Nieuwe Niedorp

Huis kopen in Nieuwe Niedorp?

Buiten wonen? Landelijk wonen? Wonen in rust en ruimte? Van alle gemakken voorzien en voor ieder wat wils? Klaver Makelaardij is dé makelaar als het gaat om landelijk wonen-objecten in de kop van Noord-Holland. We kennen de huizen, zijn bekend in de omgeving, we verstaan de mensen en zijn op de hoogte van de mogelijkheden.

Woonboerderijen, stolpwoningen, nieuwbouw, vrijstaande huizen, met name in het segment van kavels groter dan 1.000 m² zijn we als verkoop- een aankoopmakelaar ijzersterk. Onze aanpak? Buitengewoon bijzonder, maar vooral buitengewoon persoonlijk.

Uw woonboerderij stolp of huis verkopen in Nieuwe Niedorp. Klaver Makelaardij is graag uw verkoopmakelaar
Klaver Makelaardij is uw NVM Makelaar voor Nieuwe Niedorp

Faciliteiten in Nieuwe Niedorp

Nieuwe Niedorp staat bekend om haar authentieke Dorpsstraat en de grote Kloosterkerk bij de rotonde. Daarnaast blinkt ze als dorp uit in haar voortreffelijke voorzieningen, zoals een groot winkelcentrum met o.a. Jumbo supermarkt, Action, kinderkledingzaak, damesmode, bloemenwinkel, fietsenzaak, drogisterij, visspeciaalzaak, groenteboer, slagerij, kaaswinkel en bakker.

Verderop in het dorp vindt u een Aldi en er is een gezondheidscentrum, consultatiebureau, dokterspraktijk, verschillende kapperszaken, een juwelier en elektra zaak. Kortom, voor uw dagelijkse boodschappen hoeft u het dorp niet uit en kunt u alles te voet of per fiets redden.

Het is niet voor niets dat het kantoor van Klaver Makelaardij in dit pittoreske dorp staat.

Heeft u kinderen? In dit dorp zijn drie basisscholen en verschillende kinderopvangcentra met peuterscholen. Het park, dat tussen Winkel en Nieuwe Niedorp in ligt is heerlijk om doorheen te wandelen of om uw kinderen te laten spelen.

Als u buiten de deur wilt eten kunt u ook goed uit de voeten. Het restaurant Red Chili is een aanrader voor ieder die van culinaire hoogstandjes houdt. Verder vindt u Restaurant de Rijd aan het water De Rijd. Hier is ook een haven en in de winter kunt u schaatsen. Tevens is er een dorpshuis, een snackbar, een pizzeria en een café.

Ten midden van de Dorpsstraat zijn de sportvelden waar een voetbal-, tennis en handbalvereniging zijn gevestigd.
Nieuwe Niedorp is een dorp met veel middenstand en een bruisende gemeenschap.


Evenementen in Nieuwe Niedorp

De inwoners van Nieuwe Niedorp staan bekend om hun actieve organisatietalent. Jaarlijks worden er verschillende –altijd gezellige– evenementen georganiseerd.
Elk jaar wordt in Nieuwe Niedorp op de eerste woensdag van juli de 1/8 triatlon gehouden.
In het derde weekend van september is het Floralia, een door bewoners gemaakte tentoonstelling van bloemenmozaïeken verdeeld over enkele straten van het dorp.
Op de eerste zaterdag van de maand juni wordt in Nieuwe Niedorp een jaarmarkt gehouden, genaamd ‘Kieledag’.
Tijdens Pasen wordt er jaarlijks op 2 april de Paaspolderloop georganiseerd. Men kan deelnemen aan de 2, 5 en/of 10 kilometer. Peuters en kleuters kunnen samen met de Paashaas deelnemen aan een loopje van 250 meter.
Pinksteren wordt elk jaar gevierd met de Pinksterkermis.


Geschiedenis

De plaats komt in 1298 voor als Nieweniedorp, de plaatsnaam zou mogelijk verwijzen naar een nieuwe woonkern die ontstaan was. In 1206 was er namelijk sprake van Nyedorp, duidend op een nieuw ontstane woonkern. Uiteindelijk valt de woonkern in tweeën en in 1298 spreekt men van een Nieuwe en een Ouwe (duidend op Oude Niedorp).

Een andere mogelijkheid is dat Niedorp een samentrekking is van Ten-iedorp, wat waterdorp betekent. Nieuwe Niedorp verwijst dan naar een nieuw ontstaan waterdorp.
Nieuwe Niedorp was van oudsher een overwegend vrijzinnig hervormd dorp, zoals de meeste dorpen in het noorden van de Kop van Noord-Holland waren. In 1920 was meer dan 50% van de bevolking vrijzinnig hervormd.

Van 1894 tot 1929 had Nieuwe Niedorp een hervormd predikant die ook landelijk bekend was als een van de zogenaamde “rooie dominees”, Nicolaas J. C. Schermerhorn, een aangetrouwde neef van Ferdinand Domela Nieuwenhuis. In 1904 was hij samen met Nieuwenhuis een van de oprichters van de Internationale Anti-Militaristische Antimilitaristische Vereniging, en van 1910 tot 1923 was hij redacteur van De Wapens Neder. Hij schafte onder andere de zondagochtenddiensten, de doop en het traditionele bidden tijdens de diensten af, en zijn antimilitaristisch activisme bekocht hij in 1916 met vijftien dagen hechtenis. Dankzij de vrijzinnige traditie van dit deel van Noord-Holland leidden de conflicten die hij met de kerk over zijn anarchistische overtuigingen had echter nooit tot zijn ambtsuitzetting.

Sterker nog: toen zijn opvolger iets te voortvarend een meer traditionele koers probeerde in te slaan, werd deze binnen twee jaar door de kerkenraad tot aftreden gedwongen.

Schermerhorn speelde ook een inspirerende rol voor de christen-anarchistische commune (of “landbouwkolonie”) die een halve eeuw lang, vanaf 1903 of 1904, in Nieuwe Niedorp bestond, de langst overlevende van haar soort.

Nieuwe Niedorp was tot 1970 een zelfstandige gemeente, waartoe ook het gehucht Terdiek behoorde, dat nog altijd formeel onder Nieuwe Niedorp valt. Daarna ging het dorp op in de gemeente Niedorp, die in 2012 weer opging in de gemeente Hollands Kroon. Het dorp kreeg in 1415 tezamen met het dorp Oude Niedorp stadsrechten en de stad kreeg de naam Stede Niedorp. Inwoners van Nieuwe Niedorp worden ‘dotten’ genoemd. ‘Dotten’ is afgeleid van het West-Friese woord kladodders. Het betekent pas uitgebroede vogel, bijvoorbeeld een duif of spreeuw.

Wilt u een huis kopen in Nieuwe Niedorp? Neem contact op met ons kantoor. We vertellen u met veel plezier alles over het actuele aanbod!

Bron geschiedenis: Wikipedia


Verkoop uw huis stolp- of woonboerderij samen met klaver makelaardij als uw verkoopmakelaar voor geheel Noord-Holland

Op zoek naar uw droomhuis, woonboerderij of stolp in Nieuwe Niedorp?

Hieronder vindt u ons aanbod in de omgeving van Nieuwe Niedorp. Maar natuurlijk zijn er nog diverse andere plekjes in Noord-Holland om landelijk te kunnen wonen.

Recent verkocht in Nieuwe Niedorp

Neem contact op

Klaver Makelaardij

Telefoon
0226 414 008

WhatsApp (alleen berichten)
06 146 319 31

E-mail
info@klavermakelaardij.nl

Postadres
Postbus 62
1733 ZH Nieuwe Niedorp

Bezoekadres
Trambaan 12
Nieuwe Niedorp

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Neem de virtuele tour door ons kantoor! Neem de virtuele tour door ons kantoor!