Vragen?
WhatsAppE-mail

Huis van de maand

Gouw 7 in Hoorn

,,Volgens de kenners ben ik één van de grootste huizen van Hoorn. U vindt mij aan de Gouw 7.
In al mijn bijzonderheid weerspiegel ik de rijkdom van de stad Hoorn en de patriciërs die met de handel een fortuin maakten. Deze rijkdom ziet u terug in mij en wordt gekenmerkt door mijn marmeren vloeren, witgepleisterde muren met achttiende-eeuwse ornamenten, de met houtsnijwerk versierde kamerdeuren en brede eikenhouten trappartijen. In de afgelopen eeuwen zijn er vele bewoners voorbij gekomen die met mij hun rijkdom wilde uitstralen, maar ook het rijkdom bezaten mij te bezitten. Ik neem u even mee in de geschiedenis en doe een klein boekje open over mijn flamboyante bewoners.

Zo was er de heer Thymon Velius, hij kocht mij in 1753 van zijn zus. De heer des huizes bekleedde vele functies. Ten tijde van de koop was hij regerend burgemeester. In zijn leven was hij ook werkzaam als kerk en armenvoogd, regent van het gasthuis, kerkmeester, klerk en boekhouder VOC en directeur Levantse handel. De kleinzoon van deze man verkocht mij uiteindelijk aan de heer G.W. de Bruyn-Kops, agent van de Nederlandsche Maatschappij der begunstiging van de Volksvlijt. Hij had drie kinderen. De gouvernante van deze kinderen was Geertruida Bosboom Toussaint. Ze was literair schrijfster en is van 1933 tot 1935 bij deze familie geweest. Ze wordt gerekend tot de beste Nederlandse auteurs van de negentiende eeuw. Haar algemene bekendheid heeft ze verkregen door de eigentijdse roman Majoor Frans (1874), over een meisje dat door haar vader als jongen wordt opgevoed. Geertruida sliep in de rechter achterslaapkamer met boekenkast. Deze kamer wordt nog altijd de ‘Toussaintkamer’ genoemd en “haar” boekenkast staat er nog steeds!

In oktober 1916 vestigde Franciscus Marinus de Leur zich. Hij was veearts door heel West-Friesland. Boeren kwamen hem met de sjees halen als er een koe moest bevallen of hij liet een koets komen vanuit de stalhouderij in de Proostensteeg. De heer Galesloot, de koetsier, reed hem dan. In 1965 verkocht de familie mij aan de Kamer van Koophandel. Het dreigde bijna fataal af te lopen voor mij. Zij wilden mij omtoveren tot representatieruimte en een kantoorgebouw in de prachtige romantische tuin neerzetten. Gelukkig stak de gemeente daar een stokje voor. Vervolgens kwam ik enkele jaren leeg te staan. Eind 1970 nam de huidige eigenaar zijn intrek. Hij heeft mij weer volledig in ere hersteld en u zult versteld staan van mijn schoonheid.
Na decennia van gelukkig samenzijn moet hij mij nu verlaten.

Kortom, vandaag de dag ben ik vooral nieuwsgierig naar mijn nieuwe bewoners. Is het een gezin? Zijn ze chique of gewoon stijlvol? Welke plannen zullen ze met mij hebben? Ik hoop in ieder geval nog eeuwen geschiedenis te maken. Eén ding weet ik wel, ze krijgen onbetaalbare rijkdom. Want een uniek bezit als ik, is niet in woorden of munten uit te drukken.”

Meer weten over dit buitengewone unieke huis?
https://vgp.to/kQ6jhf

Tekst: Liesanne Schoon

Buitengewone Post Klaver Makelaardij: Huis van de maand Gouw 7 Hoorn
Buitengewone Post Klaver Makelaardij: Huis van de maand Gouw 7 Hoorn
Buitengewone Post Klaver Makelaardij: Huis van de maand Gouw 7 Hoorn
Buitengewone Post Klaver Makelaardij: Huis van de maand Gouw 7 Hoorn
Buitengewone Post Klaver Makelaardij: Huis van de maand Gouw 7 Hoorn
Buitengewone Post Klaver Makelaardij: Huis van de maand Gouw 7 Hoorn
Buitengewone Post Klaver Makelaardij: Huis van de maand Gouw 7 Hoorn

Neem contact op of kom langs op kantoor. De koffie staat klaar!

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Vragen? Neem contact met ons op

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Als eerste ons woningaanbod ontvangen?

Met een gratis Klaver Profiel ontvangt u als eerste ons nieuwe woningaanbod, voordat wij het op Funda plaatsen, in uw inbox.

Maak gratis Klaver Profiel aan

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed