Huis van de maand: Waterral 16 Broek op Langedijk

16Waterral-92[1]

Dikwijls ben ik omschreven als droomhuis of als dé perfecte woning. U kunt mij vinden aan de Waterral nummer 16 in Broek op Langedijk, oftewel op het Duizend Eilanden Rijk.

Ik moet u bekennen, ik ben niet zo gewend om in de belangstelling te staan. Bescheidenheid siert mij, alhoewel ik me bewust ben van mijn sterke kanten. Het begon al bij mijn ontwerp. Ik ben onder ‘bekende’ architectuur ontworpen, de architect was namelijk de zoon van de vorige eigenaar. Maandenlang hebben ze met uiterste zorg en precisie gekeken hoe ze mij het beste konden bouwen. Dit heeft ervoor gezorgd dat er prachtige zichtlijnen zijn en veel ruimte is. Door de grote raampartijen is er veel lichtinval. Daarbij hebben ze een dubbele kavel voor mij uitgetrokken, dat geeft rust en een heleboel ruimte. Gelegen op een schiereiland en omringt door veelal onbewoonde eilanden. Als Jack Sparrow zich hier niet vestigt zullen ze voor altijd onbewoond blijven, dat is zo afgesproken met de gemeente.

Ook is er een eigen haventje gecreëerd, voor de boot of een kano van de eigenaar of zijn gasten. Luxueus aanmeren is dat, in een privé haven. In de tuin zijn vele terrassen en zitplaatsen gemaakt, zodat er op ieder moment van de dag wel een aangenaam plekje is om te vertoeven. In de aangename lente en warme zomer kunt u heerlijk zitten bij het tuinhuis met de veranda, in het eigen bos bij de haven of op het zonneterras. In de gure herfst en de koude winter is het aangenaam bij de haard in huis of in de gezellige woonkeuken met zicht op het water en de tuin.

Er wordt vaak gezegd dat mensen hier tot rust komen. Hoe gestrest ze ook arriveren, bij vertrek zijn ze altijd relaxed. Ik denk dat dit komt door mijn instelling. Ik hou van rust, relaxen én gezelligheid. Bij mij vindt jong en oud vertier. De kinderen kunnen hier heerlijk vissen, varen, fruit plukken, schaatsen of zwemmen, terwijl de ouderen misschien willen vertoeven in de stilte met het kabbelende water op de achtergrond. En als u mij vraagt naar de nieuwe bewoners? Tja, ze zullen in ieder geval van het water houden en levensgenieters zijn. Want genieten wordt hier geschreven met een hoofdletter G.

Bekijk de drone video van deze woning hier.

Tekst: Liesanne Schoon
Foto’s: John Oud

KlaverMakelaardij-BuitengewonePost-HuisvandeMaand-Waterral16BroekopLangedijk-Bos
KlaverMakelaardij-BuitengewonePost-HuisvandeMaand-Waterral16BroekopLangedijk-Vide
KlaverMakelaardij-BuitengewonePost-HuisvandeMaand-Waterral16BroekopLangedijk-Haven2
KlaverMakelaardij-BuitengewonePost-HuisvandeMaand-Waterral16BroekopLangedijk-tuin

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

  • NVM
  • funda
  • Buitenstate makelaars
  • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
  • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
  • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
  • Versgeperst - Marketing voor vastgoed