Koper in Beeld (deel 1)

2‘Zorg zonder zorgen’

Toen Annemieke en Ted Alferink geen geschikte woonlocatie konden vinden voor hun dochter Stéphanie besloten ze om zelf aan de slag te gaan. Nu, bijna twee jaar later, wordt dit prachtige project binnenkort opgeleverd. Een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. Geen berg is te hoog voor dit echtpaar. Het enthousiasme en de energie spatten van ze af.

Hoe is dit project tot stand gekomen?
“In december 2014 hebben we een stolpboerderij met voorhuis bezichtigd in het centrum van Westerblokker. Dit was de perfecte locatie voor onze plannen. We zijn direct begonnen met het regelen van belangrijke zaken, zoals de financiering en de vergunningen. Gelukkig hadden we al een bedrijfsplan en een aantal maatschappelijke investeerders. De Rabobank was ook meedenkend en positief, dus hebben we in april 2016 officieel de boerderij gekocht. Toen we 10 jaar geleden begonnen met zoeken naar woonruimte voor onze dochter, hadden we niet verwacht dat het hierin zou resulteren.”

De 10 woonplaatsen waren direct opgevuld, al voor de officiële koop. Wat bieden jullie de
bewoners?

“In 2009 zijn we zorgboerderij de Oostertuin gestart. We zijn dus ‘zorgondernemers’ met ervaring. Natuurlijk staat de zorg voorop. Maar een ondernemend oog ook wat meekijkt, is nooit verkeerd. We bieden onze cliënten een gezellige en persoonlijke woonsfeer mét de benodigde privacy. De boerderij en voorhuis worden voornamelijk gebruikt voor de gezamenlijke vertrekken. In de nieuwbouw achter de boerderij zijn 10 appartementen van 35 m², waar iedere bewoner zijn eigen appartement heeft met badkamer, keuken en slaapkamer. Daarnaast is er ruimte voor logés, dus we fungeren ook als weekend- en logeeropvang.”

Hoe vindt jullie dochter dit avontuur?
“Ze vindt het fantastisch. Haar broers wonen inmiddels ook niet meer thuis, dus ze volgt graag hun voorbeeld. De dagelijkse begeleiding laten we grotendeels over aan ons vakkundige personeel, die hier dag en nacht zijn. Met een blik naar de toekomst is het is voor onze dochter goed om écht op zichzelf te gaan wonen.“

Jullie zijn enorm ondernemend en een voorbeeld voor velen, waar komt deze kracht vandaan?
“Zoiets komt op je pad en we zagen het zitten. We zijn er 'volle bak' voor gegaan om dit tot een succes te maken. Het is mooi om voor zo veel mensen een veilig thuis te kunnen bieden. Klaver Makelaardij en de verkopende partij hebben veel geduld gehad, zodat wij de tijd hadden om alles goed te kunnen regelen. Verder hebben we alle omwonenden geïnformeerd middels een presentatie van onze plannen. Iedereen bleek enthousiast en ze gaven aan het een aanwinst voor de buurt te vinden. Daar zijn wij heel blij mee. Als we iets doen, dan doen we het goed.”

Hoe het verder gaat, kunt u in het tweede deel lezen.

Meer informatie?

www.dewesterhout.nl
www.deoostertuin.nl

Westerblokker1
Westerblokker2

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

  • NVM
  • funda
  • Buitenstate makelaars
  • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
  • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
  • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
  • Versgeperst - Marketing voor vastgoed