Vragen?
WhatsAppE-mail

Klaver Makelaardij en Stichting Ouderennetwerk West-Friesland slaan handen ineen

De ene partij ziet ongelukkige ouderen in afgelegen woningen: eenzaam, zorgbehoevend of niet wetend waar aan te kloppen met hun verhuiswens. De andere partij kan dergelijke woningen als geen ander verkopen én de bewoners op weg helpen naar een passende, kleinere woning. Een en een is drie, dacht Willem Bakker. De voorzitter van Stichting Ouderennetwerk West-Friesland belde Klaver Makelaardij en vond gehoor. “Wij gaan deze mensen samen in veilige haven leiden.”

Al veertien jaar zet Bakker zich in voor ouderen zonder sociaal netwerk. Vorig jaar is zijn organisatie ‘Steuntje in de rug voor onze ouderen’ samengesmolten met Ouderennetwerk West-Friesland en samen een stichting geworden. “Om nóg meer impact te kunnen maken”, klinkt het strijdvaardig. Het team ondersteunt op allerlei gebieden. Veel ouderen lopen bijvoorbeeld tegen een muur van bureaucratie op. “Hulp of zorg aanvragen kan erg ingewikkeld zijn. Onze doelgroep heeft daar vaak niet de kennis, kracht en assertiviteit voor. Deze mensen mogen niet in de kou komen te staan.”

De hoofdprijs
Zo komt Bakker regelmatig in contact met eenzame ouderen in het buitengebied. “Zij zijn daar niet meer gelukkig. Ze zien alleen zó op tegen een verhuizing en alles wat daarbij komt kijken, dat ze maar blijven zitten. Als stichting die graag verbindt, zochten wij een nuchtere, doortastende makelaar die hen kan helpen. We gingen meteen voor de hoofdprijs: Klaver Makelaardij. Ons lef werd beloond, want Geert herkende meteen het probleem.”

Win-winsituatie
“Vaak helpen de kinderen bij de verkoop, maar dat gaat lang niet altijd op”, aldus Geert. “Om een plattelandswoning goed te verkopen, heb je bepaalde kennis en een sterk netwerk nodig. In deze markt zijn wij de specialist. Vervolgens kunnen wij de verkoper op het goede spoor zetten richting een woning die wél goed past. Zo veel hulp kunnen bieden voelt fijn. De stichting kan nu zorg én makelaardij aanbieden. Een mooie win-winsituatie.”

Schrijnend
Het eerste succes is al geboekt. Een dame wilde haar afgelegen boerderij al jarenlang inruilen voor een plekje nabij de dagelijkse voorzieningen, zorg en leeftijdsgenoten. Bakker: “Ze was herstellende van een niertransplantatie. Haar man, die de financiën altijd deed, was overleden. Kinderen had ze niet. Schrijnend hoor.” Geert vult aan: “We merkten meteen hoe opgelucht ze was toen we hier hielpen. Ze wist gewoon niet waar ze moest beginnen.”

Groeiend netwerk
Bakker kijkt tevreden. “Dit is waar wij voor staan. Stichting Ouderennetwerk Westfriesland verbindt. Lekker laagdrempelig, zonder kantoren of managers. Alle ouderen moeten de zorg en ondersteuning kunnen krijgen waar zij recht op hebben. Veel West-Friese ondernemers zien onze meerwaarde ook in, net als Geert Klaver. Ons netwerk groeit gestaag. Hoe meer we elkaar kunnen helpen, hoe beter!”

www.stichtingouderennetwerkwf.nl

Neem contact op of kom langs op kantoor. De koffie staat klaar!

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Vragen? Neem contact met ons op

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Als eerste ons woningaanbod ontvangen?

Met een gratis Klaver Profiel ontvangt u als eerste ons nieuwe woningaanbod, voordat wij het op Funda plaatsen, in uw inbox.

Maak gratis Klaver Profiel aan

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed