Vragen?
WhatsAppE-mail

Huis van de maand: Oude Provincialeweg 5 Winkel

3Huis van de maand

U kent mij wellicht wel… Ik ben de prachtige witte boerderij aan de Oude Provincialeweg in Winkel. Kenmerkend is het bovenste gedeelte van mijn voorgevel, die een unieke blauwe kleur heeft. Menigeen stopt om aan te bellen en te informeren naar de naam van de kleur. U kent mij misschien ook van de heerlijke walnoten die hier ieder jaar geoogst en verkocht worden of van de vele tuinfairs die georganiseerd zijn in de parktuin die mij toebehoort. Deze waren altijd erg sfeervol en trokken duizenden bezoekers die zich allen verbaasden over mijn schoonheid én die van de tuin.

Even terug in de geschiedenis… Oorspronkelijk ben ik in dienst geweest als veehouderij. Daarna ben ik omgeturnd om een andere agrarische tak van dienst te zijn; de fruitteelt. Er zijn nog enkele elementen te vinden die herinneren aan mijn agrarische verleden. Begin jaren ’70 werd ik overgenomen door een gepensioneerde arts uit Hoorn. Deze man was een fervent tuinliefhebber en een bomenverzamelaar. Hij heeft mij omgetoverd tot woonboerderij met parktuin. In de tuin is een vijver gecreëerd, die toentertijd als zwemvijver diende. Er stond zelfs een klein kleedhokje aan de waterkant. Alle eigenaren na de arts, hebben voortgeborduurd op zijn beginselen.

De mooiste plek in de tuin is toch wel de ‘Frankalm’. Een kleine hut aan het einde van de tuin. Hoe het hutje aan deze naam komt? Toen mijn huidige eigenaren op een vakantie in Oostenrijk neerstreken in het prachtige bergrestaurantje de ‘Frankalm’ vonden ze het meteen een passende naam voor het hutje achter in de tuin. De sfeer was vergelijkbaar; het vakantiegevoel en de vrijheid. Een ideale plek om te vertoeven met een kampvuur en een glas wijn. Daarbij was er nog een overeenkomst met de voornaam van de man des huizes. Kortom, dubbel treffend! Niet lang na de vakantie kreeg mijn huidige eigenaar een prachtig naambord, in dezelfde Oostenrijkse stijl, voor de hut in de tuin.

De ‘Frankalm’ is in het vroege voorjaar gehuld in een wit veld van sneeuwklokjes. Daarnaast zijn er ook vele soorten stinsenplanten (een gangbare benaming voor een groep planten die van oorsprong in de regio alleen als ingevoerde sierplantensoort voorkwam bij landgoederen, boerenhoven en pastorietuinen) te vinden in het achterste gedeelte van de tuin zoals bijvoorbeeld boshyacinten. In huis is de gezellige landelijke woonkeuken de beste plek om te verblijven. Deze grenst aan de ruime woonkamer met de vierkantspalen in het zicht. De houtkachel zorgt voor de sfeer, de hoogte en de serre voor ruimte en licht. Kortom, zowel binnen als buiten kunt u hier optimaal genieten. Dus ik vraag u… Komt u mij bezichtigen? Wie weet kunt u binnenkort optimaal genieten op één van de vele mooie plekjes die ik te bieden heb.

Meer informatie? Kijk hier.

Tekst: Liesanne Schoon
Foto’s: John Oud

5Limmerschou-008
5Limmerschou-022


5Limmerschou-075
5Limmerschou-079

Neem contact op of kom langs op kantoor. De koffie staat klaar!

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Vragen? Neem contact met ons op

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Als eerste ons woningaanbod ontvangen?

Met een gratis Klaver Profiel ontvangt u als eerste ons nieuwe woningaanbod, voordat wij het op Funda plaatsen, in uw inbox.

Maak gratis Klaver Profiel aan

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed