Vragen?
WhatsAppE-mail

Adformatie

Op 11 juli 2017 stond op het online platform van Adformatie het volgende artikel:

Wat je over online video kunt leren van een makelaar

“Joh, gewoon beginnen”. “Ja, maar…”. Geen gemaar. Want dat het je veel op kan leveren, daar zijn sommige mensen het levende bewijs van. Neem nou Geert Klaver van Klaver Makelaardij en Koen Spaansen van PageMyDay. Tijdens het Online Video Event vertelden zij over hun samenwerking en hoe de inzet van video uitgroeide tot een succesverhaal. Of zoals Geert het stelt: ‘in hoeverre je van succes kunt spreken’.

Vlieguren maken
Dat het loont om je huis mooi op de kiek te zetten om het te verkopen, is algemeen bekend. Maar dat het op bewegend beeld nog beter tot zijn recht komt, hadden er nog maar weinig bedacht. “Daar moeten we iets mee”, dachten de heren van Klaver Makelaardij. Ze besloten een drone aan te schaffen en mooie beelden van huizen en de omgeving te schieten. Hiervoor hebben ze letterlijk vele vlieguren moeten maken, namelijk 100 uren in open gebieden. Dat deze oefening zijn vruchten heeft afgeworpen, blijkt wel uit hun verhaal.

Aan het begin van de sessie zijn Geert en Koen vooral geïnteresseerd in hun publiek. Waarom zitten de deelnemers er? Wat willen ze weten? Zo blijkt al snel dat de interesse van de aanwezigen zeer uiteen loopt. De één wilde meer weten over video SEO. De ander over de wet- en regelgeving rondom drones. Maar vooral wil iedereen weten hoe ze op het idee kwamen om drones in te zetten in de makelaardij.

Zoeken naar je eigen saus
Nu zo’n twee jaar geleden zette Klaver Makelaardij de eerste drone-video online. Ze begonnen met het wekelijks plaatsen van dronebeelden op social media. Al snel ontstond daar het idee voor “Drone Donderdag”. In de allereerste editie van deze serie maakte het publiek kennis met Klaver, Geert Klaver. Geheel in Bond-stijl kwam hij het erf oprijden in een Aston Martin. Vanaf toen nam het een vlucht en werd ‘Geertje Klaver’ een daverend succes op social media: Klaver Makelaardij staat inmiddels in de top 3 van online makelaars.

Hun plek in de top 3 online makelaars hebben ze vooral verdiend door gewoon maar te ‘doen’. De belangrijkste learning is toch wel: proberen en wel zien waar het schip strand. Geert stelt dan ook dat de video’s waar ze het minste over na hebben gedacht, het beste presteren online. Dat is volgens hen het belangrijkste: blijf weg van scripted content en blijf jezelf! Zoals Geert het zelf zegt: “Je moet zoeken naar je eigen saus”.

Een beetje banaal kan best
Een video waarin Geert heel erg zichzelf bleef, bleek een hit op social media. Voor een huis in Callantsoog gaf hij alles, maar dan ook alles bloot. Het huis had een mooie ligging aan het strand en voor de video hadden ze bedacht dat het een naaktstrand moest zijn. En zodoende: Geert ging uit de kleren.

Zelf hadden ze hun twijfels of de video wel zou werken, maar die twijfel was nergens voor nodig. Nog iets om over na te denken: video’s mogen best een beetje banaal zijn en humor verkoopt.

Humor gecombineerd met fraaie drone beelden van huizen en omgeving levert Klaver Makelaardij nogal eens aandacht op in nationale media. Onder andere artikelen in landelijke kranten en een item in Hart van Nederland. Een drone inzetten om huizen te verkopen was nog niet eerder gedaan. Volgens Geert en Koen zit daar dan ook een deel van het succes: ze zijn een voorloper in de branche. Dus denk eens buiten het gebruikelijke kader en verras je concullega’s met een nieuwe invalshoek.

Niets staat je in de weg
Een vraag van iemand uit de zaal. Zo’n drone, dat is toch nogal een investering? Dat klopt. Maar het was die investering meer dan waard. Toch stelt Koen - de man achter de camera - dat er tegenwoordig genoeg kwaliteitsproducten op de markt zijn. Je bepaalt zelf hoeveel je wilt besteden. Vooral op het gebied van editen kun je gebruik maken van de vele programma’s die al voorhanden zijn. Dus: apparatuur hoeft absoluut geen belemmering te zijn om met video te beginnen.

De mentaliteit van ‘durven en doen’ op het gebied van online video was de gehele dag aanwezig op het Online Video Event. Gewoon beginnen, liefst vandaag nog. Al doende leer je vanzelf je valkuilen kennen en op die manier vind je een eigen plek binnen het online video landschap. En zoals Geert Klaver het zelf omschrijft: “video, dat is het en dat blijft het”.

Alle tips op een rij
●  Maak vlieguren; oefen je filmtechniek
●  Zoek je eigen saus; blijf jezelf en blijf weg van scripted content
●  Humor verkoopt; een beetje banaliteit in video kan best
●  Wees een voorloper in je branche
●  Laat de techniek geen belemmering zijn voor je ideeën
●  Begin gewoon; probeer veel uit

Neem contact op of kom langs op kantoor. De koffie staat klaar!

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Vragen? Neem contact met ons op

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Als eerste ons woningaanbod ontvangen?

Met een gratis Klaver Profiel ontvangt u als eerste ons nieuwe woningaanbod, voordat wij het op Funda plaatsen, in uw inbox.

Maak gratis Klaver Profiel aan

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed