Vragen?
WhatsAppE-mail

Een dag op pad met; Boudewijn Hosmus

KlaverMakelaardij-BuitengewonePostaugustus2016-EendagoppadmetBoudewijnHosmus-keukenhout

Vandaag gaan we op pad met Boudewijn en Ellen Hosmus van Boudewijn Hosmus Keukenambacht in Breezand. Voor uw handgemaakte eikenhouten keuken is dit hét adres. We zijn nieuwsgierig naar de werkwijze en de filosofie achter dit unieke bedrijf. Gaat u mee?

06.45 uur: We starten bij de werkplaats. Soms zijn de mannen op klus, dan beginnen ze om 07.00 uur bij de klant. Maar vandaag blijven we in de werkplaats, een wit pand aan de Zandvaart in Breezand. Achter de voorkant schuilt een enorme werkplaats. We worden vriendelijk ontvangen door Boudewijn, Mauro en Nick. Deze mannen zorgen er samen voor dat de boomstammen die hier binnenkomen, als complete keukens de deur uit gaan. We beginnen met koffie en Mauro eet z’n ontbijt. Ondanks het vroege uur zit de sfeer er goed in. Deze mannen zijn een hecht team, dat merk je meteen.

DSC00508
DSC00571

Rond 09.30 is het koffietijd.
Ellen Hosmus voegt zich bij de groep. Ellen is verantwoordelijk voor alles om de timmerwerkzaamheden heen. Marketing, administratie en verkoop vallen onder haar hoede. Normaal gesproken werkt ze vanuit huis. Daar is tevens de showroom, die op zaterdag is geopend. Hier kunnen klanten inspiratie opdoen en hun wensen bespreken. ‘We luisteren altijd goed naar de klant en steken daar ontzettend veel tijd in. Hierdoor kunnen we producten leveren die volledig aansluiten bij de verwachtingen van de klant. We vinden het belangrijk om keukens te ontwerpen die efficiënt, praktisch en mooi tegelijk zijn. We maken niet alleen keukens, ook voor wandbetimmering, badkamermeubels, vloeren, wandmeubels en interieurmeubels kan je bij ons terecht. We hebben bijvoorbeeld ook het interieur van Tea & Beans en verschillende scholen gemaakt.’

KlaverMakelaardij-BuitengewonePostaugustus2016-EendagoppadmetBoudewijnHosmus-LOMPEtafel

‘Lompe is ons eigen meubelmerk.
Onder dit merk maken we o.a. tafels, kasten, banken en interieur accessoires. Lompe is een nieuw, onderscheidend, stoer en strak merk.’

DSC00523
DSC00589

12.30 uur: Tijdens de lunch neemt het gehele team de lopende zaken door.
Van alle ontwerpen wordt eerst een 3D tekening gemaakt, waarna het proces van boomstam naar keuken of meubel kan beginnen.

DSC00542
DSC00556

‘We spuiten alle producten zelf in de spuitcabine. Deze taak valt onder de verantwoordelijkheid van Nick. Zo heeft iedereen hier zijn eigen taak. Het is jammer dat Mauro in oktober gaat stoppen. Hij wil graag meer van de wereld zien en is aangenomen bij de marine. We hebben dus plaats in ons team voor een nieuwe enthousiasteling die gek is op timmeren. Dus bij deze een oproep, als er iemand geïnteresseerd is kan er contact met ons opgenomen worden,’ zegt Ellen.

DSC00538

‘In onze werkzaamheden houden we ook rekening met het milieu. Omdat we alles van massief hout maken gebruiken we het afval om onze werkplaats te verwarmen en van het zaagsel worden briquettes gemaakt. Zo produceren we weinig afval en zijn we duurzaam bezig.’

DSC00567
DSC00576

‘Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom hebben we vaste leveranciers waar we enorm trouw aan zijn. Zo weten we zeker dat we de kwaliteit kunnen leveren waar we voor staan, een keuken moet een leven lang mee kunnen gaan.’

KlaverMakelaardij-BuitengewonePostaugustus2016-EendagoppadmetBoudewijnHosmus-wandmeubel
KlaverMakelaardij-BuitengewonePostaugustus2016-EendagoppadmetBoudewijnHosmus-keukenwit

Als het einde van de dag nadert ben ik onder de indruk van dit bedrijf. Wat een enthousiaste mensen! Zo vakkundig en klantgericht, ze nemen de tijd voor hun klanten en staan voor kwaliteit. Hier beoefenen ze échte ambacht met pure passie. Voor een unieke keuken met stijl weet ik waar ik moet zijn!

DSC00619

Kijk voor meer informatie bij:
Boudewijn Hosmus
en Lompe

Tekst: Liesanne Schoon
Foto’s: Boudewijn Hosmus Foto Archief & Liesanne Schoon

Neem contact op of kom langs op kantoor. De koffie staat klaar!

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Vragen? Neem contact met ons op

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Als eerste ons woningaanbod ontvangen?

Met een gratis Klaver Profiel ontvangt u als eerste ons nieuwe woningaanbod, voordat wij het op Funda plaatsen, in uw inbox.

Maak gratis Klaver Profiel aan

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed