Vragen?
WhatsAppE-mail

Huis van de maand: Slootgaardweg 10a Waarland

BuitengewonePostKlavermakelaardijSlootgaardweg10aWaarland

Lieve mensen, mijn bouwjaar is 1590. Maar mijn geschiedenis gaat nog veel verder terug in de tijd en begint bij Lamoraal van Egmont.

Lamoraal van Egmont werd geboren in het kasteel Lahamaide in Henegouwen. Hij stamde uit één van de rijkste en invloedrijkste families in de der Nederlanden, voortgekomen uit de ‘advocati’ (=voogden) van de abdij van Egmond, die nabij hun kasteel stond. Als Ridder van het Spaanse leger verkreeg hij veel furore.

Kort na de beeldenstorm werd Lamoraal van Egmont door de Spaanse koning beticht van hoogverraad en met een list gevangen genomen. Van Egmont werd in 1568 opgesloten in het Spanjaardenkasteel te Gent, samen met zijn medestrijder Graaf van Horne. Op 5 juni 1568 werden ze op de Grote Markt van Brussel onthoofd. Deze onthoofding werd gezien als een voorbeeld en leidde tot grote protesten in der Nederlanden. Deze gebeurtenis heeft bijgedragen aan het openlijke verzet tegen de Spanjaarden.

Na de dood van Van Egmont werden bijna al zijn bezittingen in beslag genomen. Eén van zijn 12 kinderen, Sabina van Egmont (vernoemd naar haar moeder), probeerde goodwill te kweken bij de hoge heren der Nederlanden en de familiebezittingen terug te krijgen. De hoge heren zwichtten niet en zeiden tegen Sabina; “je hebt toch de Slootgaardmeer?” Sabina was ten einde raad en besloot een plan te maken. Ze wilde het meer inpolderen. Daarvoor moest ze een molen hebben. Ze benaderde drie rijke heren uit Amsterdam voor de financiering van de molen. Het lukte. De heren financierden de molen en Sabina kon de Slootgaardmeer leeg laten pompen. Ze moest nu boeren vinden die in deze polder wilden boeren. Om ze enthousiasmeren, maakte ze de afspraak dat de boeren de eerste 10 jaar geen pacht hoefden te betalen. Er werd positief gereageerd en na 10 jaar kon Sabina ‘oogsten’. De pachten werden veelvuldig uitbetaald en zo kon ze verder bouwen aan haar kapitaal.

En die molen lieve mensen, dat ben ik. Na al die jaren sta ik er nog steeds, te pronken en te genieten van al het werk wat ik geleverd heb. In de voorbijgaande eeuwen is er veel veranderd, maar alle oude details zijn bewaard gebleven. Sinds 1989 ben ik een Rijksmonument geworden, na grondig onderzoek van de historie. Mijn restauratie is hierdoor in een stroomversnelling
gekomen en heeft plaatsgevonden tussen 2001 en 2003. Ik ben toen weer volledig draaivaardig gemaakt. Ik ben niet zomaar een huis of een object, ik ben historie.

Klik hier voor meer informatie over deze woning.

Tekst: Liesanne Schoon

BuitengewonePostKlavermakelaardijSlootgaardweg10aWaarland
BuitengewonePostKlavermakelaardijSlootgaardweg10aWaarland
BuitengewonePostKlavermakelaardijSlootgaardweg10aWaarland
BuitengewonePostKlavermakelaardijSlootgaardweg10aWaarland

Neem contact op of kom langs op kantoor. De koffie staat klaar!

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Vragen? Neem contact met ons op

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Als eerste ons woningaanbod ontvangen?

Met een gratis Klaver Profiel ontvangt u als eerste ons nieuwe woningaanbod, voordat wij het op Funda plaatsen, in uw inbox.

Maak gratis Klaver Profiel aan

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed