Vragen?
WhatsAppE-mail

Roy van Berkel: van weggooien wordt niemand beter

1Circulair denken en doen is booming. Roy van Berkel, eigenaar van het gelijknamige sloop- en saneerbedrijf uit Winkel, heeft nooit anders gedaan. “Soms moet je niet alleen maar naar het geld kijken.”

Doorleefde eikenhouten balken, zestigjarige leilindes, kunststof kozijnen en stalen deuren die mooi zijn van lelijkheid. Je komt wat tegen als sloper. De vraag is: wat doe je ermee? Roy van Berkel: “Voor ons is het heel eenvoudig: alles wat wij bij een sloopklus aan waarde zien, halen we van de aanneemsom af. Daar zijn wij heel transparant in. Hierdoor wordt het werk ons vaak gegund én weten wij zeker dat zo min mogelijk materialen in de stortbak verdwijnen.”

Afrika
Met opzet spreekt Roy over ‘wij’. Alle vakmannen in zijn team hebben een antenne ontwikkeld voor herbruikbare materialen. “We maken er foto’s van en proberen het te verkopen. Eerst aan contacten die weten dat wij dit doen, zoals aannemers en meubelmakers, daarna via bijvoorbeeld Marktplaats. Zo hebben we oude bomen laten verplaatsen, gietijzeren lantaarnpalen een nieuwe eigenaar gegeven en zelfs isolatieplaten en tweehonderd kunststof kozijnen laten verschepen naar Afrika.”

Karakter
Het kozijnhout in het kantoorpand van Roy van Berkel is getekend door zwarte spijkergaten. Het plafond is betimmerd met robuuste planken. Materiaal met karakter, afkomstig uit sloopprojecten. De loods ernaast ligt er vol mee. Binnenkort sloopt Van Berkel een boerderij in Heiloo. “Naast deuren, balken en vloerhout redden we daar een authentieke schouw van Anneke Dekkers. En op verzoek van de provincie houden we het vierkant intact: dat krijgt een nieuwe openbare functie.”

Moorkoppen
Deze werkwijze vraagt zorgvuldigheid tijdens het slopen. Het kost extra tijd, transport en opslag; het bespaart stortkosten. Van Berkel: “Soms levert het precies nul euro op. Ach, je moet niet altijd alleen maar naar het geld kijken. Het gaat ook om het gevoel. Soms ruil ik een kozijntje voor een doos moorkoppen. Krijgt het tóch nog een tweede leven. Van weggooien wordt niemand beter. Gelukkig ziet de bouwsector dat ook in. Want dáár begint het cirkeltje.”

Meer informatie: www.royvanberkel.nl

Neem contact op of kom langs op kantoor. De koffie staat klaar!

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Vragen? Neem contact met ons op

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Als eerste ons woningaanbod ontvangen?

Met een gratis Klaver Profiel ontvangt u als eerste ons nieuwe woningaanbod, voordat wij het op Funda plaatsen, in uw inbox.

Maak gratis Klaver Profiel aan

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed