Vragen?
WhatsAppE-mail

Meer verkopen en hogere transactieprijs door Buitenstate

BuitenstateVrijstaande woningen in het buitengebied die worden verkocht via Buitenstate Makelaars (32 samenwerkende NVM makelaars met specialisatie in landelijk wonen) genereren gemiddeld een hogere vraag- en transactieprijs. Daarnaast heeft de Buitenstate Makelaar 6,5 keer meer verkocht in het buitengebied dan zijn collega. Dit bleek uit data van Realworks, de grootste makelaarsdatabase in Nederland en onderdeel van de NVM.

Uit data-onderzoek bleek dat in 2016 en de eerste helft van 2017 zowel de vraagprijs als de transactieprijs van vrijstaande woningen in het buitengebied bij Buitenstate Makelaars hoger lagen dan bij de concurrentie. In de eerste helft van 2017 bedroeg de gemiddelde Buitenstate vraagprijs € 552.000 (vraagprijs concurrentie gemiddeld € 461.000). De gemiddelde transactieprijs kwam uit op € 524.946, terwijl dit voor de concurrentie eindigde op € 435.519. Deze cijfers bevestigen eveneens dat Buitenstate Makelaars met name makelen in het duurdere segment.

Maar ook wisten Buitenstate Makelaars de woning goed in de markt te zetten, dit bleek onder meer uit het geringe verschil tussen vraag- en transactieprijs: bij een Buitenstate Makelaar was dit percentage 5,3% versus 5,9% voor de concurrentie.  Het fijnmazig netwerk van 18 Buitenstate makelaars verspreid over 32 vestigingen vormt slechts 1,4% van de makelaars in Nederland die vrijstaande woningen in het buitengebied verkopen. Toch wordt via Buitenstate 7,2% van dit segment verkocht. Daaruit is af te leiden dat Buitenstate Makelaars, hoewel gering in aantal, een relatief groot marktaandeel hebben. En gemiddeld verkoopt een Buitenstate Makelaar 6,5 keer zoveel landelijk gelegen woningen als een collega-makelaar.

Buitenstate Makelaar Geert Klaver van Klaver Makelaardij; ‘Buitenstate Makelaars zijn onderscheidend door hun specialisatie en het is goed dat de Realworks-cijfers dit beeld bevestigen. Steeds meer (ver)kopers weten Buitenstate te vinden. Immers, het buitengebied is een specialisatie. Buitenstate staat als specialist sterk in de markt en daar doen (ver)kopers hun voordeel mee.’

Neem contact op of kom langs op kantoor. De koffie staat klaar!

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Vragen? Neem contact met ons op

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Als eerste ons woningaanbod ontvangen?

Met een gratis Klaver Profiel ontvangt u als eerste ons nieuwe woningaanbod, voordat wij het op Funda plaatsen, in uw inbox.

Maak gratis Klaver Profiel aan

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed