanten. We beginnen met de inventarisatie, wat zijn de wensen van de klant? Hierna maken we een voorlopig ontwerp inclusief begroting die we wederom met de klant bespreken. Zo komen we in overleg tot een juiste prijs kwaliteit verhouding, om verrassingen achteraf te voorkomen. Inrichten is eigenlijk een kwestie van besluiten nemen. Mensen lopen daar vaak op vast en gaan dan voor safe. We helpen met het maken van spannendere keuzes en door onze ervaring kunnen we dan iets creëren wat onderscheidend en persoonlijk is. We beschikken over een ruime collectie meubel- en gordijn stoffen, diverse soorten raambekleding en zeer bijzondere vloer- en wandafwerkingen. Verder vindt u bij ons unieke decorpanelen voor alle soorten afwerkingen voor keukens, garderobe en zelfs afwerkingen voor haard ombouwen. Kortom, eigenlijk alles om een complete afwerkingsstaat voor zowel binnen als buiten onder één dak samen te kunnen stellen.

Als wij iets opleveren wat alleen bouwkundig en qua vloer- en wandafwerking gerealiseerd is, zonder inrichting en styling, dan zit daar al sfeer in. Daarin zijn wij zeker onderscheidend. Strevend naar een persoonlijk karakter waar de gebruiker zich prettig zal blijven voelen. Zo houden we bij aanvang rekening met de persoonlijke bestaande elementen. Verder vinden wij de routing (logistiek) heel belangrijk. Het moet logisch in elkaar zitten. Per slot van rekening doe je de binnenkant voor jezelf en de buitenkant voor de buren. Het moet vooral praktisch zijn. Als esthetisch achteraf niet praktisch blijkt, dan wordt het een irritatie. Hoe belangrijk is esthetisch dan nog? Hierdoor zijn onze ontwerpen toegankelijk voor iedereen en zeer uiteenlopend. We gebruiken bijna nooit twee keer hetzelfde. Deze processen met onze klanten moeten een feestje zijn. Het heeft tenslotte alleen maar met emotie te maken. Het ultieme is dan ook een terugkerende of gerecommandeerde klant. Bij IIIEIIIO ligt de lat hoog, niet omdat het moet, maar omdat we niet anders kunnen!”

Voor meer informatie,
www.MEMO.nl

Tekst: Liesanne Schoon
Foto front: Daniëlle Balfoort

Neem contact op of kom langs op kantoor. De koffie staat klaar!

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Vragen? Neem contact met ons op

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Als eerste ons woningaanbod ontvangen?

Met een gratis Klaver Profiel ontvangt u als eerste ons nieuwe woningaanbod, voordat wij het op Funda plaatsen, in uw inbox.

Maak gratis Klaver Profiel aan

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed