Klaver MakelaardijLandelijk wonenVrijstaande woningSchellinkhoutDorpsweg 91

Dorpsweg 91 te Schellinkhout

verkocht

Over deze woning
Video
360° Panorama
Kom binnen
Buiten
Plattegrond
Omgeving
Historie
Kenmerken
Voorzieningen

Kenmerken

Inhoud:
480 m³
Bouwjaar:
1900
Perceeloppervlakte:
462 m²
Totale woonoppervlakte:
129 m²
Aantal kamers:
4 kamers (2 slaapkamers)
Bekijk alle kenmerken →
De makelaar van dit object
Remco Metselaar

Over deze woning

Schellinkhout behoort met zekerheid tot één van de mooiste dorpen in Noord-Holland, een verborgen parel op nog geen 3 kilometer afstand van Hoorn. Vlak bij het Markermeer (op 3 minuten loopafstand) gelegen aan de Dorpsweg 91 vindt u een fijne vrijstaande eengezinswoning die gebouwd is omstreeks 1900. De voorkant is authentiek en van binnen ervaart u het gevoel wat in heel Schellinkhout hangt. Gezelligheid, intimiteit en rust. Voor het vakantiegevoel loopt u zo naar het strandje, wat niet voor niets een ‘hotspot’ is voor (kite)surfers. Niet voor niets zijn de huizen die te koop komen in Schellinkhout schaars, want de inwoners van dit dorp verhuizen zelden.

De woning heeft prettige leefruimtes en een prachtige lichte werkkamer op de benedenverdieping om kantoor aan huis te houden of thuis te werken. De serre is een verrijking, hier kunt u heerlijk vertoeven, al bij de eerste zonnestralen. Er is een pellet kachel aanwezig in de woonkamer, dus qua energiekosten hoeft u geen zweet op het voorhoofd te krijgen. De totale woonoppervlakte is 129m² en er is een fijne onderhoudsvriendelijke tuin van 462 m² mét een overkapping/veranda en een aangrenzende berging.

De vrijstaande schuur/garage is écht een pluspunt. Hier kunt u de auto parkeren en heerlijk klussen. De huidige bewoonster vertelt: ‘’het wonen is hier heerlijk rustig met veel sfeer. We genieten erg van onze tuin en het Markermeer is natuurlijk vlakbij, daar gaan wij vaak naartoe om te wandelen met de hond. Het Dorpshuis is hier erg actief met het organiseren van activiteiten, wat een leuke bijkomstigheid is. Een grappig authentiek weetje over dit huis is dat er een kastje zit aan de zijkant van de garage waar vroeger de dorpsbewoners hun medicijnen konden ophalen van de dokter.

Deze prettige woning is dus van oudsher een medicijnenhuisje. Wanneer kunnen we u verwelkomen voor een bezichtiging in Schellinkhout?

Kom binnen

De hal is voorzien van een meterkast en een aparte wasruimte met wastafel.
Aangrenzend aan de keuken is een hal naar de woonkamer. De keuken heeft een kookplaat, een combimagnetron, vaatwasser en koelkast. Het toilet bevindt zich in de hal naar de woonkamer. De woonkamer met pelletkachel ligt aan de voorzijde. Aangrenzend aan de keuken is een ruimte die nu wordt gebruikt als kantoor met airco. Hierin bevindt zich nog een extra kamer die als tweede slaapkamer gebruikt zou kunnen worden en aangrenzend aan het kantoor is de serre. De serre heeft vloerverwarming. De achtertuin is via de serre te bereiken.

Op de eerste verdieping is een slaapkamer met de balken in het zicht en mooi uitzicht over de weilanden. De slaapkamer is voorzien van ingetimmerde kasten, een inloopkast en airconditioning.  De badkamer heeft een toilet, wastafel, douche en op maat gemaakte kasten.

Buiten

De voortuin is mooi beplant, voorzien van gras en vaste planten. De mooie rij Annabelle zorgen in juni voor een prachtig aanzicht van grote witte bloemen. De achtertuin heeft een overkapping met berging/schuurtje. Deze is in 2019 gebouwd. 

Achter het huis is een vrijstaande houten garage/schuur met ruime werkbank en plek voor het parkeren van een auto. De schuur heeft krachtstroom en er is een verdieping. Er zijn dubbele houten deuren om eventueel de auto binnen te zetten. Daarnaast is er een meterkast (2019). 

De tuin is apart te betreden en ook aan voorkant van de schutting zijn dubbele deuren. De tuin is volledig omheind.

Plattegrond

Omgeving

Als je Schellinkhout binnenkomt dan ervaart u de heerlijke rust en de intieme sfeer van het dorp. Deze twee worden afgewisseld met een prettig vakantiegevoel wat komt omdat het aan het Markermeer ligt. Niet voor niets een ‘hotspot’ voor (kite)surfers. Er is zelfs een kitesurfschool in het dorp! Voor lunch of diner gaat u naar Restaurant Oase of u strijkt neer op het terras van het Dorpshuis, wat erg actief is met het organiseren van leuke activiteiten. Binnen 5 autominuten bent u in Hoorn, waar alle faciliteiten van de grote stad zijn. Als u op de fiets gaat bent u er binnen 15 minuten. Deze combinatie van een rustig dorp onder de rook van een fijne stad is uniek

Historie

Schellinkhout (Op z’n West-Fries zeg je: Skellinkhout) ligt in de gemeente Drechterland. Zij kreeg haar stadsrechten in 1402, maar heeft nooit stemrecht gehad in de Staten van Holland en West-Friesland, zoals ‘echte’ steden. Het heeft altijd een landelijk karakter behouden en het was tot 1970 een zelfstandige gemeente. In de zomer trekt Schellinkhout veel toeristen dankzij de watersport, Schellinkhout is namelijk gelegen aan het Markermeer. Er staat een kerk in het dorp, de Martinuskerk, waarvan het oudste gedeelte mogelijk in de 14e eeuw werd gebouwd. Er is ook een raadhuis uit 1765. Ten westen van Schellinkhout is een buurtschap Munnickaij, waar ook De Grote Molen staat, een poldermolen uit de 17e eeuw. Deze molen zorgde tot 1914 voor de afwatering van de achterliggende polder via een afwateringssloot door het buitendijks gelegen gebied. In 1900 werd naast de molen het gemaal Schellinkhout gebouwd.

Beide bouwwerken zijn erkend als rijksmonument. Het gebied waar Schellinkhout in ligt werd al bewoond in de Midden-Bronstijd. Schellinkhout ligt op het zuidelijke deel van een zandrug die naar Grootebroek loopt. 700 jaar voor onze jaartelling werd het gebied weer onbewoonbaar omdat het een stuk drassiger werd. In het begin van de jaartelling wordt het gebied langzaam weer bewoonbaarder. Vanaf de elfde eeuw is de vaste bewoning in deze omgeving een feit. Bij Schellinkhout mondt de veenrivier De Dregt uit in de Zuiderzee. 
Bij een akker in de stad werden in 1995 hier ook vondsten van gedaan. Zo vond men in het talud van een sloot een gouden halssieraad. Verder werd uit de akkerbodem twaalf scherven aardewerk, een fragment van een bronzen ruiterspoor en een bronzen gesp gehaald, alle daterend uit de middeleeuwen. De scherven aardewerk dateren van 1050 tot 1350*.

Kenmerken

Overdracht
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Soort woonhuis
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1900
Soort dak
Schilddak bedekt met dakpannen
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte
129 m²
Externe bergruimte
43 m²
Perceeloppervlakte
462 m²
Inhoud
480 m³
Indeling
Aantal kamers
4 kamers (2 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Douche, dubbele wastafel en toilet
Aantal woonlagen
2 woonlagen
Voorzieningen
Airconditioning, natuurlijke ventilatie en tv kabel
Energie
Energielabel
E
Isolatie
Grotendeels dubbelglas en muurisolatie
Verwarming
C.v.-ketel, pelletkachel en vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
C.v.-ketel
CV-ketel
AWB (eigendom)
Kadastrale gegevens
VENHUIZEN T 345
462 m² (volle eigendom)
Buitenruimte
Tuin
Achtertuin
Bergruimte
Schuur/Berging
Vrijstaand hout
Garage
Soort garage
Vrijstaand hout
Capaciteit
1 auto
Voorzieningen
Met vliering en voorzien van elektra
Parkeergelegenheid
Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein

Voorzieningen

Let op! Het kan zijn dat u niet direct de door u aangevinkte voorzieningen ziet, zoom dan uit of versleep de kaart om in de buurt te kijken.

Kennisbank

Wat is een Klaver Profiel?

Met een Klaver Profiel komt u bij ons in het systeem als woningzoeker. U geeft in uw profiel aan wat voor type woning u zoekt, hoeveel budget u heeft, waar u wilt wonen en aan welke kenmerken de woning van uw dromen moet voldoen. Des te completer en specifieker uw profiel is ingevuld, des te groter de kans op het vinden, bezichtigen en kopen van uw droomwoning.

Heeft u nog geen Klaver profiel? U kunt zich hier aanmelden

Wat is een woonbestemming?

Alle grond in Nederland heeft via vastgelegde bestemmingsplannen een bestemming.  Dit is een door de overheid opgesteld plan waar zowel de burger als de overheid zich aan dienen te houden. Een woonbestemming houdt in dat een object of perceel gebruikt of ingericht kan worden voor bewoning.

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier