Terpstra Tuinen: Mooi, praktisch en duurzaam

1Na een paar prachtige projecten gezien te hebben met zwembaden, luxe wellness elementen en voor een profvoetballer zelfs een complete voetbalkooi, zijn wij nieuwsgierig geworden naar de persoon achter Terpstra Tuinen en zijn visie. Wij spraken af met tuinarchitect, landscaper, creatief ontwerper maar ook gezinsman Marc Terpstra.

Je was als kind altijd al bezig in de tuin van je ouders en kennissen met het maken van een vijver of een stukje bestrating. Daar is de liefde voor het creëren van tuinen ontstaan. Kun je ons vertellen wat na jaren ervaring inmiddels jouw visie is van een mooie tuin?
Absoluut, een mooie tuin is tijdloos en moet niet alleen passen bij het gebouw maar vooral ook bij de bewoners. Het moet uitnodigen om te verblijven in elk jaargetij. Een mooie tuin ontstaat niet alleen door een verzameling van dure materialen en grote bomen maar door een goed doordacht plan. Voor mij persoonlijk bevat de ultieme tuinbeleving (bijna onmogelijk) strak geschoren groenblijvende vormen, een eenvoudig lijnenspel met als tegenhanger weelderig bloeiende ‘hippe’ plantencombinaties afgewisseld met wuivende grassen. Als het gazon er mooi bijligt, ziet de hele tuin er verzorgd uit. Dit bereik je met een robotmaaier en automatische beregening die je kunt bedienen met een app.

Mensen weten inmiddels dat ze voor een origineel tuinontwerp bij jou moeten zijn, maar waar laat jij je door inspireren?
Luisteren naar de wensen van de opdrachtgever werkt vaak al heel inspirerend. Ik denk in mogelijkheden. Het experimenteren met materialen en plantencombinaties in onze eigen tuin brengt ook veel nieuwe ideeën, waarbij mijn nieuwsgierigheid enorm in mijn voordeel werkt.

Meer informatie: www.terpstratuinen.nl

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

  • NVM
  • funda
  • Buitenstate makelaars
  • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
  • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
  • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
  • Versgeperst - Marketing voor vastgoed