Hogere opbrengst en snellere verkoop via Buitenstate

Hogere opbrengst en snellere verkoop via BuitenstateWie zijn vrijstaande, landelijk gelegen woning verkoopt via een Buitenstate makelaar, krijgt niet alleen een hogere opbrengst, maar het huis verkoopt ook sneller en u krijgt beter advies. Cijfers uit Realworks, de grootste makelaarsdatabase in Nederland en onderdeel van de NVM, onderstrepen het: Buitenstate heeft als specialist in het buitengebied de afgelopen tien jaar een sterke positie opgebouwd.

De woningmarkt in het buitengebied heeft haar eigen dynamiek en regels. Dat een gespecialiseerde makelaar dan daadwerkelijk meerwaarde levert, is het afgelopen decennium gebleken uit de groei en naamsbekendheid van Buitenstate.  Momenteel bestaat het Buitenstate netwerk uit 20 zelfstandige NVM-makelaarskantoren op bijna 40 locaties. 

Jaar-in-jaar-uit blijkt dat transactieprijzen van woningen in het buitengebied bij Buitenstate makelaars hoger liggen dan bij de concurrentie. In het afgelopen jaar bedroeg dit verschil ongeveer 25.000 euro. De gemiddelde vraagprijs bij Buitenstate is € 501.121 (concurrentie € 478.127) en de gemiddelde transactieprijs € 481.713 (concurrentie € 458.074). De cijfers bevestigen niet alleen dat een hogere opbrengst bij verkoop wordt bereikt, maar ook dat Buitenstate makelaars met name makelen in het duurdere segment. In 2018 tekent de dominante positie van Buitenstate in het buitengebied zich steeds sterker af. Maar liefst 297 transacties (transactievolume € 140 miljoen) werden vorig jaar uitgevoerd ten opzichte van 86 voor de nummer twee.

Snelle specialist
Frappant is ook dat de gemiddelde verkooptijd in 2018 bij Buitenstate, vergele-ken met 2017 sterk is gedaald: van 403 dagen naar 248 dagen. Ook vergele-ken met de concurrentie verkopen Buitenstate woningen sneller. Ze staan bij de concurrent gemiddeld 263 dagen te koop. Je kunt de champagne bij Bui-tenstate dus gemiddeld 14 dagen eerder laten knallen.
Het fijnmazig netwerk van Buitenstate makelaars vormt slechts 1% van de ma-kelaars in Nederland die vrijstaande woningen in het buitengebied verkopen. Toch heeft Buitenstate een relatief groot marktaandeel. ‘Buitenstate Makelaars zijn onderscheidend door hun specialisatie en het is goed dat cijfers dit beeld bevestigen,’ stelt Geert Klaver van Klaver Makelaardij, één van de oprichters van Buitenstate. ‘Steeds meer (ver)kopers weten Buitenstate te vinden. Immers, het buitengebied is een specialisatie. We staan als specialist sinds tien jaar sterk in de markt en daar doen (ver)kopers hun voordeel mee.’

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

  • NVM
  • funda
  • Buitenstate makelaars
  • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
  • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
  • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
  • Versgeperst - Marketing voor vastgoed