Vragen?
WhatsAppE-mail

Hogere opbrengst en snellere verkoop via Buitenstate

Hogere opbrengst en snellere verkoop via BuitenstateWie zijn vrijstaande, landelijk gelegen woning verkoopt via een Buitenstate makelaar, krijgt niet alleen een hogere opbrengst, maar het huis verkoopt ook sneller en u krijgt beter advies. Cijfers uit Realworks, de grootste makelaarsdatabase in Nederland en onderdeel van de NVM, onderstrepen het: Buitenstate heeft als specialist in het buitengebied de afgelopen tien jaar een sterke positie opgebouwd.

De woningmarkt in het buitengebied heeft haar eigen dynamiek en regels. Dat een gespecialiseerde makelaar dan daadwerkelijk meerwaarde levert, is het afgelopen decennium gebleken uit de groei en naamsbekendheid van Buitenstate.  Momenteel bestaat het Buitenstate netwerk uit 20 zelfstandige NVM-makelaarskantoren op bijna 40 locaties. 

Jaar-in-jaar-uit blijkt dat transactieprijzen van woningen in het buitengebied bij Buitenstate makelaars hoger liggen dan bij de concurrentie. In het afgelopen jaar bedroeg dit verschil ongeveer 25.000 euro. De gemiddelde vraagprijs bij Buitenstate is € 501.121 (concurrentie € 478.127) en de gemiddelde transactieprijs € 481.713 (concurrentie € 458.074). De cijfers bevestigen niet alleen dat een hogere opbrengst bij verkoop wordt bereikt, maar ook dat Buitenstate makelaars met name makelen in het duurdere segment. In 2018 tekent de dominante positie van Buitenstate in het buitengebied zich steeds sterker af. Maar liefst 297 transacties (transactievolume € 140 miljoen) werden vorig jaar uitgevoerd ten opzichte van 86 voor de nummer twee.

Snelle specialist
Frappant is ook dat de gemiddelde verkooptijd in 2018 bij Buitenstate, vergele-ken met 2017 sterk is gedaald: van 403 dagen naar 248 dagen. Ook vergele-ken met de concurrentie verkopen Buitenstate woningen sneller. Ze staan bij de concurrent gemiddeld 263 dagen te koop. Je kunt de champagne bij Bui-tenstate dus gemiddeld 14 dagen eerder laten knallen.
Het fijnmazig netwerk van Buitenstate makelaars vormt slechts 1% van de ma-kelaars in Nederland die vrijstaande woningen in het buitengebied verkopen. Toch heeft Buitenstate een relatief groot marktaandeel. ‘Buitenstate Makelaars zijn onderscheidend door hun specialisatie en het is goed dat cijfers dit beeld bevestigen,’ stelt Geert Klaver van Klaver Makelaardij, één van de oprichters van Buitenstate. ‘Steeds meer (ver)kopers weten Buitenstate te vinden. Immers, het buitengebied is een specialisatie. We staan als specialist sinds tien jaar sterk in de markt en daar doen (ver)kopers hun voordeel mee.’

Neem contact op of kom langs op kantoor. De koffie staat klaar!

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Vragen? Neem contact met ons op

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Als eerste ons woningaanbod ontvangen?

Met een gratis Klaver Profiel ontvangt u als eerste ons nieuwe woningaanbod, voordat wij het op Funda plaatsen, in uw inbox.

Maak gratis Klaver Profiel aan

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed