Vragen?
WhatsAppE-mail

Buitengewoon Hip Buiten Leven

Blog Buitengewoon Hip Buitenleven 6 Klaver makelaardij

Buitenleven & Boer Zoekt Vrouw

Alhoewel ik geen trendwatcher ben, denk ik dat de hele hype rondom het buitenleven begonnen is bij Boer Zoekt Vrouw. Tegenwoordig ben je mega hip als je in je geblokte blouse, met je gescheurde spijkerbroek en je haar in een staart vertelt dat je net even je moestuin hebt geschoffeld of een “do it yourself project” uit Landleven hebt afgerond. Decennia terug dachten ze waarschijnlijk “wat een boerentrien”. Vandaag de dag denkt iedereen “goh, wat een heerlijke hippe meid!”.

Buitengewoon Landelijk wonen

Nu heb ik enorme mazzel, want mijn “Boer Zoekt Vrouw” gehalte is nogal hoog. Als ik vraag wat mijn vriend van mijn nieuwe bloemetjes laarzen of mijn zelfgemaakte appeltaart vindt dan komt Yvon Jaspers steevast terug in zijn antwoord. Het maakt mij niet uit. Ik voel me er gelukkig bij. Zo gelukkig zelfs dat we besloten ons stadse leven te verruilen voor landelijk wonen. Op wekelijkse basis wordt het hele aanbod van Klaver Makelaardij uitgeplozen om nieuwe landelijke stulpjes te spotten. We fantaseren er op los… Honden uitlaten in eigen tuin, een ezeltje en een geit. Huisje, boompje, beestje “to the max”. Ook een schrijvershutje heb ik al gefantaseerd, incluis bedstee, open haard, woonkeuken, gastenverblijf en veranda. Samen zwijmelen we weg bij de gedachten aan hangmatten in de tuin, tulpen in laarzen tegen een oude schuurdeur en warme choco bij de haard na een dag klussen.

Verhuizen uit Amsterdam naar het platteland van Noord-Holland

Wij zijn niet de enige, de trend is ingezet. Volgens het CBS* verhuisden in 2015 meer mensen uit Amsterdam naar het platteland dan in voorgaande jaren. Voor de crisis lagen de aantallen ook hoger, maar in de tijd van economische neergang daalde het aantal mensen dat verhuisden naar de kleine dorpen. Dat is nu voorbij. De hoeveelheid mensen die uit de 4G steden verhuisd naar de Kop van Noord Holland stijgt. Stedelingen zoeken vaker de rust op van de kleine dorpen. En geef ze eens ongelijk… Er is toch niets ontspannender dan heerlijk je gazon maaien na een drukke dag op kantoor? Of wat dacht je van de zon onder zien gaan terwijl je nog een heerlijke wandeling maakt door de polder. Dat is toch het ultieme genieten? Ik denk dat de trend doorzet en dat steeds meer mensen de drukte van de stad houden voor het werk en voor de ontspanning en thuiskomst het platteland verkiezen. Ook dit is onderzocht door het CBS en er is uitgewezen dat de stedelijke bewoners de leefbaarheid in hun buurt een beduidend lager rapportcijfer geven dan de niet stedelingen. Het scheelt maar liefst een halve punt! Die halve punt geeft mij een extra motivatie om de biezen te pakken. Laten we hopen dat ik niet de enige ben, want hoe meer mensen van de geweldige natuur en vrijheid van het platteland kunnen genieten hoe beter.

Alleen nu nog even uitvechten wie iedere week het gras gaat maaien… Ik niet in ieder geval!

Tekst: Liesanne Schoon

Blog Buitengewoon Hip Buitenleven 3 Klaver makelaardij


Blog Buitengewoon Hip Buitenleven 4 Klaver makelaardij
Blog Buitengewoon Hip Buitenleven 1 Klaver makelaardij
Blog Buitengewoon Hip Buitenleven 7 Klaver makelaardij


Blog Buitengewoon Hip Buitenleven 8 Klaver makelaardij

Op zoek naar uw droomhuis, woonboerderij of stolp?

Hieronder vindt u ons relevante aanbod. Maar natuurlijk zijn er nog diverse andere plekjes in Noord-Holland om landelijk te kunnen wonen.

Recent verkocht

Neem contact op of kom langs op kantoor. De koffie staat klaar!

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Vragen? Neem contact met ons op

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Als eerste ons woningaanbod ontvangen?

Met een gratis Klaver Profiel ontvangt u als eerste ons nieuwe woningaanbod, voordat wij het op Funda plaatsen, in uw inbox.

Maak gratis Klaver Profiel aan

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed