Vragen?
WhatsAppE-mail

Koper in Beeld (deel 1)

2‘Zorg zonder zorgen’

Toen Annemieke en Ted Alferink geen geschikte woonlocatie konden vinden voor hun dochter Stéphanie besloten ze om zelf aan de slag te gaan. Nu, bijna twee jaar later, wordt dit prachtige project binnenkort opgeleverd. Een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. Geen berg is te hoog voor dit echtpaar. Het enthousiasme en de energie spatten van ze af.

Hoe is dit project tot stand gekomen?
“In december 2014 hebben we een stolpboerderij met voorhuis bezichtigd in het centrum van Westerblokker. Dit was de perfecte locatie voor onze plannen. We zijn direct begonnen met het regelen van belangrijke zaken, zoals de financiering en de vergunningen. Gelukkig hadden we al een bedrijfsplan en een aantal maatschappelijke investeerders. De Rabobank was ook meedenkend en positief, dus hebben we in april 2016 officieel de boerderij gekocht. Toen we 10 jaar geleden begonnen met zoeken naar woonruimte voor onze dochter, hadden we niet verwacht dat het hierin zou resulteren.”

De 10 woonplaatsen waren direct opgevuld, al voor de officiële koop. Wat bieden jullie de
bewoners?

“In 2009 zijn we zorgboerderij de Oostertuin gestart. We zijn dus ‘zorgondernemers’ met ervaring. Natuurlijk staat de zorg voorop. Maar een ondernemend oog ook wat meekijkt, is nooit verkeerd. We bieden onze cliënten een gezellige en persoonlijke woonsfeer mét de benodigde privacy. De boerderij en voorhuis worden voornamelijk gebruikt voor de gezamenlijke vertrekken. In de nieuwbouw achter de boerderij zijn 10 appartementen van 35 m², waar iedere bewoner zijn eigen appartement heeft met badkamer, keuken en slaapkamer. Daarnaast is er ruimte voor logés, dus we fungeren ook als weekend- en logeeropvang.”

Hoe vindt jullie dochter dit avontuur?
“Ze vindt het fantastisch. Haar broers wonen inmiddels ook niet meer thuis, dus ze volgt graag hun voorbeeld. De dagelijkse begeleiding laten we grotendeels over aan ons vakkundige personeel, die hier dag en nacht zijn. Met een blik naar de toekomst is het is voor onze dochter goed om écht op zichzelf te gaan wonen.“

Jullie zijn enorm ondernemend en een voorbeeld voor velen, waar komt deze kracht vandaan?
“Zoiets komt op je pad en we zagen het zitten. We zijn er 'volle bak' voor gegaan om dit tot een succes te maken. Het is mooi om voor zo veel mensen een veilig thuis te kunnen bieden. Klaver Makelaardij en de verkopende partij hebben veel geduld gehad, zodat wij de tijd hadden om alles goed te kunnen regelen. Verder hebben we alle omwonenden geïnformeerd middels een presentatie van onze plannen. Iedereen bleek enthousiast en ze gaven aan het een aanwinst voor de buurt te vinden. Daar zijn wij heel blij mee. Als we iets doen, dan doen we het goed.”

Hoe het verder gaat, kunt u in het tweede deel lezen.

Meer informatie?

www.dewesterhout.nl
www.deoostertuin.nl

Westerblokker1
Westerblokker2

Neem contact op of kom langs op kantoor. De koffie staat klaar!

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Vragen? Neem contact met ons op

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Als eerste ons woningaanbod ontvangen?

Met een gratis Klaver Profiel ontvangt u als eerste ons nieuwe woningaanbod, voordat wij het op Funda plaatsen, in uw inbox.

Maak gratis Klaver Profiel aan

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed