Vragen?
WhatsAppE-mail

Aangenaam, ik ben uw houtworm...

Meldpunt Houtworm

Wormen….. Je hebt ze in allerlei soorten en maten, grote wormen, kleine wormpjes, gele, rode. We gaan het hebben over een specifieke worm; de Houtworm. U zult misschien denken, is dat echt nodig? Ik moet u eerlijk bekennen, ik vind het zelf ook griezelige beestjes. Nooit gedacht dat ik hier iets over zou schrijven, ik krijg al jeuk als ik er aan denk, maar het tij kan keren… De houtwormen zijn veelbesproken en zijn misschien wel de grootste bedreiging van uw prachtige stolpboerderij. Om meer te weten te komen over dit kleine venijnige beestje wat zo destructief te werk gaat, zijn we op onderzoek uit gegaan.. Wat blijkt, het beestje is razend populair! Er zijn talloze bedrijven gespecialiseerd in het verdelgen van deze kleine vriendjes en er is zelfs een meldpunt Houtworm.

De term Houtworm is slechts een verzamelnaam

Allereerst, de term Houtworm is slechts een verzamelnaam voor verschillende in hout levende insectenlarven maar vooral van de larve van de gewone houtwormkever of het doodskloppertje (Anobium punctatum).
De larve van de bonte knaagkever of bonte klopkever, (Xestobium rufovillosum) wordt ook wel grote houtworm genoemd. De derde belangrijke soort die fikse schade aan binnenshuis houtwerk kan veroorzaken is de huisboktor (Hylotrupes bajulus), maar die wordt meestal niet als houtworm betiteld. Boktorren staan er om bekend over het algemeen wat radicaler te werken en graven hele sleuven in het hout, waar de houtworm alleen maar gaatjes knaagt. Weet u nog wie wie is? Genoeg theorie.

Schakel een houtarts in

Wat houdt het in als er houtworm of boktorren in het houtwerk van uw stolp of woning zitten en hoe komt u er achter of dit zo is?
In het voorjaar worden de beestjes actief en begint de uitvlieg periode. Als de gaatjes in het hout licht van kleur zijn of u vindt wat boorsel (zaagsel) dan kan dit duiden op actieve houtwormen. Als ze inderdaad hun intrek in uw woning hebben genomen, dan kunt u maar beter actie ondernemen. Op zich is het niet ingewikkeld, u belt een bestrijdingsbedrijf en zij gaan voor u aan de slag. U kunt zelfs een houtarts inschakelen. Hij komt langs en geeft vaak kosteloos advies.

Uw stolpboerderij 10 jaar geheel beestjes vrij

Er zijn verschillende manieren om te verdelgen.
U kunt kiezen voor een verdelgingsmethode met vloeistof. Het hout wordt ingespoten en de beestjes worden bestreden. Dit werkt het beste op onbewerkt hout. Als uw hout al bewerkt is dan kan uw huis ingepakt worden en worden de onaangename vriendjes bestreden met hitte. Hier hangt wel een fors kostenplaatje aan. Maar, u bent zeker voor de aankomende 10 jaar geheel beestjesvrij. Wellicht vindt u het fijn om te weten dat alle objecten bij Klaver Makelaardij volledig gescreend zijn op dit soort ongedierte. Onze makelaars kunnen u dus precies op de hoogte stellen van de situatie zodat u niet voor verrassingen op ongewenst beestjesgebied komt te staan. Dat is toch prettig!

De houtwormen zijn veelbesproken en zijn misschien wel de grootste bedreiging van uw prachtige stolpboerderij.
Houtwormen maken gaatjes in het houtwerk van uw Stolpboerderij. Als de gaatjes in het hout licht van kleur zijn of u vindt wat boorsel (zaagsel) dan kan dit duiden op actieve houtwormen.Tekst: Liesanne Schoon

Neem contact op of kom langs op kantoor. De koffie staat klaar!

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Vragen? Neem contact met ons op

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Als eerste ons woningaanbod ontvangen?

Met een gratis Klaver Profiel ontvangt u als eerste ons nieuwe woningaanbod, voordat wij het op Funda plaatsen, in uw inbox.

Maak gratis Klaver Profiel aan

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed